標題: 兩歲英曲女~ [打印本頁]

作者: steve1222    時間: 2007-7-27 11:11 AM     標題: 兩歲英曲女~

kingki本來係丁茶鄰居養, 長期困係天台既狗籠裡面生活. 無人幫佢清潔, 無人陪佢玩, 無人理過佢既感受, 完全唔識任何comment.  舊主人只提供無溫暖一個籠, 一兜污濁既水, 一兜長放既糧比佢.

丁茶婆婆見到佢可憐處境, 於是帶了kingki回家. 由於佢地已有兩隻金毛大狗狗, 沒有太多既時間分給kingki.所以 希望可以為kingki找一戶好人家. 如果大家身邊有朋友想收養狗狗, 而且又是愛心錫狗狗的人. 請考慮收養kingki. 不過亦請有興趣收養狗狗既朋友"停一停, 想一想" 千萬唔好見可憐一時同情就收養, 發覺問題多多時就又遺棄, 狗狗心靈好脆弱, 唔可以接二連三受打擊. 想清楚就與丁茶媽聯絡啦!

詳情請按以下網誌!
http://hk.myblog.yahoo.com/lydia-dingcha/article?mid=4074
作者: tammy    時間: 2007-7-27 12:01 PM

QUOTE:
原帖由 steve1222 於 2007-7-27 11:11 AM 發表

kingki本來係丁茶鄰居養, 長期困係天台既狗籠裡面生活. 無人幫佢清潔, 無人陪佢玩, 無人理過佢既感受, 完全唔識 ...
係咁嘅環境長大嘅Kingki
仍然咁標緻可人
佢一定可以搵到錫佢既好主人
作者: jimmy237    時間: 2007-7-27 12:05 PM

前排好似有個人想買曲曲的, 不知他是否會收養呢?
作者: sunnysideup    時間: 2007-7-27 12:40 PM

QUOTE:
原帖由 jimmy237 於 2007-7-27 12:05 PM 發表
前排好似有個人想買曲曲的, 不知他是否會收養呢?
我俾個呢個post條link那位朋友啦... 希望啦!!!
作者: wallis    時間: 2007-7-27 12:54 PM

kingki好令女wo,不過身世就好可憐! 希望快d有人收養佢啦!
作者: steve1222    時間: 2007-7-27 01:56 PM

希望真正愛佢既人快D出現啦
作者: steve1222    時間: 2007-7-27 01:59 PM

希望真正愛佢既人快D出現啦
作者: p4uL1N3    時間: 2007-7-27 07:25 PM

真慘公, 腳底毛長成咁都冇修過!
作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-7-28 07:34 PM

佢終於逃出生天啦,希望有人收養囡囡啦
作者: Janice    時間: 2007-7-29 05:50 PM

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 7/28/2007 19:34 發表
佢終於逃出生天啦,希望有人收養囡囡啦
希望有人收養佢
作者: ceci_mina    時間: 2007-7-30 12:21 AM

佢前主人家下當養白兔仔哇?
咁都得既?
作者: tammy    時間: 2007-7-31 12:51 PM

唔知kingki有人領養未
作者: wing    時間: 2007-7-31 12:55 PM

佢應該自己養番
作者: cherryahb    時間: 2007-8-6 04:26 PM

我想請問一句…健康如何?
因為我打算多養一隻…
其他問題就不大了

作者: wing    時間: 2007-8-6 09:03 PM

不如你考慮下:
http://www.pfhouse.net/BBS/viewt ... &extra=page%3D1

http://www.pfhouse.net/BBS/viewt ... &extra=page%3D1

事關果隻kingki應該唔駛rehome喇
作者: mirry    時間: 2007-8-7 11:24 AM

HELLO~~

我係丁茶媽, 即係kingki 既暫養人 (好快會成為佢既主人), 好多謝薯don baba 同我post 左係呢度, 亦好多謝wing 一直對kingki 既關心!!!

幾經考慮, 我同丁茶婆婆決定唔rehome kingki 啦!!!!!

既然佢黎到我地屋企, 都係一個緣份, 所以我地決定收養埋佢!!!

我對養曲架冇埋認識 (因為我養開金毛~), 以後會多d上黎向大家學習!!!!

作者: wing    時間: 2007-8-7 01:04 PM

QUOTE:
原帖由 mirry 於 2007-8-7 11:24 AM 發表
HELLO~~

我係丁茶媽, 即係kingki 既暫養人 (好快會成為佢既主人), 好多謝薯don baba 同我post 左係呢度, 亦好多謝wing 一直對kingki 既關心!!!

幾經考慮, 我同丁茶婆婆決定唔rehome kingki 啦 ...

kingKi終於可以正式入住丁茶家喇!好野!
希望佢可以健健康康,同你家人一齊生活愉快

作者: sunnysideup    時間: 2007-8-7 01:26 PM

kingki 有你錫佢真幸福, 得閒多D上來啦.
作者: steve1222    時間: 2007-8-7 02:09 PM

KINGKI搵到個咁好既主人,一定會好開心同幸福架
作者: tammy    時間: 2007-8-7 03:38 PM

歡迎歡迎

丁茶婆婆、丁茶媽媽、丁丁、茶茶&Kingki,

From 曲曲家庭&Hena

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0