PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 57  2/3  <  1  2  3  > 

標題: 元朗大棠執到黑色英曲女(已領養)  

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線
我家係三曲呢!
我問下我阿姨有無興趣丫!
我細姨好鍾意狗狗,佢以前都有狗狗但後來老死左咯!
而家我地個個星期六都會帶大曲去佢度玩呢!
等我問問佢有無空間收隻狗先∼
睇狗狗個體型應該唔會好重卦?
越睇佢越似我家細曲∼∼

2006-12-9 11:46 AM#21
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
註冊 2006-10-28
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
好丫,唔該你先!!!最衰佢鐘意追貓玩啦!!!本來暫養小姐見到佢幾鐘意佢嫁!!仲話如果佢適應想養埋佢添!!又抱住佢,点知佢返到去追貓,暫養人仲有幾隻猫添!!!所以養唔到囉!!我非常唔好意思丫,又覺得好可惜,因為呢位暫養人我睇得出好有愛心,佢屋企都有幾隻狗添!!!希望呢隻小狗會幸運遇到真正愛佢嘅有緣人啦!!!
2006-12-9 01:30 PM#22
查看資料  Blog  發短消息  頂部

版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線
狗狗有無新消息呢?

2006-12-11 10:40 AM#23

Sue
版主

UID 131
精華 0
積分 1303
帖子 1303
閱讀權限 250
註冊 2006-1-10
所養英曲名稱:BenBen
英曲會員編號:576
狗狗性別:Dog
狗狗出生日期:July 10, 2005
狗狗最喜歡:食啋情B搅搅震
狗狗最討厭:手指指
狗狗技能:一般技能
狗狗性格:鉆央B喜歡交朋友
居住地區:Tai Po
來自遠方
狀態 離線
佢都幾靓女 .... 希望佢快d搵到好主人 ...

2006-12-11 10:52 AM#24

rbearbear (rbearbear)
版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
註冊 2006-4-18
所養英曲名稱:Kobe & Lola
英曲會員編號:570
狗狗性別:Kobe: 公公 Lola: 老奶奶兒孫滿堂
狗狗出生日期:2004/不詳
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗最討厭:吸塵機,剪指甲
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
狗狗性格:為食又貪玩
居住地區:西貢區
來自Kobe王國
狀態 離線
最新消息就係咁

http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... p;pet=0&id=1705

我係Kobe王子, 係集萬千寵愛在一身o既幸福小Be!
仲有子女遍天下o既Lola, 而家奉旨享福歎世界!

2006-12-11 11:42 AM#25
查看資料  Blog  發短消息  ICQ 狀態  頂部

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-12-11 11:42 AM 發表
最新消息就係咁

http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... p;pet=0&id=1705
但係暫托人話打左好多次都無人聽,可能係玩嫁!!而且又無養狗經驗,隻狗狗咁乖,暫托小姐都話未聽佢吠遏,再無辦法我唯有帶佢去HKDR,不遏如果揾到人肯養佢,我唔想行呢步囉!!對洰真係做成傷害,佢好細膽嫁!!
2006-12-11 11:55 AM#26

版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
狗狗最喜歡:Kobe: 出街,瞓o係床上望住車來車往 Lola: 出街,
狗狗技能:出街, ball ball, sit, hand hand
來自Kobe王國
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dodo 於 2006-12-11 11:55 AM 發表

但係暫托人話打左好多次都無人聽,可能係玩嫁!!而且又無養狗經驗,隻狗狗咁乖,暫托小姐都話未聽佢吠遏,再無辦法我唯有帶佢去HKDR,不遏如果揾到人肯養佢,我唔想行呢步囉!!對洰真係做成傷害,佢好細膽嫁!!
話時話, 呢個自稱想收養狗狗既人已經出個幾個一毛一樣既post. 我好懷疑佢既可信性,為左狗狗著想你地真係要小心呀!

2006-12-11 12:07 PM#27

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-12-11 12:07 PM 發表

話時話, 呢個自稱想收養狗狗既人已經出個幾個一毛一樣既post. 我好懷疑佢既可信性,為左狗狗著想你地真係要小心呀!
其實係暫托小姐打比佢,就算揾到佢我都唔會比佢嫁!!舊時我試遢執過D狗有好多古怪人,我唔小心會害左佢嫁!!
2006-12-11 12:13 PM#28

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-12-11 12:07 PM 發表

咦∼∼∼∼乜個Post唔係你或者個姐姐出咩?
咁奇怪既!果個人想點哇?狗狗又唔在佢度佢又未見過狗狗∼∼點解會出Post既?!
有古怪哇!真係要小心喔!
我仲問緊我姨姨會唔會再出山收留狗狗呢!∼
睇住佢個樣咁似細曲,都想佢有個好主人喔!

2006-12-11 12:56 PM#29

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-12-11 12:56 PM 發表

咦∼∼∼∼乜個Post唔係你或者個姐姐出咩?
咁奇怪既!果個人想點哇?狗狗又唔在佢度佢又未見過狗狗∼∼點解會出Post既?!
有古怪哇!真係要小心喔!
我仲問緊我姨姨會唔會再出山收留狗狗呢!∼
睇住佢個 ...
個post係暫養小姐出嫁!!!但係有個人想收養狗狗,叫暫養小姐打比佢,但係電話係無人聽嫁!!!我都希望你姨姨會再出山收留狗狗,如果再無,我都唔好意思再繼續麻煩暫養小姐,因為D狗好多都有捉貓玩嘅習慣,如果萬一整親D貓我會好唔安樂嫁!!嗰日我知道已經話帶走佢,去住petshop兩日,点知佢話不如都係係度住多兩日先啦!!巳經好好人啦!!
2006-12-11 02:20 PM#30

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Any updated news?
I think HKDR is better than SPCA because I have visited both site and I felt that HKDR is full of love and will receive the old dogs as well.
2006-12-11 05:20 PM#31

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 lion680828 於 2006-12-11 05:20 PM 發表
Any updated news?
I think HKDR is better than SPCA because I have visited both site and I felt that HKDR is full of love and will receive the old dogs as well.
lion680828 :係丫,HKDR會好好多,只p過如果有人肯養佢就唔想佢咁惨,佢好跟人嫁!!皮膚只係小事,只係暫時有兩三忽有感染,始終佢流浪過,其他皮膚係好好,搽D藥應該無事啦!!!唔該大家睇吓有冇朋友想養多一隻就盡怏通知我丫,唔該哂!!!
2006-12-12 10:43 AM#32

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Yes, I agree.  If anyone who wish to have a dog, please think about adoption.  I have read so many sad story about how the breeder treated the dogs as machine, I give up to buy from pet shop.  (Originally I will get a toy poddle as a gift, then I adopt a coke from SPCA.)
The skin problem is very minor and common from stray dogs and I have had a stray dog that with problem for the whole body!  
There is someone has left message for Eng Coke, right?  If you are the first time to have a dog, it is better to have a mature one than a baby.  Please consider this poor girl.
2006-12-12 05:05 PM#33

版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
來自Kobe王國
狀態 離線
有無黑曲女消息呀? 好擔心佢!

2006-12-19 12:04 PM#34

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung
係喎........搵到新主人未呢

2006-12-19 12:14 PM#35

dodo
英曲小學生

UID 1133
精華 0
積分 55
帖子 55
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-12-19 12:14 PM 發表
係喎........搵到新主人未呢
未丫,仲未有人想要佢,我執過幾隻狗,後生就大把人爭住要,接email多到成幾十個都有,本來前幾日落雨嗰陣,諗住帶佢去HKDR嫁!!打比暫養小姐話帶佢走,暫養小姐話唔好啦!!比佢住吓先啦!!!暫養小姐對佢真係幾好,我過幾曰如果無咁凍又行得開,都會去睇吓佢
2006-12-19 03:44 PM#36

sandy@王家3兄妹 (可樂炸両慈母)
版主
可樂★可以快樂..幸福兒童

UID 153
精華 4
積分 6017
帖子 6217
閱讀權限 250
註冊 2006-2-4
所養英曲名稱:可樂仔
英曲會員編號:555
狗狗性別:男仔
狗狗出生日期:2003年9日30日
狗狗最喜歡:牛皮骨,去街,上床sleep,追bird bird
狗狗最討厭:俾呀媽鬧..呀媽"丙"..無野食
狗狗技能:sit, hand, sleep
狗狗性格:活潑,好動,牛脾氣(間唔中啦!)
居住地區:大坑五星級的唐樓
來自怏樂星球
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 dodo 於 2006-12-19 03:44 PM 發表

未丫,仲未有人想要佢,我執過幾隻狗,後生就大把人爭住要,接email多到成幾十個都有,本來前幾日落雨嗰陣,諗住帶佢去HKDR嫁!!打比暫養小姐話帶佢走,暫養小姐話唔好啦!!比佢住吓先啦!!!暫養小姐對佢真係 ...
HKDR認承左接隻狗啦

可愛嘅王家3兄妹.可樂~恩恩~思思

彩虹橋上的妹妹 and 細佬
2006-12-19 03:52 PM#37

版主

UID 358
精華 0
積分 1126
帖子 1124
閱讀權限 250
來自Kobe王國
狀態 離線
http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... ;pet=0&id=1743#

我o係hkpet見到黑曲女既近況,佢而家唔追貓,唔係好明點解個暫養姐姐唔收養埋佢!

2006-12-20 12:03 AM#38

cookie_ceci (Ceci)
英曲初中生
超級皇帝惡女

UID 1283
精華 0
積分 96
帖子 96
閱讀權限 250
註冊 2006-12-4
所養英曲名稱:Cookie Yeung(楊小曲)
英曲會員編號:
狗狗性別:美少女
狗狗出生日期:2003年10月21日
狗狗最喜歡:食野、去街街、比人讚靚女
狗狗最討厭:白頭髮阿婆、比人同狗狗摸屁屁、吳小曲到家踩場
狗狗技能:見到野食即時流口水、有野食咩都肯做、叫人聽電話
狗狗性格:超懶、為食、有點小姐婢氣既小氣鬼
居住地區:將軍澳坑口
咁狗狗即係仲未有人要~~~~

2006-12-20 12:11 AM#39

Jade
版主

UID 271
精華 0
積分 3521
帖子 3623
閱讀權限 250
註冊 2006-3-22
所養英曲名稱:可樂, 妹妹, 魔魔
英曲會員編號:578,579,580
狗狗性別:M, F ,F
狗狗出生日期:12/04/95,24/06/95,18/06/97
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:Sai Kung

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 20/12/2006 00:03 發表
http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... ;pet=0&id=1743#

我o係hkpet見到黑曲女既近況,佢而家唔追貓,唔係好明點解個暫養姐姐唔收養埋佢!
家家有本難念的經

2006-12-20 01:33 AM#40
 57  2/3  <  1  2  3  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.092684 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-9-30 07:23 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver