PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 64  3/4  <  1  2  3  4  > 

標題: 2歲英曲女等人收養... (急)  

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗性別:女
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
睇完個故事..我真是好傷心好痛心..
好彩...天有眼..
人世間仲有情..
你們好心一定有好報..
2006-6-7 05:53 PM#41
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

chimil (詹)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 4
精華 0
積分 2828
帖子 2891
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Melody
英曲會員編號:529
狗狗出生日期:2004.11.23
狗狗最喜歡:食,,玩
狗狗最討厭:媽媽mug都say no
狗狗技能:發媽媽脾四
狗狗性格:有時open,有時蝦人
居住地區:Sham Tseng
DORA:萬分感激,你確實做了一件好事
我知道個主人點解會咁做:因為佢連畜生都不如
兩年,兩年都被困在籠內,
若果換了被困係個個畜生都不如的人,佢會點......

2006-6-7 06:18 PM#42
查看資料  Blog  發短消息  頂部

kana (kana)
英曲小學生
Lucky都有中文名●●●黎肥甩

UID 306
精華 0
積分 76
帖子 76
閱讀權限 250
註冊 2006-4-3
所養英曲名稱:Lucky
英曲會員編號:587
狗狗性別:M
狗狗出生日期:我都唔知呀!!!!因佢係執返黎。當佢8月28號啦!!!有得別
狗狗最喜歡:波,麭包,嘆冷氣
狗狗最討厭:藤條,碌袖
狗狗技能:執波,看門口,偷蕉食
狗狗性格:貪玩,但怕陌生人,臭脾氣
居住地區:元朗
來自香港
狀態 離線
恭喜happy搵到個好主人先。
之後我想回應下貼好大篇文個人。
想問下而家個2隻狗係俾人領養,定係話俾人知有呢件事呢???
如果俾人領養,可唔可以貼D相出黎睇下呀??
2006-6-7 06:19 PM#43
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

coffee@abby
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
my lovely coffee * ^^ *

UID 16
精華 0
積分 580
帖子 1712
閱讀權限 250
所養英曲名稱:coffee tse
英曲會員編號:542
狗狗出生日期:14-2-2005
狗狗最喜歡:出街反,食0野,有客人來.
狗狗最討厭:洗耳,被隔離,抹手仔,唔問就夾硬抱
狗狗技能:set,down,stay,salut,bang,跳圈,跳欄,企身轉,幫人除&a
狗狗性格:唔記仇,活潑,最愛同狗玩
居住地區:
來自將軍澳
狀態 離線
http://www.pfhouse.net/BBS/viewt ... ge=1&highlight=
2006-6-7 06:36 PM#44

小豆小O (蓮蓮)
英曲硏究生

UID 120
精華 0
積分 342
帖子 347
閱讀權限 250
註冊 2006-1-1
所養英曲名稱:小O
英曲會員編號:548
狗狗性別:女仔
狗狗出生日期:11月11日
狗狗最喜歡:玩波波
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:超活潑同爛訓
居住地區:天水圍
狀態 離線

2006-6-7 09:57 PM#45

Dora (dorachoya)
英曲導師

UID 45
精華 0
積分 462
帖子 462
閱讀權限 250
註冊 2005-10-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:May 2002
狗狗最喜歡:搞搞震,偷野食,去街街, swim,勁跑
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:比hand hand, 食野只需9秒9
狗狗性格:勁開朗,
居住地區:彩虹橋
來自屯門
狀態 離線
今晚去到philip 家接happy, 一見到佢都係咁開心, 彈來彈去, 搞到snoopy 唔係好老 like,
玩左一陣, 終於要番屋企, 到入袋個刻, 我都無咩信心佢唔吠, 加上要搭巴士,
i.t. 人仲擔心過我, 佢話驚司機唔比佢上車, 但會比女仔上車喎 ^^.
一路上happy好乖無吠, 番到屋企, 佢周圍巡視一下, 好開心, 佢入屋到而家無吠過一聲呀, 太好lar.
同佢玩左一陣之後就開餐, 好開胃呀..... 仲o廁所門口尿尿tim ^^
好而家好攰訓左, 仲訓到 "且鼻寒" tim, 希望佢今晚有個甜美的夢.......

心仍牽掛兩位小天使---Cookie & happy

2006-6-7 11:15 PM#46

冬菇
英曲預備班

UID 512
精華 0
積分 9
帖子 9
閱讀權限 250
註冊 2006-6-7
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 kana 於 2006-6-7 06:19 PM 發表
恭喜happy搵到個好主人先。
之後我想回應下貼好大篇文個人。
想問下而家個2隻狗係俾人領養,定係話俾人知有呢件事呢???
如果俾人領養,可唔可以貼D相出黎睇下呀??
成件事係我細路話我知既! 相係佢影既! 嗰封信係我寫既! 信(16封,有d係後加的)已寄出了個多星期給好
多好多傳媒求助 , 希望可幫好似無一度有回音......係我地絕望之際......佢地主人走佬......真係的確開心
過六合彩三獎 (如果中左頭二獎 , 一早用銀紙撻佢地主人了!)......開心到現在......世事既野真係好難預料...... 但成件事未完全解決 , 我會盡快去幫隻史立沙影相 , 然後貼上來!
2006-6-7 11:41 PM#47

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
DORA:我都覺得唔好食canidae 住呀~
食d 肥仔糧先啦~

祝你同 happy 開開心心~~~
2006-6-7 11:46 PM#48

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
dora,
俾happy女食 timberwolf 啦!

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-6-8 12:16 AM#49

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
其實我個人覺得可以比佢試下幾隻...睇下佢邊隻個效果好d 先再決定
2006-6-8 12:17 AM#50

遊客 218.103.186.x
未註冊

狗狗搵到主人,梗好啦.但個住所可吾可以養狗?主人返工,狗狗有無人睇呢?
吾好好心做壞事喎!
2006-6-8 12:40 AM#51
 編輯帖子 頂部

boling (LING)
英曲班主任

UID 71
精華 0
積分 635
帖子 691
閱讀權限 250
註冊 2005-11-7
所養英曲名稱:BOBO
英曲會員編號:
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2000年3月18日
狗狗最喜歡:ME,食野
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Guest from 218.103.186.x 於 2006-6-8 12:40 AM 發表
狗狗搵到主人,梗好啦.但個住所可吾可以養狗?主人返工,狗狗有無人睇呢?
吾好好心做壞事喎!
我地每次幫狗狗搵新主,都好細心選過的,相信明白事理的人吾會覺得係好好心做壞事喎!!!
我相信pfhouse入面個個都替happy開心呀!!!

2006-6-8 12:56 AM#52

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 boling 於 2006-6-8 12:56 AM 發表

我地每次幫狗狗搵新主,都好細心選過的,相信明白事理的人吾會覺得係好好心做壞事喎!!!
我相信pfhouse入面個個都替happy開心呀!!!
無事o既... dora會好錫happy呢.. 就算真係有o羊事唔養得, 我都會接番happy番黎, 唔會再俾佢過得唔開心呢.. 放心..^^

2006-6-8 11:15 AM#53

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 冬菇 於 2006-6-7 11:41 PM 發表

成件事係我細路話我知既! 相係佢影既! 嗰封信係我寫既! 信(16封,有d係後加的)已寄出了個多星期給好
多好多傳媒求助 , 希望可幫好似無一度有回音......係我地絕望之際......佢地主人走佬......真係的確 ...
好呀.. 睇下搵唔搵到人收養..

2006-6-8 11:17 AM#54

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督

QUOTE:
原帖由 Dora 於 2006-6-6 10:46 PM 發表
今晚去左 philip 到睇左隻英曲女lar, 佢好活潑又聰明, 佢仲勁中意同snoopy玩,
又唔怕人及可能佢比人困得太久, 體形很細,又唔會點吠, 我對佢已一見鐘情lar
佢以前既經歷咁唔開心, 我己同佢改左個名叫 " ...
知道happy自始可以跟你, 真係恭喜晒......
希望你同happy都開開心心

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-6-9 01:25 PM#55

winyan (winyan)
英曲BB班

UID 659
精華 0
積分 18
帖子 18
閱讀權限 250
註冊 2006-7-13
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:HONG KONG
佢係好靚, 不過勁瘦呀, 點解咁對佢架
2006-8-25 11:52 PM#56

rbearbear (rbearbear)
版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 winyan 於 2006-8-25 11:52 PM 發表
佢係好靚, 不過勁瘦呀, 點解咁對佢架
Happy已經比Dora收養左兩個幾月,佢而家又肥又靚又happy,你可以去相片區度睇下佢近照丫!

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-8-26 12:59 AM#57

Dora (dorachoya)
英曲導師

UID 45
精華 0
積分 462
帖子 462
閱讀權限 250
註冊 2005-10-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:公公
狗狗出生日期:May 2002
狗狗最喜歡:搞搞震,偷野食,去街街, swim,勁跑
狗狗技能:比hand hand, 食野只需9秒9
狗狗性格:勁開朗,
居住地區:彩虹橋
來自屯門
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-8-26 12:59 AM 發表

Happy已經比Dora收養左兩個幾月,佢而家又肥又靚又happy,你可以去相片區度睇下佢近照丫!
rbearbear
你真係清楚我同 happy 既事, happy 而家好o爹我,
佢仲會每朝一早叫我起身, 大家咪以為佢叫我起身番工,
佢係要食早餐至叫醒我, 但係都唔洗四點幾叫我起身啦,
happy 豬你估晨運咩?

心仍牽掛兩位小天使---Cookie & happy

2006-8-26 08:29 AM#58

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
Happy真係為你設想喔!
早起對身體好呢!呵!~
2006-8-26 10:39 AM#59

sochi_grass (dorothy)
英曲大學生

UID 597
精華 0
積分 191
帖子 245
閱讀權限 250
註冊 2006-6-26
所養英曲名稱:Pretty
英曲會員編號:599
狗狗出生日期:2006-5-1
狗狗最喜歡:咬野
狗狗最討厭:入籠
狗狗技能:sit sit & hand hand
狗狗性格:活躍、開朗
居住地區:Fanling - 覲龍圍
來自Hong Kong
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Dora 於 2006-8-26 08:29 AM 發表

rbearbear
你真係清楚我同 happy 既事, happy 而家好o爹我,
佢仲會每朝一早叫我起身, 大家咪以為佢叫我起身番工,
佢係要食早餐至叫醒我, 但係都唔洗四點幾叫我起身啦,
happy 豬你估晨運咩?
我家PRETTY豬都係每朝3點幾4點就叫醒我地架~@
佢係叫我地起身比佢去廁所呀~~~~~

pretty豬
2006-8-26 12:46 PM#60
 64  3/4  <  1  2  3  4  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089019 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-6-27 01:05 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver