PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 45  2/3  <  1  2  3  > 

標題: 我想領養小曲架~希望大家幫幫我  

Jade
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 joankong 於 19/1/2007 10:33 發表
callmark咁有心想養曲曲,我地應該支持佢架,你地唔好講到曲曲咁得人驚先得架
佢比其他既狗狗聰明,熱情,活潑,但講到破壞力我家pluto仔真係冇乜喎,佢唔會咬梳化,唔會咬電線,唔會搞垃圾桶,我屋企既野樣 ...
我哋唔係嚇佢, 只不過曲架既精力真係好勁, 我哋只係想同callmark2001講下曲架既生活小事,

因為佢無養曲曲既經驗, 等佢事前有心理準備, 如果第日有咩事, 佢都唔會咁驚慌,

曲曲既能力真係有別於其他小狗。

我都知唔係隻隻曲曲都攪破壞同咬嘢, 好似我屋企有三隻, 都只係樂樂會攪破壞同乜都咬,

但係佢既威力相等於幾隻其他品種既狗狗,

大家咁講係唔想callmark2001養咗曲曲之後先發現曲曲會係咁而後悔

咁當然曲曲既無窮既精力令到大家都好enjoy好樂意做狗奴才(我屋企d人就係咁叫我)

2007-1-19 12:37 PM#21
查看資料  Blog  發短消息  頂部

月希
英曲導師

UID 83
精華 0
積分 435
帖子 435
閱讀權限 250
註冊 2005-11-22
所養英曲名稱:Coco/托托/威威/綿綿/飛飛
英曲會員編號:594. 595. 596, 597, 598
狗狗性別:女/男/男/女/女
狗狗出生日期:6-03/2-04/1-05/1-05/7-05
狗狗最喜歡:月希/月希媽/咬嘢/攪事/行山
狗狗最討厭:白色犬/困籠/其他狗/話佢醜/無
狗狗技能:sit,俾手,跳高接餅
狗狗性格:有性格/純品/攪笑/古惑/聰明
居住地區:黃大仙
來自MK/MK/WTS/WTS/WTS
狀態 離線
我屋企而家有4隻乖曲曲,基本上唔咬嘢.....間唔中小小啦;

但我屋企有一隻曳曲曲威威,逢紙(包括銀紙)都咬,梳化3年換7張,枱脚櫈脚又咬........前世
不過出街好乖、好跟主人,保護其他曲曲,隨時張口噬其他接近的狗,但樣子很可愛,今人又愛又恨

無論乖曲、曳曲,我都要教佢地、錫佢地,永不放棄。

曲曲家庭
http://img.photobucket.com/albums/v695/moonwish614614/IMG_3475-1.jpg[/IMG]
2007-1-19 04:15 PM#22

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
英曲大聯盟o既兄弟姊妹們都講得好. 冇錯啦, 我地就係名符其實o既狗奴才啦.

我地雖然係狗奴才身份, 但我地同我地o既狗狗主人o既感情係永遠都唔會變o既.

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-1-19 04:45 PM#23

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
其實仲有一樣好重要既你地未講到呢!
就係屎尿問題喇!
真係要忍受到佢地突然送舊金同幫你屋企淋水先可以成為狗奴才呢!
如果你家曲曲突然向住你尿尿,仲要瀨到你周身係咁你可唔可以忍受到呢?(呢個係我實戰經驗~~~)
另外訓覺會比佢地攪喎!一開眼一大個曲頭貼埋黎~~
呵~~呵~~~會比狗責心口啦!比佢地天寒地凍搶被~~(呢排天氣凍,我家皇帝妺連睇電視都要同我搶被~~)

2007-1-19 05:01 PM#24
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

axcnchan (axcnchan)
英曲高中生

UID 334
精華 0
積分 141
帖子 141
閱讀權限 250
註冊 2006-4-10
所養英曲名稱:cock cock & Honey
英曲會員編號:612, 613
狗狗性別:一仔 一 女
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:食、玩、我張床+我個枕頭
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:活潑、八卦
居住地區:大坑
來自香港
狀態 離線
沒所謂 ! 一見曲曲同Honey......就嘜都無計!
2007-1-19 05:07 PM#25

小狗
英曲講師
Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

UID 517
精華 0
積分 1652
帖子 1651
閱讀權限 250
註冊 2006-6-8
所養英曲名稱:仔仔(大哥哥), Coffee(細佬), Mocha(細細佬)
英曲會員編號:590
狗狗性別:我地都係男孩子
狗狗出生日期:1996/2/14, 2004/6/10, 2006/2/28
狗狗最喜歡:食同去街街
狗狗最討厭:俾人鬧
狗狗技能:sit, hand, 請請
狗狗性格:平凡是福, 可造之材, 精靈醒目
居住地區:大埔
CECI, 咁呢排天氣真係凍Y嘛,你咪讓下個妺囉

我最愛的仔仔,BeBe
,
大頭仔Coffee同細細佬Mocha
2007-1-19 05:11 PM#26

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2007-1-19 05:11 PM 發表
CECI, 咁呢排天氣真係凍Y嘛,你咪讓下個妺囉
佢走埋黎其實係想話我偷左佢張棉被黎睇電視咋!

2007-1-19 05:14 PM#27

sunnysideup (Honma 媽)
英曲硏究生

UID 799
精華 0
積分 323
帖子 322
閱讀權限 250
註冊 2006-8-13
所養英曲名稱:Honma, Chiqui
英曲會員編號:604
狗狗性別:有仔有女
狗狗出生日期:Honma: 2006年5月30日; Chiqui: 1月26日
狗狗最喜歡:同爹哋媽咪玩, 痴到實
狗狗最討厭:困籠, 孤單
狗狗技能:最叻係Fetch... 同埋咋咋帝...
狗狗性格:活潑, 蠱蠱惑惑, Chiqui 勁嗲
居住地區:
來自HK
狀態 離線
仲有仲有, 狗奴才要有心理準備, 你會在鬧鐘未響, 你都未訓醒時, 俾個濕濕地, 凍凍地的曲鼻"對"住你塊面, 用個口拉你起身, 叫你陪佢玩同俾早餐佢食.... 佢地個body clock好準架, 無論你返工定放假, 諗住訓晏D, 佢一於唔理, 在同一時間叫你起身... 死未!!!

Hi, 我係Honma and Chiqui 百厭星, 玩,食, 瞓我最醒!
2007-1-19 05:29 PM#28

callmark2001
英曲預備班

UID 1476
精華 0
積分 7
帖子 7
閱讀權限 250
註冊 2007-1-17
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
唔知點解呢…你地講左咁多........''缺點''
但…我一D都唔覺得wor~~
仲覺得你地好enjoy  
2007-1-20 01:12 AM#29

531elmo
版主

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
因為我地都被班曲曲臣服左啦~
佢地既絕招 .... 可憐眼光, 古惑笑容, 窩心抱抱同熱情咀咀, 都叫我地求生不得, 求死不能啦~~
2007-1-20 01:38 AM#30

波比媽 (Y.u.K.i)
版主
波比..Burger..亞拔

UID 20
精華 0
積分 2511
帖子 2552
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:波比
英曲會員編號:243
狗狗性別:男
狗狗出生日期:2001年10月15日
狗狗最喜歡:我,食,
狗狗最討厭:唔見左我,冇得玩,冇得食
狗狗技能:sit,down,hand,over
狗狗性格:冇耐性..一黎料就出動煩音叫
居住地區:
來自粉嶺(荒郊野外)
狀態 離線
如果到最後你都諗清楚決定左既..咁就希望你早日搵到一隻可愛小曲曲喇...
到時歡迎你加入英曲大家庭..有活動一齊出黎反..
有心唔怕遲..實會搵到一隻曲曲既

[英曲--波比]..[積羅素--Burger]..[唐唐--亞拔]
2007-1-20 01:39 AM#31
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

小老三 (小老三)
英曲大學生

UID 417
精華 0
積分 215
帖子 215
閱讀權限 250
註冊 2006-5-8
所養英曲名稱:Cookie
英曲會員編號:
狗狗性別:F
狗狗出生日期:1994 - 2000
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 callmark2001 於 2007-1-20 01:12 發表
唔知點解呢…你地講左咁多........''缺點''
但…我一D都唔覺得wor~~
仲覺得你地好enjoy  
佢地同你講呢d情況係絕有可能發生o既, 只係想俾你知道有呢d情況會發生
接受到狗狗有呢d情況o既人會enjoy, 接受唔到o既人會棄養。

希望你養任何動物前真係會三思, 因實在見到太多人棄養
1) 如果咬到你最心愛o既野, 你會點???
2) 如果整到全屋o既野爛晒, 你接唔接受到???
3) 你養佢地係咪真係會養一世???
4) 你會唔會有左另一半而疏遠佢地???
5) 你/你女友有左bb, 會唔會驚敏感等情況而唔要佢地???
6) 佢地有病, 要好多醫藥費, 你會唔會肯付出???

實在太多問題, 你一定要諗清楚先好養呀

Cookie, 細姐姐日日都好掛住你, 希望你在彩虹橋上永遠開開心心地生活落去
2007-1-20 02:11 AM#32

菜鳥
英曲專家
Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12Rank: 12

UID 17
精華 0
積分 2838
帖子 2889
閱讀權限 250
註冊 2005-9-30
所養英曲名稱:隊長
英曲會員編號:550
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:09-12-2004
狗狗最喜歡:食同玩
狗狗最討厭:無得食同無得玩
狗狗技能:都係食同玩
狗狗性格:熱情
居住地區:香港島
來自300呎的溫暖窩
狀態 離線
我係局長
1) 如果咬到你最心愛o既野, 你會點???
    咬左唔小啦!豆腐同隊長咪又係生out out
2) 如果整到全屋o既野爛晒, 你接唔接受到???
    佢地咬左半問之嘛!
3) 你養佢地係咪真係會養一世???
    努力中......
4) 你會唔會有左另一半而疏遠佢地???
    我另一半為左佢地而疏遠我.....
5) 你/你女友有左bb, 會唔會驚敏感等情況而唔要佢地???
    我地都唔諗注生喎!
6) 佢地有病, 要好多醫藥費, 你會唔會肯付出???
    比左好多醫藥費啦!

★ 菜鳥手記 ★
2007-1-20 08:36 AM#33

KaYing (Ka Ying)
英曲高中生

UID 329
精華 0
積分 200
帖子 200
閱讀權限 250
註冊 2006-4-8
所養英曲名稱:娜娜 Nana
英曲會員編號:605
狗狗性別:美女
狗狗出生日期:OCT 19
狗狗最喜歡:媽媽, 街街
狗狗最討厭:行雷
狗狗技能:sit, hand, down & stay
狗狗性格:溫純, 傻妹
居住地區:香港島東區
不如考慮下佢啦,佢好可憐呀

Smoothie is a very beautiful black cocker spaniel, age unknown but guess around 5-6 years. She is very sweet natured, affectionate and just a lovely dog.

娜娜係隻吾夠 20磅既曲架
2007-1-20 07:35 PM#34

英曲預備班

UID 1476
精華 0
積分 7
帖子 7
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 KaYing 於 2007-1-20 07:35 PM 發表
不如考慮下佢啦,佢好可憐呀

Smoothie is a very beautiful black cocker spaniel, age unknown but guess around 5-6 years. She is ver ...
o........呢隻曲曲呀…我之前都上網見過呀…
不過聽講己經比人領養左喇…
同埋…媽媽唔鐘意黑色ge狗狗…話唔吉利/.\我就覺得冇乜野
2007-1-21 03:00 AM#35

KaYing (Ka Ying)
英曲高中生

UID 329
精華 0
積分 200
帖子 200
閱讀權限 250
註冊 2006-4-8
所養英曲名稱:娜娜 Nana
英曲會員編號:605
狗狗性別:美女
狗狗出生日期:OCT 19
狗狗最喜歡:媽媽, 街街
狗狗最討厭:行雷
狗狗技能:sit, hand, down & stay
狗狗性格:溫純, 傻妹
居住地區:香港島東區

QUOTE:
原帖由 callmark2001 於 2007-1-21 03:00 AM 發表

o........呢隻曲曲呀…我之前都上網見過呀…
不過聽講己經比人領養左喇…
同埋…媽媽唔鐘意黑色ge狗狗…話唔吉利/.\我就覺得冇乜野
佢未俾人領養,仲係HKDR
我媽媽本來都吾鍾意黑色狗,養左BUBBLE之後就改觀,仲叫佢做LUCKY DOG
其實咩色既狗都一樣咁可愛

娜娜係隻吾夠 20磅既曲架
2007-1-21 11:32 AM#36

py (亞py(奀仔媽))
英曲班主任
Charles系我英文名~臭屎~奀

UID 134
精華 0
積分 658
帖子 672
閱讀權限 250
註冊 2006-1-11
所養英曲名稱:奀仔
英曲會員編號:547
狗狗性別:仔
狗狗出生日期:12-12-2003
狗狗最喜歡:落街,遊車河...
狗狗最討厭:戴口罩,洗耳仔...
狗狗技能:(只限於係屋企)
狗狗性格:傻仔一名
居住地區:
來自屯門元朗天水圍既中間~洪水橋
狀態 離線
其實咩野色都冇所謂啦
合眼緣咪得囉
大家講咁多經歷,
都系想你未養曲曲前了解佢地日後既破壞力
唔系只系想養曲曲,就咩野都聽唔入耳
我地唔想被領養後既曲曲再次俾人遺棄遮
~點解一家要一歲以下既曲曲呢?~

2007-1-21 01:39 PM#37
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

忌廉媽咪 (忌廉媽咪)
版主

UID 122
精華 0
積分 1241
帖子 1289
閱讀權限 250
註冊 2006-1-2
所養英曲名稱:忌廉(細 lo)
英曲會員編號:448
狗狗性別:M
狗狗出生日期:01-09-2003
狗狗最喜歡:食o野
狗狗最討厭:失寵
狗狗技能:扮可憐
狗狗性格:癡媽咪
居住地區:KT
來自香港
狀態 離線
新鮮熱辣有隻曲女,睇番隔離個post
2007-1-21 10:28 PM#38

英曲預備班

UID 1476
精華 0
積分 7
帖子 7
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2007-1-21 10:28 PM 發表
新鮮熱辣有隻曲女,睇番隔離個post
我知呀…
我pm左佢喇…
等緊佢覆我…^^
唔該晒你…
2007-1-21 10:34 PM#39

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
支持你! 希望你可以成功領養到佢!

蕃茄妹妹的blog
http://muimuitomato.blogspot.com/

仔仔, 你在彩紅橋的另一方好嗎?

我們總有一天會再見!

2007-1-22 10:01 AM#40
 45  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.089061 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-29 11:28 PM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver