PF HOUSE & 英曲大聯盟 
» 遊客:  註冊 | 登錄 | 會員 | 搜索 | 祈願池 | 心情日記列表 | 我的心情日記 | 幫助

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題
 39  1/2  1  2  > 

標題: SPCA adoption(以領養)  

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
註冊 2006-11-3
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
SPCA adoption(以領養)

One cocker here for adoption, it's from stray mad:

http://www.spca.org.hk/homing/details.asp?number=150177

2007-1-8 10:13 AM#1
查看資料  Blog  發短消息  頂部

lichingho (Alex & Angel)
英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
所養英曲名稱:仔仔/小蕃茄妹妹傻瓜BB豬
英曲會員編號:624
狗狗性別:男仔/女仔
狗狗出生日期:2ndFeb97/ 28thDec02
狗狗最喜歡:Alex & Angel
狗狗最討厭:成日係屋企
狗狗技能:挨住Alex扮可愛
狗狗性格:好
居住地區:荃灣
來自本土
狀態 離線
嘩, 收六點, 我點去睇佢呀?
2007-1-8 11:51 AM#2

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
佢好可愛喎 ... 快d有好心人帶佢返屋企過新年啦~~
2007-1-8 11:59 AM#3

531elmo
版主
Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

UID 1090
精華 2
積分 1602
帖子 1573
閱讀權限 250
註冊 2006-10-19
所養英曲名稱:elmo
英曲會員編號:371
狗狗性別:F
狗狗出生日期:2003/5/31
狗狗最喜歡:食野 + 作反
狗狗最討厭:呀媽鬧
狗狗技能:扮死狗
狗狗性格:un 皮又怕死
居住地區:
呢隻會唔會係紅磡唔見左個隻呀???
2007-1-8 12:07 PM#4

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Tue and Thurs will be closed at 19:00.  Better phone 2802 0501 to check for availability before going.
2007-1-8 12:09 PM#5

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Not look like the one from Hunghom, it's from stray, pitty guy.  Five years is a quite long time.
Hope people will not do that to any dog or animal again!

2007-1-8 12:15 PM#6

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
唯有聽日睇下去唔去到啦, 今日仲收五點半, 本來想今日去睇睇添
2007-1-8 12:15 PM#7

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
She is so lovely!  I have just visited her during lunch and no one hold she now.
She is a little bit over-weighed, even after from stray. (Maybe keep at home only in the past, not enough exercise)  But she is still very friendly and warm to every visitors.  Her eyes are so clear and try to say she wants a new warm home.
She may has skin problem before but has been treated and recovered.  You can see that she lost a patch of hair at the back but new hair is growing.
I think she will be good behaviour because she will stop barking after hearing "NO".
2007-1-8 02:27 PM#8

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
今日我去左登左記喇
過兩日我同女友一齊睇佢,OK的話會領養佢
佢真係好得意同好乖
我同佢講bye bye, 佢仲好似想喊咁呀
2007-1-9 01:15 AM#9

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Yes, you are right. She is so lovely.  Good to know that she will have a new home soon.
You are so nice.

2007-1-9 09:02 AM#10

ceci_mina (康 & Ceci)
版主
Cookie Nick夫婦

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
註冊 2006-8-14
所養英曲名稱:吳小曲 (細曲) + 吳小嚦(Nick豬仔)
英曲會員編號:806
狗狗性別:曲曲小公主 & 嚦嚦小王子
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
狗狗最討厭:細曲:比人吹耳仔;Nick:老婆唔睬佢
狗狗技能:細曲:叫人聽電話;Nick:響沙發頂表演體操
狗狗性格:吳小曲:極聰明;Nick仔:傻更更
居住地區:青衣
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2007-1-9 01:15 AM 發表
今日我去左登左記喇
過兩日我同女友一齊睇佢,OK的話會領養佢
佢真係好得意同好乖
我同佢講bye bye, 佢仲好似想喊咁呀
太好喇!你終於搵到一隻同你有緣既狗狗喇!
希望下次有機會在活動裡面見面你地一家三口丫!

2007-1-9 09:52 AM#11
查看資料  訪問主頁  Blog  發短消息  頂部

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
多謝大家既支持,

Ceci Mama, 我都覺得我同Linda 好有緣, 本來我真係無時間可以去到睇佢, 但係咁啱得咁橋我尋日要去會展睇show, 咁就可以蛇到出黎去左愛協, 佢咁靚女又咁痴我, 我都覺得同佢可以好夾架

本來可以領養Linda係一件好值得開心既事, 但係愛協工作人員既態度就真係好有問題: 尋日去到果位工作人員態度好好, 好talkative, 不過今朝愛協有條性張既小姐打黎就令我好唔老黎, 仲火到黎埋, 佢一打黎就問我今日會唔會去愛協度搞埋d領養手續, 佢話佢地只會幫我Keep 住隻狗24小時, 如果黎唔到就會俾第二個人喎! 我尋日去領養部d友仔都無同我講過有d咁既嘢, 佢地仲話會將我放係first place, 我唔qualified 的話會將Linda 俾second place, that's fair to linda, but I have never told or explained about the 24 hour policy!

做嘢先, 陣間再打過
2007-1-9 11:18 AM#12

lion680828
英曲小學生

UID 1160
精華 0
積分 37
帖子 37
閱讀權限 250
所養英曲名稱:
英曲會員編號:
狗狗性別:
狗狗出生日期:
狗狗最喜歡:
狗狗最討厭:
狗狗技能:
狗狗性格:
居住地區:
Yes, they have 24 hrs policy.  That's why last time I need to beg my boss to let me have half day leave urgently.  Luckily, my boss let me go.  There are some staff really have problem.  Keep it up, don't let that block you and Linda!
2007-1-9 11:29 AM#13

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
就算佢真係有呢個policy, 佢無同我講過就係佢既問題啦, 而且我希望我女友都睇過Linda 同鍾意佢我先會領養佢, 我又點會將呢個機會白白浪費呢? 同我玩口技?! 我諗佢未夠班, 我咪一路用佢無同我講呢個point 黎拗, 我點都要佢留到星期三下午我女友請左假個半天俾我, 當時我都仲係好客氣咁同佢傾架, 但一忽然轉左tone , 用有線電線客戶服務部果d循例式讀稿既語氣耍我, 果陣我咪興, 我即時叫佢唔駛講嘢, 叫你supervisor 同我講, 佢真係夠膽死即刻好開心咁話好呀! 即時轉線

#$%@#$^@#$%@#
2007-1-9 11:41 AM#14

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
狗狗出生日期:2 Jan 2005 + 15 Jan 2006
狗狗最喜歡:細曲:眼啤啤、攬住人條頸;Nick:風筒吹毛,鍚人個咀
來自香港
狀態 離線
咁賤呀!∼∼∼
有無電話錄音,錄低佢再公開佢!
咁狗狗家下都好危險噃!點好呢?

2007-1-9 12:10 PM#15

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
最興係連佢既所謂supervisor 都係呢一套耍我! 不知所謂
佢地一輪嘴咁講, 根本就無俾機會我講
我咪話, 你地而家做咩呀? 係咪有心幫隻狗, 我自問係一個好好既狗主, 你地咁搞法, 如果隻狗俾左第二個人對佢唔好點算
我狂轟左佢五分鐘, 佢都怕鬼左我, 話要內部再研究下先
仲話係領養部門主管喎, 我超! 唔話得事既
最後咪打黎賴我臨收工先去到, 搞到佢地事無時間講俾我知, 我聽到又興, 又再轟多佢五分鐘, 佢終於頂我唔順, 話會幫我留多一日

其實搞咁多嘢, 浪費哂d時間, 愛協真係好不知所謂
2007-1-9 12:18 PM#16

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
發洩完畢

我唔覺得 Linda重喎, 可能因為仔仔以前超重啦, 我180磅都會俾佢推跌, 愛協d友仔話Linda 之前有心絲虫, 呢個月要休養下先, 唔可以玩得太激, 不過佢尋日都好活躍, 同佢玩左一陣佢都好痴身, o爹 妹一個, 但對眼好靚好清, 手腳都好強壯, 我睇佢唔似係街執到, 應該係有人唔要佢送左佢去愛協就真

希望我女友都會鐘意佢啦, 我都好帶佢返去

2007-1-9 12:20 PM#17

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2007-1-9 12:20 PM 發表
發洩完畢

我唔覺得 Linda重喎, 可能因為仔仔以前超重啦, 我180磅都會俾佢推跌, 愛協d友仔話Linda 之前有心絲虫, 呢個月要休養下先, 唔可以玩得太激, 不過佢尋日都好活躍, 同佢玩左一陣佢都好痴身, o爹 妹 ...
愛協d友會唔會一陣又話無講過比多日時間咖?好擔心喔!
希望你有好消息會上黎通知我地丫!∼∼
我細佬之前去過愛協做義工,佢都話果度d人唔係對狗咁好,鍾意份人工多過狗。
之後佢無去咯!∼∼
覺得好無意思囉!
而家諗番都抺一把汗,如果當日NICK NICK被送左去愛協真係唔知點算∼∼∼

2007-1-9 12:43 PM#18

英曲導師

UID 736
精華 0
積分 560
帖子 562
閱讀權限 250
註冊 2006-8-1
來自本土
狀態 離線
佢都話果度d人唔係對狗咁好<-咁我睇唔到呀, 但佢地對人既態度就一定唔好囉

所以我要快快救Linda 出火圈
2007-1-9 12:53 PM#19

版主

UID 806
精華 0
積分 3169
帖子 3207
閱讀權限 250
來自香港
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2007-1-9 12:53 PM 發表
佢都話果度d人唔係對狗咁好<-咁我睇唔到呀, 但佢地對人既態度就一定唔好囉

所以我要快快救Linda 出火圈
唔好咁嬲∼∼∼而家最緊要係救到LINDA∼∼∼
而家愛協話捐錢我地都唔會捐喇!

2007-1-9 01:01 PM#20
 39  1/2  1  2  > 

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.128426 second(s), 6 queries

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 2024-6-27 12:19 AM 清除 Cookies - 聯繫我們 - 英曲大聯盟 - Archiver