PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 64  2/4  <  1  2  3  4  > 

標題: saluki 狗  

Elsa (Elsa)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線

2006-5-30 12:27 PM#21
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

ingridiy (BEAR寶媽)
英曲大學生

UID 372
精華 0
積分 226
帖子 266
閱讀權限 250
註冊 2006-4-21
所養英曲名稱:BEAR BEAR , 寶寶(唐唐)
英曲會員編號:
狗狗性別:男仔
狗狗最喜歡:係咁跑係咁跑 ,食...真係除左屎屎咩都食
狗狗最討厭:冇自由
狗狗技能:sit,hand,down,heel,stay
狗狗性格:大佬性格 , 世界仔
居住地區:西環
來自★★★西環碼頭唐狗世界★★★
狀態 離線
2.............唔知你講係唔係一隻白色,一隻啡色架呢

我家有2隻唐唐~~~大唐叫bear bear~~~細唐叫寶仔~~~
2006-6-2 02:58 AM#22
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

Chermaine (So Ball 媽)
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:So Ball 傻波
英曲會員編號:432
狗狗性別:小so子
狗狗出生日期:1 Aug 2003
狗狗最喜歡:有得食有得玩
狗狗最討厭:無人理
狗狗技能:食瞓玩
狗狗性格:膽小,驚青又八卦
居住地區:佐敦

QUOTE:
原帖由 ingridiy 於 2006-6-2 02:58 AM 發表
2.............唔知你講係唔係一隻白色,一隻啡色架呢
yes!!

2006-6-2 03:07 AM#23
查看資料  Blog  發短消息  頂部

cryingbear (BB)
英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
註冊 2006-5-31
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:boy
狗狗出生日期:20/4/2006
狗狗最喜歡:玩
狗狗最討厭:困籠
狗狗技能:咬
狗狗性格:潑活
居住地區:東區(筲箕灣)
來自HK
狀態 離線
我之前未養阿Q時,睇其他網站都見到佢哋,佢哋好似已經俾人領養咗喇!
2006-6-2 10:56 AM#24

英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 cryingbear 於 2006-6-2 10:56 AM 發表
我之前未養阿Q時,睇其他網站都見到佢哋,佢哋好似已經俾人領養咗喇!
係呀, 我同事已經為佢地搵到一個好家庭啦!!

2006-6-2 12:20 PM#25

英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-6-2 12:20 發表

係呀, 我同事已經為佢地搵到一個好家庭啦!!
咁就好喇!事關我都有去過那間寵物店,見過佢地真實樣...
佢地瘦得太過火,正常同種既狗只會看見肋骨...
但佢地連PAT PAT骨都見到....
當時若佢唔係要求我一次要接收哂兩隻,我都會收養架...
而且搵到個好主人...我都放心哂
2006-6-2 12:38 PM#26

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 cryingbear 於 2006-6-2 12:38 PM 發表

咁就好喇!事關我都有去過那間寵物店,見過佢地真實樣...
佢地瘦得太過火,正常同種既狗只會看見肋骨...
但佢地連PAT PAT骨都見到....
當時若佢唔係要求我一次要接收哂兩隻,我都會收養架.. ...
放心, 佢新主人好鍚佢地, 屋企環境一流...

2006-6-2 12:52 PM#27

英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-6-2 12:52 發表

放心, 佢新主人好鍚佢地, 屋企環境一流...
咁就好喇!我放心哂!
事關當日望完佢地,係度諗自己又養唔到,忍唔住喊咗出黎(覺得自己好冇用!
但若果比我知道個主人唔鍚去,仲要比我知道係邊個..我實行殺左佢
2006-6-2 01:12 PM#28

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 cryingbear 於 2006-6-2 01:12 PM 發表

咁就好喇!我放心哂!
事關當日望完佢地,係度諗自己又養唔到,忍唔住喊咗出黎(覺得自己好冇用!
但若果比我知道個主人唔鍚去,仲要比我知道係邊個..我實行殺左佢
你放心, 我同事都好鍚佢地, 會不斷同新主人接觸同去探佢地兩兄妹

2006-6-2 03:41 PM#29

英曲大學生

UID 493
精華 0
積分 251
帖子 296
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
來自HK
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-6-2 15:41 發表

你放心, 我同事都好鍚佢地, 會不斷同新主人接觸同去探佢地兩兄妹
唔好意思!我對狗狗係比較緊張....
同埋我好憎人對狗狗衰..
另外!我又覺得你朋友好好人....
2006-6-2 03:51 PM#30

Martini (Martini)
英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
所養英曲名稱:Martini (美曲)
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:10 March 1997
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
多謝關心,
對兄妹係我屋企, actually 我係本打算領養一隻的,
但兄妹暫住既 petshop冇咁方便, 所以我一併接左佢]先,
我一直有同Chermaine 既同事聯絡,
我亦帶左佢]去 Vet, 杜左虫, 滴左 frontline,
再過 7 日就再去 Vet 到check 多次, 並會驗心絲虫,
而 Vet suggest 我等阿妹肥番 d 先desex.....
...........

2006-6-4 01:53 AM#31

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

2006-6-4 01:55 AM#32

heather_hba (Heather Li)
英曲專家

UID 10
精華 1
積分 6484
帖子 6526
閱讀權限 250
所養英曲名稱:BooBee, Apple
英曲會員編號:16, 434
狗狗性別:男, 女
狗狗出生日期:1 Jan 2002/ 9 Nov 2003
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:boo: 古怪 Apple: 時好時壞
居住地區:shau kei wan
來自HK
狀態 離線
得閒帶埋出黎玩呀...
我個仔同佢地2兄妹同一類野~

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
2006-6-4 02:12 AM#33

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250
見到佢地而家咁幸福... 我好戥佢地開心呀!!!
多謝晒你呀... martini...

2006-6-4 02:25 AM#34

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
補充返少少啦,
e 家佢]一早一晚都會有 30min 左右既散步,
不過昨天西貢 d 雨勢好勁, 都 skip 左上午,
如果搞好晶片, 我打算幫佢]入 Petworld,
咁佢]就可以喪跑喇..........
.......
阿哥佢好食得落野 but 消化唔係咁好,
最後發覺 timberwolf 比較適合佢
阿妹就食野好唔專心.....

2006-6-4 02:41 AM#35

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 02:41 AM 發表
補充返少少啦,
e 家佢]一早一晚都會有 30min 左右既散步,
不過昨天西貢 d 雨勢好勁, 都 skip 左上午,
如果搞好晶片, 我打算幫佢]入 Petworld,
咁佢]就可以喪跑喇..........
.......
阿哥佢好食得落野 b ...
係呀.. 阿妹係活潑d ga!!
我本來想上星期入珀麗灣探佢地ga... 但原來你已經接咗佢地...
遲d 去pet world pm 我呀... 我想同佢地玩下呀!!

2006-6-4 02:43 AM#36

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-6-4 02:12 AM 發表
得閒帶埋出黎玩呀...
我個仔同佢地2兄妹同一類野~
hi hi, 佢係 BooBee 定 Apple,
可以一齊喪跑呀......

2006-6-4 02:45 AM#37

英曲初中生

UID 375
精華 0
積分 98
帖子 98
閱讀權限 250
英曲會員編號:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2006-6-4 02:43 AM 發表
係呀.. 阿妹係活潑d ga!!
我本來想上星期入珀麗灣探佢地ga... 但原來你已經接咗佢地...
遲d 去pet world pm 我呀... 我想同佢地玩下呀!!
我原先係諗住 31 號先接佢],
first reason 因我 28 去左 DDT 既船河, 唔可以好好]陪佢],
我又買唔切床比佢], 搞到佢]唹爸滮擐a下,
又因為同 foreverpets 訂左糧要星期三送貨,
但最後因為怕打搞間 petshop 太耐, 所以就接左佢] lor....

2006-6-4 02:53 AM#38

英曲專家
要增肥!

UID 6
精華 1
積分 8690
帖子 8949
閱讀權限 250

QUOTE:
原帖由 Martini 於 2006-6-4 02:53 AM 發表

我原先係諗住 31 號先接佢],
first reason 因我 28 去左 DDT 既船河, 唔可以好好]陪佢],
我又買唔切床比佢], 搞到佢]唹爸滮擐a下,
又因為同 foreverpets 訂左糧要星期三送貨,
但最後因為怕打搞間 p ...
係呀, 我同事有同我講呀!

2006-6-4 03:05 AM#39

小肥 (kam)
英曲硏究生

UID 361
精華 0
積分 367
帖子 367
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:小肥
英曲會員編號:361
狗狗性別:女
狗狗出生日期:2000年7月14日
狗狗最喜歡:食, , 玩
狗狗最討厭:剪pat pat 毛
狗狗技能:食, 扮彊師跳
狗狗性格:刁蠻公主
居住地區:青衣
來自大埔
狀態 離線
太好啦, 佢地好開心呀
2006-6-4 09:04 AM#40
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部
 64  2/4  <  1  2  3  4  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.096542 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-29 07:37 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver