標題: 5.5 months old boy, American cocker spaniel尋家 [打印本頁]

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2010-7-3 10:06 PM     標題: 5.5 months old boy, American cocker spaniel尋家

轉載from facebook!

" 由細到大我都唔能夠完全控制我的手仔,成日都會不自覺地動, 我的牙齒亦比較細苙,偏黃一點. 每天都要爭嘢食,成日都病,唔舒服. 個個都走晒, 得番我一個,無人要我... , 那天突然有個叔叔竟然番轉頭,帶我走, 我地兩兄弟終於重聚. 我真係好開心無想過可以見番哥哥.我地一齊瞓,一齊玩, 可惜開心的日子太短暫, 十九日....叔叔話我唔聽話,又成日手震所以唔要我. 哥哥有街去,我就無...我喊又比叔叔罵,又打我.... \

第十九日.......

姐姐终於帶我走,我好晤拾得哥哥。叔叔唔想再見到我. 到了姐姐屋企,我第一次沖凉,真係好舒服,又有兩個黑色朋友陪我。昨天姐姐帶我去看醫生,見到醫生和姐姐傾咗一陣,姐姐雙眼通紅,她緊抱着我,一路用手輕拍我頭,一路話我乖,我好驚晤知發生什麼事。。。唔通又唔要我...

醫生話我係因為細個嗰時有狗縕,所以有部份腦細胞壞死,令到我的手部份肌肉間中
抽筋,要每天食藥去控制。我的腦不會完全好番,只會慢慢衰退。如果唔準時食藥,我的病情就會更加差。醫生建意姐姐幫我打針,等我長眠. 因為我的病只會差,不會好.所以......... 姐姐想了很久,最終給我一個機會. 她想看看有沒有好心人可以照顧我.

其實我好乖,好鍾意同人玩,好嗲,我識得去厠所,執波。我好鍾意食野架,我只係唔可以玩得太耐,間中休息下。

我好鍾意人抱我,陪住我,錫下我,點解無人要我wor。。。。

有無人可以照顧我?如果無人要我,醫生就會打針送我走啦!! 我好細過架,唔想禁早離開世上呀....

interest parties, please send mail to ededoggie@yahoo.com.hk
I am a 5.5 months old boy, American cocker spaniel, my name is Bobe, 5.3kg. 3 color.

Best Regards
Vicky
作者: RiggsChan1    時間: 2010-7-4 12:28 AM

I have a dream! He will in my hand! pm me! thanks A lots! Riggs Chan   
作者: RiggsChan1    時間: 2010-7-4 12:29 AM

typing error he will be better in my hand also pm me. Riggs Chan
作者: Lew    時間: 2010-7-4 12:33 AM     標題: 回復 #2 RiggsChan1 的帖子

Pls email to the email that shown on the post!  Hope you can get this poor boy homed soon!
作者: teresatyk    時間: 2010-7-4 07:07 PM

你剛剛想要美曲,希望你夢想成真.
作者: RiggsChan1    時間: 2010-7-5 12:07 AM

thanks
作者: djela    時間: 2010-7-5 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 teresatyk 於 2010-7-4 19:07 發表
你剛剛想要美曲,希望你夢想成真.
係呀係呀
作者: PHILIP    時間: 2010-7-5 01:08 AM

希望快d有回覆啦.. 加油
作者: Irislam    時間: 2010-7-5 11:19 AM

QUOTE:
原帖由 RiggsChan1 於 2010-7-4 12:29 AM 發表
typing error he will be better in my hand also pm me. Riggs Chan
希望妳有睇清楚佢嘅內容先決定領養, 因佢情況要額外照顧及長期睇vet, 要諗清楚否則反而害左小狗咋~
***我衹是好心提醒, 希望妳諒解***

作者: irischan345    時間: 2010-7-5 01:39 PM

如果真係無人收養, 或者考慮問下HKDR / LAP 果D組織可唔可以收留佢啦, 比個希望佢啦

http://www.lap.org.hk/

http://www.hongkongdogrescue.com/public/index.php
作者: steffi    時間: 2010-7-5 04:24 PM

QUOTE:
原帖由 Lew 於 2010-7-4 12:33 AM 發表
Pls email to the email that shown on the post!  Hope you can get this poor boy homed soon!
希望你可以接受小美曲既小小缺點,美曲真係好可愛,又冇英曲咁神經,只係多少少耐性同功夫,相信你做得到!
作者: PHILIP    時間: 2010-7-6 02:00 PM

有無最新消息呢?

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0