PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 79  3/4  <  1  2  3  4  > 

標題: 6個月大英曲待養(以領養)  

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-10-7 03:25 PM 發表
當你唔要佢你當然有你既理由,
衹希望佢可以搵到個對佢不離不棄既新OWNER,
但點解要定個甘短既時間啦
你估得你心痛???
狗狗同我地都比你SET果個時間迫到呼吸唔到.........
希望你比多一星期時間佢,
如果 ...
iris....不如接左jabco返黎先啦

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-10-7 06:20 PM#41
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

fyf519 (Fiona)
英曲助教
Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10Rank: 10
BB(傻b)&Fiona&Ricky

UID 761
精華 0
積分 1134
帖子 1144
閱讀權限 250
註冊 2006-8-7
所養英曲名稱:BB(花名:嗅豬,傻b)
英曲會員編號:602
狗狗性別:Male
狗狗出生日期:2005年5月1日
狗狗最喜歡:媽咪, 食嘢, 去街, 摸佢, 按摩耳仔,媽媽同佢r痕
狗狗最討厭:檢查腳板,沖涼,刷牙,行雷閃電,
狗狗技能:坐、手手、瞓覺、食野
狗狗性格:超嗲, 餵食, 熱情, 神經質, 好奇
居住地區:荃灣
來自五口子溫暖的家
狀態 離線
其實我養咗bb之後, 氣管都出現敏感情況,
咳咗成個月都未好, 醫生話可能係對bb產生敏感喎

http://hk.myblog.yahoo.com/fionafok519
2006-10-8 01:22 AM#42

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
點解唔可以俾d時間,等佢真係搵到合適主人先呢???

你o既敏感唔係真係會令到你即刻會死o卦???

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2006-10-8 05:18 PM#43
查看資料  Blog  發短消息  頂部

Maggi
英曲預備班

UID 119
精華 0
積分 1
帖子 1
閱讀權限 250
註冊 2005-12-31
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
有人領養左jacob未??
2006-10-8 07:52 PM#44

Irislam (QQ媽)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
註冊 2005-12-20
所養英曲名稱:QQ
英曲會員編號:111
狗狗性別:女
狗狗出生日期:02-05-2002
狗狗最喜歡:鍚MAMMY
狗狗最討厭:MAMMY唔理我
狗狗技能:SIT, HAND, DOWN & STAY
狗狗性格:善良, 聽話
居住地區:大埔大尾督
sacsac, 我個建議你考慮與否都覆覆我呀

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-10-8 08:17 PM#45

sacsac
英曲初中生

UID 214
精華 0
積分 85
帖子 95
閱讀權限 250
註冊 2006-3-8
所養英曲名稱:jabCO
英曲會員編號:561
狗狗性別:男
狗狗出生日期:01/2006
狗狗最喜歡:食....吠...
狗狗最討厭:
狗狗技能:SIT,DOWN,HANDHAND
狗狗性格:調皮
居住地區:葵涌
來自葵涌
來自 561
狀態 離線
Iris
好多謝你幫我.....其實一路以黎我地成家人都好錫jabco.
有皮膚敏感ge係我細妹....
佢近黎好唔開心....
所以我先有呢個決定,

我地唔係一下子唔要jabco,
你可以見我個post都成幾個月前

媽媽本身決定今日走jabco..
但係我地知道jabco,去左愛恊就見唔返,大家都唔捨得

希望你地幫到我啦
2006-10-8 11:09 PM#46

版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
sacsac, 請e-mailjabco仔幾張靚相比我呀, 同埋佢怕d嘜及有嘜野習性, 吠的情況? 唔該晒!
irislam3@netvigator.com

[url=http://www.fotop.net/Irislam/Irislam/j_animate][/url]
2006-10-9 02:02 PM#47

imannie (細頭)
英曲大學生

UID 872
精華 0
積分 238
帖子 238
閱讀權限 250
註冊 2006-8-28
所養英曲名稱:Boo
英曲會員編號:606
狗狗性別:M
狗狗出生日期:6-2005
狗狗最喜歡:食o野, 尤其是蔬果(蕃茄, 雪梨, 香橙, 生菜...), 雞肉
狗狗最討厭:口罩, 尖叫
狗狗技能:接雞肉(食埋), 偷食, 坐, 俾手, 企高, 跳高, 唱歌, 開
狗狗性格:熱情, 友善, 活潑, 好動, 好奇, 痴人, 撒嬌
居住地區:Fanling
來自Hong Kong
狀態 離線
咁 jabCO 依家點?
2006-10-9 05:49 PM#48

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
狗狗點呢?有無人要喔?
無人要的話我同曲爸爸傾傾睇下可唔可以同細曲曲搵多個朋友仔。
因為我地本來都應承左收留一隻曲仔仔,但好好彩後來佢主人都決定要同佢一齊,所以我地仲有位置呢!

2006-10-10 11:21 AM#49

小域 (小域)
英曲高中生

UID 427
精華 0
積分 171
帖子 183
閱讀權限 250
註冊 2006-5-12
所養英曲名稱:woody
英曲會員編號:589
狗狗性別:仔仔
狗狗出生日期:05年9月4日
狗狗最喜歡:食蘋果..
狗狗最討厭:帶口罩..冇人同佢玩4
狗狗技能:sit...偷野食...
狗狗性格:蠱惑仔..
居住地區:九龍
真係要放棄??
其實西醫好多事都話寵物引起...不如試試睇多幾個醫生先la....
我之前隻腳冇la la先左粒野...
個醫生都賴話係我D龜同魚引起..試問龜同魚又點會同我有好大既身體接觸呢??
停一停..諗一諗..........
2006-10-10 11:24 AM#50

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-10-10 11:21 AM 發表
狗狗點呢?有無人要喔?
無人要的話我同曲爸爸傾傾睇下可唔可以同細曲曲搵多個朋友仔。
因為我地本來都應承左收留一隻曲仔仔,但好好彩後來佢主人都決定要同佢一齊,所以我地仲有位置呢!
你快d pm irislam
or  send email 俾佢啦!Iirislam3@netvigator.com  
佢幫緊jabco揾 new home

2006-10-10 11:37 AM#51

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
sacsac

點解你唔回覆我呀?我想見下Jacob先,OK?請速回
2006-10-13 08:28 AM#52

臭吉
英曲初中生

UID 793
精華 0
積分 117
帖子 117
閱讀權限 250
註冊 2006-8-12
所養英曲名稱:吉仔
英曲會員編號:
狗狗出生日期:8-8-2002
狗狗最喜歡:去街, 食野
狗狗最討厭:沖涼
狗狗技能:玩
狗狗性格:活躍, 但無耐性
而家狗狗點呀??
我睇回覆完全唔覺jabco要送去愛協囉,
看來大家都好落力去幫jabco呀~
你究竟知唔知, 送jabco去愛協係=死路一條呀!!!
佢地唔會放狗狗係果度等人領養架!! 會人道毀滅架!!
我由細到大都有皮膚敏感, 生好多粒粒,
每次幫吉仔沖完涼我就成手生粒粒, 痕痕痕, 要陽雈肵擭躉I先止到,
但我都無諗過要放棄佢呀!! 咁講只係唔想你後悔.........學會尊重生命呀~
2006-10-13 10:02 PM#53

版主

UID 111
精華 0
積分 1134
帖子 1134
閱讀權限 250
大家請放心,
jabco如無意外會被本會另一個owner領養,
如落實後會向大家報告.....

2006-10-13 10:14 PM#54

版主

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-10-13 10:14 PM 發表
大家請放心,
太好啦

2006-10-13 10:27 PM#55

雪雪媽
英曲初中生

UID 999
精華 0
積分 68
帖子 98
閱讀權限 250
註冊 2006-9-28
所養英曲名稱:雪雪女
英曲會員編號:
狗狗出生日期:Jul 10, 1994
狗狗最喜歡:食同
狗狗最討厭:妹妹
狗狗技能:請請
狗狗性格:怕事, 鍾意人
居住地區:屯門

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-10-13 10:14 PM 發表
大家請放心,
Iris,

多謝妳為Jabco揾到一個新冢, 錫錫

.................................................................
2006-10-13 11:24 PM#56

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
來自香港
狀態 離線
星期日果日我地約左Jabco同細曲曲見面喇!
十二點鐘我地會一家三口浩浩蕩蕩咁入葵涌呢!
今晚要早早迫細曲去瞓覺,唔比佢掛住睇電視唔瞓。
(未見過有狗狗成日睇電視呢∼∼

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

2006-10-14 09:55 AM#57

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-10-14 09:55 發表
星期日果日我地約左Jabco同細曲曲見面喇!
十二點鐘我地會一家三口浩浩蕩蕩咁入葵涌呢!
今晚要早早迫細曲去瞓覺,唔比佢掛住睇電視唔瞓。
(未見過有狗狗成日睇電視呢∼∼
真係好, 希望你真係可以養埋佢啦

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2006-10-14 02:08 PM#58

臭吉
英曲初中生

UID 793
精華 0
積分 117
帖子 117
閱讀權限 250
註冊 2006-8-12
所養英曲名稱:吉仔
英曲會員編號:
狗狗出生日期:8-8-2002
狗狗最喜歡:去街, 食野
狗狗最討厭:沖涼
狗狗技能:玩
狗狗性格:活躍, 但無耐性
咁就太好啦~
2006-10-14 02:39 PM#59

wing
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11
我要做大佬!

UID 247
精華 0
積分 1452
帖子 1492
閱讀權限 250
註冊 2006-3-14
所養英曲名稱:cooky
英曲會員編號:581
狗狗性別:m
狗狗出生日期:oct 2005
狗狗最喜歡:eat and play
狗狗最討厭:cut nails, touch ears
狗狗技能:sit, down, crawl, hand, give me five/ten, jump
狗狗性格:active
居住地區:TP
來自http://cooky050407.mysinablog.com/
狀態 離線
唔知而家jabco點呢

甜美笑容

2006-10-15 10:47 PM#60
 79  3/4  <  1  2  3  4  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.086564 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-29 03:24 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver