PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 64  3/4  <  1  2  3  4  > 

標題: saluki 狗  

heather_hba (Heather Li)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 02:45 AM 發表

hi hi, 佢係 BooBee 定 Apple,
可以一齊喪跑呀......
叫 star boy 呀~
係我男朋友的狗狗
2006-6-4 11:27 AM#41
查看資料  Blog  發短消息  頂部

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 02:41 AM 發表
補充返少少啦,
e 家佢]一早一晚都會有 30min 左右既散步,
不過昨天西貢 d 雨勢好勁, 都 skip 左上午,
如果搞好晶片, 我打算幫佢]入 Petworld,
咁佢]就可以喪跑喇..........
.......
阿哥佢好食得落野 b ...
o甘而家除左martini....呢兩兄妹....之外
你屋企仲有其他dog dog 呀?

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-6-4 02:42 PM#42
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Martini (Martini)
英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
註冊 2006-4-21
所養英曲名稱:Martini (美曲)
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:10 March 1997
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-6-4 02:42 PM 發表
o甘而家除左martini....呢兩兄妹....之外
你屋企仲有其他dog dog 呀?
除 Martini 外,
e 家屋企仲有兩隻唐唐
唐唐仔(啡色細細隻), Fat Fat, 就例 5 歲
兩年前佢比人綁左係垃圾場, 所以收養埋佢,
仲有係唐唐女(黑白色長毛), Grappa, 3 歲
佢係 05 年聖誕節前從狗場收養返來的....
.......
另外就係呢隻 http://www.pfhouse.net/BBS/viewt ... &extra=page%3D1
下星期會帶佢打第一針,
佢係我話領養 Saluki 既同時, 意外]被我暫養左,
期間雖然有人話領養佢,  but really no good parties....
所以我會繼續照顧佢.......

2006-6-4 04:28 PM#43

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 04:28 PM 發表

e 家屋企仲有兩隻唐唐
佢係 05 年聖誕節前從狗場收養返來的.. ...
嘻嘻....
o甘total你就有5隻 dog dog 啦
我仲記得@狗狗旅行社見過你呀!

2006-6-4 04:31 PM#44

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 04:28 PM 發表

e 家屋企仲有兩隻唐唐
佢係 05 年聖誕節前從狗場收養返來的.. ...
martini... 唔好放棄呢兩隻saluki呀...
我同事知道你係愛狗之人先放心將佢地交比你...
你知啦... saluki 响香港好少, 以佢ge size, 在香港適合養佢地ge人實在唔多...

2006-6-4 07:39 PM#45

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
我覺佢一定ok 0既...
同埋其實一d 都唔難養...有足夠0既 活動量再+ 媽媽爸爸0既愛就ok....
涼都唔洗沖得密1個月1-2次都ok
2006-6-4 07:57 PM#46

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
終於見到兩兄妹d相喇..真係瘦到見晒骨..起晒角出黎..
而家佢地終於搵到一個好主人..又有地方比佢地..
我諗好快佢地就見唔到f骨架喇..有機會一齊出黎玩喇..
唔知點解我見到佢地個樣我好想摸下佢個頭啊

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2006-6-4 08:16 PM#47
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
肥多小小就perfect ga la!!!! 努力呀!
2006-6-4 08:18 PM#48

遊客 219.78.116.x
未註冊

其實哥哥肯食洇痟N比,
係妹妹好唔專心食,
我已經加左雞肉同魚肉係狗糧到架喇
岩岩好一星期喇...
今朝仲同佢]行左個幾鐘, 再加埋今日係全日陪幾隻.........
e 家佢]謝哂係到豬緊 lor.........
.........
其實我都好謝喇.....
....
希望今個星期可以搞好哂 d micro chip 既問題,
而 天氣又許可既話, 我好希望下星期可以同佢]去petworld,
咁佢]可以好暢快咁放繩跑下......
因再過一個禮拜我又會 join DDT 既船河.....
.....好充實 ar...
2006-6-4 09:33 PM#49
 編輯帖子 頂部

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 Guest from 219.78.116.x 於 2006-6-4 09:33 PM 發表
其實哥哥肯食洇痟N比,
係妹妹好唔專心食,
岩岩好一星期喇...
今朝仲同佢]行左個幾鐘, 再加埋今日係全日陪幾隻.........
........ ...
.....

唔巧意思, 係我黎...
唔記得 login.....

2006-6-4 09:35 PM#50

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 09:35 PM 發表

.....

唔巧意思, 係我黎...
唔記得 login.....
Martini...
我pm 左你~ 你見到嗎
2006-6-4 09:38 PM#51

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
補充:....
係到真係好多謝咁多人關心....
放心...係我屋企住既99,
個個都可以肥肥白白,
仲可以再度發育 tim.....
有機會真係要一齊出黎玩,
...........
兩兄妹最鍾愛同細隻過佢 d 99 玩架喇......

2006-6-4 09:45 PM#52

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 09:45 PM 發表
補充:....
係到真係好多謝咁多人關心....
放心...係我屋企住既99,
個個都可以肥肥白白,
仲可以再度發育 tim.....
有機會真係要一齊出黎玩,
...........
兩兄妹最鍾愛同細隻過佢 d 99 玩架喇......
咁o米逢99都啱......

2006-6-4 09:47 PM#53

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 Guest from 219.78.116.x 於 2006-6-4 09:33 PM 發表
其實哥哥肯食洇痟N比,
係妹妹好唔專心食,
岩岩好一星期喇...
........ ...
聽到佢地而家咁幸福, 我相信我同事一定會好安慰和放心...
我聽番去同佢傾下先... thanks, martini!

2006-6-4 10:12 PM#54

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-6-4 09:47 PM 發表
咁o米逢99都啱......
係 ar....
咪睇佢咁大隻....好林但又好貪玩.....

2006-6-4 10:17 PM#55

英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
來自HK
狀態 離線
要 佢地2個同我star boy 接觸下...
影響下佢...
我star boy 仔係膽小鬼一個
2006-6-4 10:21 PM#56

cryingbear (BB)
英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
註冊 2006-5-31
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:boy
狗狗出生日期:20/4/2006
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:咬
狗狗性格:潑活
居住地區:東區(筲箕灣)
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 02:41 發表
補充返少少啦,
e 家佢]一早一晚都會有 30min 左右既散步,
不過昨天西貢 d 雨勢好勁, 都 skip 左上午,
如果搞好晶片, 我打算幫佢]入 Petworld,
咁佢]就可以喪跑喇..........
.......
阿哥佢好食得落野 b ...
hi~!
若果佢地消化唔好,可能因為之前冇乜野食,個胃個細左,
曾有人教過我可以每日餵佢地食一匙"魚乾油"....咁樣會有營養D!
或者好似餵狗BB咁,浸林D狗糧...OR餵佢地飲狗奶
2006-6-5 10:10 AM#57

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 cryingbear 於 2006-6-5 10:10 AM 發表
hi~!
若果佢地消化唔好,可能因為之前冇乜野食,個胃個細左,
曾有人教過我可以每日餵佢地食一匙"魚乾油"....咁樣會有營養D!
或者好似餵狗BB咁,浸林D狗糧...OR餵佢地飲狗奶
thanks cryingbear....
"魚肝油"....is no good ar,  salmon oil is OK.....
其實我屋企 d 99 用 Arctic Omega, 但 e 家知佢含海豹油(好可憐),
所以用埋呢支我就轉 Salmon Oil,
而哥哥唔浸糧都食, 所以我盡量唔整林佢, 免得容易有牙石...
而阿妹就鍾愛林 d.....
so far.....哥哥 d 便便 OK 喇, 冇 lanlan,
可能佢多左運動, 所以佢吸收好左.....

2006-6-5 11:01 AM#58

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
阿哥叻咗好多喎

2006-6-5 01:38 PM#59

cryingbear (BB)
英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
註冊 2006-5-31
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:boy
狗狗出生日期:20/4/2006
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:咬
狗狗性格:潑活
居住地區:東區(筲箕灣)
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-5 11:01 發表

thanks cryingbear....
"魚肝油"....is no good ar,  salmon oil is OK.....
其實我屋企 d 99 用 Arctic Omega, 但 e 家知佢含海豹油(好可憐),
所以用埋呢支我就轉 Salmon Oil,
而哥哥唔 ...
哦!乜係咁既咩??
因為我未領養Q時,想領養金毛仔,當時佢又係好瘦...
同你個兩兄妹冇分別,只係毛長...
但當時暫養者叫我買魚肝油喎!不過係買原味、白色個隻咋....
2006-6-5 03:37 PM#60
 64  3/4  <  1  2  3  4  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.095157 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-29 07:45 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver