標題: (已領養)又一隻英曲尋新主人 [打印本頁]

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-4-13 12:06 AM     標題: (已領養)又一隻英曲尋新主人

寵物資料
姓別:         男                 
歲數:         1年 6月                    
圖片簡介:         品種:英國曲架
已絕育
請給牠一個家
領養原因:         被遺棄
聯絡人:         little_dog         電郵:         skchan@ln.edu.hk

相關網址:         hk-aac.com

copy fr http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... ;pet=0&id=2343#

附件: q1.jpg (2007-4-13 12:06 AM, 11 K) / 該附件被下載次數 0

附件: 2(9).jpg (2007-4-13 12:06 AM, 23.21 K) / 該附件被下載次數 0

附件: 3(6).jpg (2007-4-13 12:06 AM, 19.05 K) / 該附件被下載次數 0

附件: 4(4).jpg (2007-4-13 12:06 AM, 21.53 K) / 該附件被下載次數 0
作者: Jade    時間: 2007-4-13 12:57 AM

又有  

唔好咁啦~~~~ d人攪咩呀  
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-4-13 01:17 AM

個樣好似可樂仔
作者: Jade    時間: 2007-4-13 01:25 AM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 13/4/2007 01:17 發表
個樣好似可樂仔
嘩..........其實我一睇都已經好覺, 連身型都好似
作者: kanandy    時間: 2007-4-13 09:34 AM

睇見佢完全唔知乜事個惾樣真係唉………!!!
狗狗:祝你好運!!!
作者: Elsa    時間: 2007-4-13 09:56 AM

好多時英曲被遺棄.都唔會在英曲大聯盟刊登post...而在其它寵物網搵主人..但連名都無
係唔係我地舊會員既曲曲呢?
養曲曲前真係要停三停..諗三諗..因為養曲係一項挑戰賽..無耐性無時間與精力..都會覺得曲曲麻煩而遺棄佢地..但如果主人有心機教..佢地將會變成一隻又乖又聽話又嗲既心肝寶貝豬啊
作者: chrisyaufish    時間: 2007-4-13 12:05 PM

係wor!又真係幾似可樂仔~~~
希望佢早日搵到個好人家!
都唔明d人點咁唔負責任!
作者: tammy    時間: 2007-4-13 12:16 PM

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2007-4-13 09:56 AM 發表
好多時英曲被遺棄.都唔會在英曲大聯盟刊登post...而在其它寵物網搵主人..但連名都無
養曲曲前真係要停三停..諗三諗..因為養曲係一項挑戰賽..無耐性無時間與精力..都會覺得曲曲麻煩 ...

其實曲曲只係想主人多D陪吓佢
否則....咬嘢、周圍尿尿、成日吠...就跟住嚟
香港人真係好.....忙
咁就認真諗諗..再諗..再諗諗..先好養曲

又要馬兒好,又要馬兒不吃草

一開始咗,就要付出同努力

作者: Sue    時間: 2007-4-13 01:50 PM

唔只係曲曲 ... 而係大部份狗狗都想主人多D陪懮\] ....
養狗狗前真係要三思而後行 !!!!
作者: fyf519    時間: 2007-4-13 02:40 PM

月希媽媽,

你啲曲曲真係好得意呀
作者: tammy    時間: 2007-4-13 02:48 PM

多謝
作者: ceci_mina    時間: 2007-4-14 12:23 AM

曲曲真係比其他狗狗花多好多心力呢!
我問過我其他有狗狗的朋友,原來無乜邊個會成日比狗狗踩醒,又成日比狗狗拉住要摸要玩呢!
曲曲真係好好精力喔!又鍾意玩。
所以養曲曲前真係要三思喔!
呢排真係好多曲比人唔要喔!唉~~~
曲爸成日都話Nick Nick傻狗有傻福,佢以前差少少就要去愛協咯!
作者: tammy    時間: 2007-4-14 12:30 AM

Nick Nick 果然係因禍得福

唔止有好爸媽,仲有靚老婆

(嗚....威威冇行囉)
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-4-14 12:33 AM

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2007-4-13 09:56 AM 發表
養曲曲前真係要停三停..諗三諗..因為養曲係一項挑戰賽..無耐性無時間與精力..都會覺得曲曲麻煩 ...
唔通d人怕左我地
其實曲曲好煩咩......我唔党哇
曲曲教得好(唔係用好多時間與精力啫真係一隻又乖又聽話又嗲既心肝寶貝豬啊
作者: tammy    時間: 2007-4-14 12:45 AM

養曲曲只許成功
         不可失敗

何解

成功咗....就有隻聽話聰明又錫自己嘅曲曲,好鬼開心架
失敗咗....負責任嘅就再努力
             唔負責任嘅咪pat咗去囉
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-4-14 12:52 AM

QUOTE:
原帖由 tammy 於 2007-4-14 12:45 AM 發表
養曲曲只許成功
         不可失敗

何解

成功咗....就有隻聽話聰明又錫自己嘅曲曲,好鬼開心架
失敗咗....負責任嘅就再努力
             唔負責任嘅咪pat ...
最好pat左個 唔負責任嘅主人:-x:-x
作者: Elsa    時間: 2007-4-14 11:54 AM

個主人一出世就好聽教聽話咩??...又唔見佢阿媽掉佢出街喎.....咩道理
作者: joyce815815    時間: 2007-4-14 02:14 PM

真係好慘.....
齯H一見到狗狗開始大隻,開始咬野就唔要佢地
狗狗乖唔乖最緊要係睇個主人識唔識教,會唔會放時間去陪狗狗同花時間去了解狗狗
佢地遺棄狗狗都只係話狗狗錯.......
作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-4-16 02:12 PM

其實我都覺得好似可樂仔啊,又係腳仔短短咁,好可愛啊!希望有人收養佢啦
作者: wing    時間: 2007-4-16 08:50 PM

希望佢都可以好似可樂仔咁好彩, 咁幸福啦
作者: BOx2    時間: 2007-4-25 10:40 PM

隻仔仔俾我試養緊la^^
作者: wallis    時間: 2007-4-25 10:53 PM

咁就好la 希望你唔會試養完又唔要佢啦,成日換主人狗狗好可憐ga~ 只要你比多d心機去照顧佢,教佢,相信一定冇問題ga~ 祝你同仔仔生活得開開心心
得閒上嚟講多d仔仔既近況比大家知啦~
作者: lichingho    時間: 2007-4-25 11:21 PM

祝你同你既仔仔開心
得閒post 多d仔仔既近照上嚟
作者: tammy    時間: 2007-4-26 12:29 AM

好嘢
仔仔有新主人啦
恭喜恭喜
俾D心機
佢一定愛你
我地支持你
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-4-26 01:17 AM

QUOTE:
原帖由 BOx2 於 2007-4-25 10:40 PM 發表
隻仔仔俾我試養緊la^^
好野
下次出黎玩,我要仔仔同可樂影相相
becos佢地個樣好似呀

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0