PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 36  1/2  1  2  > 

標題: 可憐英曲薯餅慘被遺棄(以領養)  

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
可憐英曲薯餅慘被遺棄(以領養)

事緣:某居往於屋村的狗街坊最近因收留被遺棄英曲;而遭房署發現被迫於11月19日前送走犬隻。
狗狗姓名:薯餅
2:歲
現急需尋找主人。
有意請PM我們。

曲爸

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-11-13 04:03 AM#1
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線
MORE

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-11-13 04:06 AM#2

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗性別:M
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線
... 房屋署咁衰呀,應該盡快立例放寬養狗條例。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-11-13 05:50 PM#3
查看資料  Blog  發短消息  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
好慘
2006-11-14 01:17 AM#4

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
We are looking for a dog for my daughter.  Is it ok with a little girl?  Where is him now?
We have experience to have dogs before but we have no pet now.  You can send mail at lion680828@yahoo.com.hk.
2006-11-14 09:09 AM#5

yuiopkl
英曲預備班

UID 913
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 250
註冊 2006-9-6
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
hi

我想領養他
2006-11-14 10:13 PM#6

IRISZE88 (Iris_ch*^-^*)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
我係電車男

UID 257
精華 0
積分 1154
帖子 1204
閱讀權限 250
註冊 2006-3-15
所養英曲名稱:George
英曲會員編號:566
狗狗出生日期:24 Aug 04
狗狗最喜歡:咬樽蓋,食瞓,豬鍚鍚
狗狗最討厭:沒人理佢去街,洗耳仔
狗狗技能:跳躍
狗狗性格:膽小怕事,出過街驚人閃跑閃躲,好嬌嗲又痴心
居住地區:東涌
來自大嶼山新市鎮
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2006-11-14 01:17 AM 發表
好慘
不過罸錢好過俾趕狗走。

張宅有果隻電車男@-@等待回來電車女
2006-11-15 01:57 AM#7

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線
而家狗狗在佢位屋村主人度呢!
如果大家真有心收養,我真係好希望大家會好好想一想係咪真係可以比佢一生一世既活。
我地唔想狗狗剛搵到新主人又要再被當波波咁推來推去呢!
薯餅好少吠,但好親近人。
上面留左E貓的朋友,一會我地再貓你呢!
或者你可以PM我地黎個電話好嗎?
等我地可以約你同狗狗作初次見面呢!
希望狗狗真係可以搵到屋企啦!

曲媽Ceci

2006-11-15 10:15 AM#8

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-11-15 01:57 AM 發表

不過罸錢好過俾趕狗走。
我係話隻狗要走,所以覺得狗狗好慘
2006-11-15 12:32 PM#9

PHILIP
英曲大聯盟盟主
Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15
PF HOUSE

UID 1
精華 2
積分 3412
帖子 4191
閱讀權限 255
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:Snoopy
英曲會員編號:001
狗狗性別:男
狗狗出生日期:21-6-2000
狗狗最喜歡:偷貓糧食
狗狗最討厭:剪毛
狗狗技能:sitsit, 爬地
狗狗性格:鐘意攪事
居住地區:Kowloon Bay
來自PF HOUSE
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-11-13 05:50 PM 發表
... 房屋署咁衰呀,應該盡快立例放寬養狗條例。
d樣又唔關事.. 講真.. 一早叫左你地唔好養...
現在出左問題, 又唔可以話房屋署衰

等我幫手問下人, 希望有人收養佢啦.

2006-11-15 12:46 PM#10

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2006-11-15 12:46 PM 發表

真係呀!飬狗前一定要想清楚
狗狗有十年以上嘅壽命!
住在唔俾養狗嘅地方
真係唔好因為自己嘅私慾而去養lor

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-15 12:51 PM#11

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-11-15 12:51 PM 發表

真係呀!飬狗前一定要想清楚
狗狗有十年以上嘅壽命!
住在唔俾養狗嘅地方
真係唔好因為自己嘅私慾而去養lor
但係好多人都唔明呢∼∼唉∼∼∼
果個街坊見到我地家曲曲得意又要跟住收養∼
但又唔理自己有無時間,有無空間∼
而家出左事搞到我地都好似有少少責任咁呢!
唔比佢見到我地家超可愛既曲曲咪無事囉!∼∼
係我地唔好∼∼比兩隻靚曲曲周街行∼∼嗚∼∼∼∼(讚下自己的寶貝先!)

2006-11-16 12:07 AM#12

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 PHILIP 於 2006-11-15 12:46 PM 發表

其實個狗主都有責任咖!
佢在唔比帶狗時間帶狗出街,比D驚狗鄰居見到咪出事囉!
如果到最後要到愛協就慘喇!
我家兩位黑社會會員見到多隻曲又有排同我講火星話喇(Nick仔近來火星話好流利)∼∼∼但萬一真係要送去漁記或愛協的話∼
真係唔執多隻返黎暫住都唔得呢∼∼點算呢∼∼

2006-11-16 12:12 AM#13

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線
尋晚放狗見到薯餅個主人,都唔知應該開心定唔開心。
佢話唔捨得狗狗,仲話狗狗趴在佢膞頭上面喊添!
所以佢話想繼續要薯餅。
咁我地問佢房署話要趕狗走喎!點算好呢?
佢話到時上到佢屋企佢再算∼∼
我地問佢狗狗打左晶片未哇?萬一房署強行搵漁記捉走狗狗咁點∼
佢話未打∼∼
唉∼∼∼薯餅個主人好消極喔!令我地好擔心,萬一房署走上門,狗狗比漁記捉左咁就慘喇!
上次同Nick仔去打晶片,漁記個門口大大個字貼住無打晶片狗狗如果四日內無人認頭會被打針死喔!
到時個主人比房署釘∼∼佢一定唔可以去領番狗狗番黎。
咁點好呢?∼∼∼∼∼
點解D人硬係要做鴕鳥呢?
唉∼∼∼∼∼∼∼

2006-11-17 02:56 PM#14

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
咁點算呀? 係咪先打咗晶片會好d呢?

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2006-11-17 03:08 PM#15

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2006-11-17 03:08 PM 發表
咁點算呀? 係咪先打咗晶片會好d呢?
唔知喔!打左我覺得起碼法律上個狗主係有權攞番狗狗,但無的話,漁記就可以當佢係一隻無人認的狗狗咁處理喔!
一隻狗狗又無識認,會好危險喔!

2006-11-17 03:12 PM#16

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線
隻狗住公屋....都要打晶片呀麻
都唔關事..........
到時,俾人告多樣仲衰

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-11-17 03:42 PM#17

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-11-17 03:42 PM 發表
隻狗住公屋....都要打晶片呀麻
都唔關事..........
到時,俾人告多樣仲衰
而家我地反而係驚房署會強行捉左隻狗走喔!∼
到時就慘咯!
但係個女主人好無警覺性,好令人擔心。
太無危機感喇!∼

2006-11-17 03:45 PM#18

tammy (月希媽媽)
版主

UID 1111
精華 0
積分 1472
帖子 1469
閱讀權限 250
註冊 2006-10-24
所養英曲名稱:托托coco威威綿綿飛飛
英曲會員編號:595,594,596,597,630
狗狗性別:2囝3囡
狗狗出生日期:托2月3,coco6月14,威+綿1月17,飛7月29
狗狗最喜歡:食、去街街
狗狗最討厭:冇得落街
狗狗技能:俾手手,接狗鉼
狗狗性格:乖
居住地區:WTS

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-11-17 02:56 PM 發表
尋晚放狗見到薯餅個主人,都唔知應該開心定唔開心。
佢話唔捨得狗狗,仲話狗狗趴在佢膞頭上面喊添!
所以佢話想繼續要薯餅。
咁我地問佢房署話要趕狗走喎!點算好呢?
佢話到時上到佢屋企佢再算∼∼
我地 ...
'佢話到時上到佢屋企佢再算∼∼'???

呢個咩主人?
剩係唔捨得,想繼續要隻狗,乜都唔做......
隻狗果然真係好慘

曲曲家庭

2006-11-17 06:58 PM#19

Elsa (Elsa)
版主
狗竇之家

UID 66
精華 0
積分 3703
帖子 3742
閱讀權限 250
註冊 2005-10-27
所養英曲名稱:Coffee
英曲會員編號:546
狗狗性別:男
狗狗出生日期:02/2004
狗狗最喜歡:出街.食野.霸晒所有玩具
狗狗最討厭:媽咪唔鍚佢/比老豆打
狗狗技能:sit.down.come.go.sleep
狗狗性格:文靜又細膽&獨財
居住地區:粉嶺
來自Fanling
狀態 離線
房署到最後限期隻狗依然仲嚮度..最多扣佢分..扣滿分就有權強行要佢搬走..唔會派漁農署既人上門捉狗既..除非佢隻狗咬傷人..咁就難講..
一係佢搬走..出去租地方住..住邊都要交租架啦..
一係走鬼先..避下風頭..(不過避得一時..唔避得一世囉)

2006-11-17 08:43 PM#20
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部
 36  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.094870 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-28 08:25 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver