標題: Tigger & 狗奴才 向大家請安 [打印本頁]

作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 12:11 AM     標題: Tigger & 狗奴才 向大家請安

WON …WON…我叫Tigger,家中有個狗奴才,日日返工無停腦{因為我已令她著迷掛住我},夜晚回來唔准除鞋要立即帶我去街街呵曙曙,唔知點解仲當我珍寶珠,無時無刻吮住我,連夜晚?覺要我做攬抌,{唔知係咪我'沈'味好索,但我唔蠢,半夜我實脫離佢,爬去鄰邊枕頭?{我自己有個大枕頭},但係我都好愛佢,她環境差?,她附近D人個個叫佢放棄我,但她亦不離不棄照顧我,咁就6、7年,好彩我都好生性,除?細時有狗瘟,大時無乜病,可能叫做大難不死必有口福{所以做?肥仔Tigger}
作者: Jade    時間: 2007-3-2 12:16 AM

hihi tigger 你好呀 !

我叫亞jade 我屋企都有三個主人

得閒同你個狗奴才多d上嚟傾下計吖......
作者: Hinckley    時間: 2007-3-2 12:24 AM

Hi!tigger 你好!我叫Hinckley!屋企有四隻化骨龍,下面就係佢]:
BB、囡囡、仔仔、細細
多齯W褻伬p呀!
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 12:56 AM     標題: WON!

太感動,咁耐而來!奴才與我只在後宮,最近才識走出御花園見下世面,仲以為成世狗留留長走不出後宮!奴才帶過我去赤柱落水,驚到好似地鼠,成個頭鑕入沙內,當第二次去離島(忘記地點,只記得在碼頭等?兩個鐘才可上船,仲要坐下層仲要買船票,仲要貴過奴才,仲要對著一個長方形木盒坐)奴才又把我抱去海水中,哈哈!最後我出絕技,出爪,她……以後唔敢將我……。但一年才去玩一次,我見她去赤柱回程落車俾錢車伕有三張紅色紙。最正就係回家前奴才一定帶我去梳乎梳乎{即係沖涼按摩囉}
作者: heather_hba    時間: 2007-3-2 01:09 AM

你0係sai wan ho???
我住shay kei wan ga!!!
下次有機會出黎玩呀!!!
我地係boobee (哥哥) apple (妹妹) 同亞king (同屋朋友養的)
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 01:41 AM     標題: WON WON…

我做地產,返工D時間時長時短,我一星期放一天假才同主人Tigger行遠D,最遠蘇豪東,但我已留有無D有車接送的狗派對!如果有,在假期我會請日大假同主人玩餐飽,我又無咁悶,日日同主人困在不足二百呎內!最後大大聲同你WON won高興認識你!
作者: p4uL1N3    時間: 2007-3-2 08:29 AM

WELCOME! 我家公子叫曲奇! 一名鬼仔黎嫁! 家住澳洲, 不過有機會遲d番香港啦! 希望有機會大家見過面!
作者: Elsa    時間: 2007-3-2 12:38 PM

歡迎歡迎...我隻曲仔叫coffee...今年三歲
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 03:16 PM     標題: 老餅

原來我已是你地長輩{即是老餅}記住見到面找D好味零食孝敬我!今天風和日麗,等我帶奴才出街幫我和她些新朋友仔先!WON WON.....起身啦!街街…,仲扮?,……[好味!]今早奴才買枝花,剛才佢扮?時我食了兩啖,嘩!好味!奴才應該睇唔到:p  她起身!WONWON....街街…今天要梳乎梳乎我個身好有男人味。
曲奇你個樣好正宗獵犬,唔通真係要去外國浸過鹹水會好D!WON

作者: Hinckley    時間: 2007-3-2 03:43 PM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 2007-3-2 03:16 PM 發表
原來我已是你地長輩{即是老餅}記住見到面找D好味零食孝敬我!今天風和日麗,等我帶奴才出街幫我和她些新朋友仔先!WON WON.....起身啦!街街…,仲扮?,……[好味!]今早奴才買枝花,剛才佢扮?時我 ...
仔仔:「咦!tigger仔!計麰p鵅I我都算係長長輩,超老餅!你記得都要孝敬我喎!」
囡囡:「係喎!你不如post多黂igger仔麍菑W蟑琱j家認識多孎r!」

作者: p4uL1N3    時間: 2007-3-2 04:57 PM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 2007-3-2 03:16 PM 發表
原來我已是你地長輩{即是老餅}記住見到面找D好味零食孝敬我!今天風和日麗,等我帶奴才出街幫我和她些新朋友仔先!WON WON.....起身啦!街街…,仲扮?,……[好味!]今早奴才買枝花,剛才佢扮?時我 ...
曲奇成日俾路人話我唔似英曲喎!
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 07:17 PM     標題: Look at your eyes

QUOTE:
原帖由 p4uL1N3 於 2007-3-2 16:57 發表

曲奇成日俾路人話我唔似英曲喎!
一睇眼神就知你係英曲啦!因為我?祖仙傳承我們一雙憂鬱的眼神!別狗扮唔到!放心!你有!我見到!
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-2 07:36 PM     標題: 新手

我同奴才第一次在網亂WON文章,第一遍都唔知重複了多次才令你們睇到,仲未然究如何掛photo,如何轉密碼:p等等…等我慢慢來,WON WON!
作者: Hinckley    時間: 2007-3-2 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 2007-3-2 07:36 PM 發表
我同奴才第一次在網亂WON文章,第一遍都唔知重複了多次才令你們睇到,仲未然究如何掛photo,如何轉密碼:p等等…等我慢慢來,WON WON!
你可以鄍籉鵀^覆最下面有「上傳新附件」按「瀏覽」,從你電腦search,咁就得啦!
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-3 12:12 AM     標題: won won........;)

今天睇本叫TAKE ME HOME見西莎有野換:200 pcs Packing有手拖?、180 pcs Packing有開蓬跑車狗床、150 pcs Packing有浴室坐廁套裝、80 pcs Packing有毛巾套裝、60 pcs Packing有咕'筍'、50 pcs Packing有衣架連衫袋、30 pcs Packing有縮骨傘、20 pcs Packing有CHOCKER{唔知係咪頸圈},我睇唔到西莎會網址
作者: Jade    時間: 2007-3-3 12:59 AM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 3/3/2007 00:12 發表
今天睇本叫TAKE ME HOME見西莎有野換:200 pcs Packing有手拖?、180 pcs Packing有開蓬跑車狗床、150 pcs Packing有浴室坐廁套裝、80 pcs Packing有毛巾套裝、60 pcs Packing有咕'筍'、50 pcs Packing有衣架連衫袋 ...
http://cesar-club.com/hk//main.asp
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-3-3 01:06 AM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 2007-3-3 12:12 AM 發表
今天睇本叫TAKE ME HOME見西莎有野換:200 pcs Packing有手拖?、180 pcs Packing有開蓬跑車狗床、150 pcs Packing有浴室坐廁套裝、80 pcs Packing有毛巾套裝、60 pcs Packing有咕'筍'、50 pcs Packing有衣架連衫袋 ...
我想要個手拖喼
200盒点食呀
作者: Jade    時間: 2007-3-3 01:09 AM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 3/3/2007 01:06 發表

我想要個手拖喼
200盒点食呀
你幫手食d囉, 一日三罐, 好快到岸
作者: Hinckley    時間: 2007-3-3 04:14 AM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2007-3-3 01:06 AM 發表

我想要個手拖喼
200盒点食呀
係囉!我有四隻化骨龍在此!一定全力協助!

作者: bonniechan97    時間: 2007-3-4 12:12 AM     標題: 奴才醒目

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-3-3 04:14 發表

我個奴才真醒目,一向有儲埋,所以已有160幾套,但仲欠20套我先之有格開蓬跑車楂,因為之前奴才扮醒,只儲蓋,所以淨蓋有三百多個,
因為第一次換精品只需蓋,現在奴才話業主無情客無義連我D狗糧餉都扣{1即係俾唔足佣!}我現在無西莎羊肉食##WONWON.....
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-3-4 12:24 AM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-3-3 01:09 AM 發表

佢地就想...日日西莎....甘真係好快到肥仔/妹岸哇

[quote]原帖由 Hinckley 於 2007-3-3 04:14 發表

雖然我有3隻化骨龍, 但我好少俾罐頭佢地食...但我相信3兄妹會話: 呀媽...你想要拖喼..我地一定全力協助...
作者: Jade    時間: 2007-3-4 01:41 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 3/3/2007 01:09 發表

你睇清楚d...............

唔好同我開年呀
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-3-4 02:02 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-3-4 01:41 PM 發表

你睇清楚d...............

唔好同我開年呀
你.......你.......mad:mad:
作者: Jade    時間: 2007-3-4 02:15 PM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 4/3/2007 14:02 發表

你.......你.......mad:mad:
反下姐.......

西莎好貴架, 三盒西莎可能貴過一盒飯盒
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-4 04:31 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-3-4 14:15 發表

反下姐.......

西莎好貴架, 三盒西莎可能貴過一盒飯盒
西莎 1 box $150, i before alway in uny & jusco buy over three box,have gift.
but now   
one box can 分two to four times,& may be next time gift best than this time

作者: Jade    時間: 2007-3-4 05:08 PM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 4/3/2007 16:31 發表

西莎 1 box $150, i before alway in uny & jusco buy over three box,have gift.
but now   
one box can 分two to four times,& may be next time gift best than this time
唔好比咁多西莎狗狗食, 其實西莎唔係咁好架咋,

好多人話佢咪精好重, 好傷肝臟

我多數都係買artemis canidae NB 同 chicken soup d罐頭比佢哋食,

呢 D brand都係出天然糧架
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-4 09:31 PM

[quote]原帖由 Jade 於 2007-3-4 17:08 發表

唔好比咁多西莎狗狗食, 其實西莎唔係咁好架咋,

好多人話佢咪精好重, 好傷肝臟
我知!Tigger現在是吃CANIDAE既紅米加羊肉
作者: Irislam    時間: 2007-3-4 11:01 PM

hi......我有一隻4歲半既英曲叫QQ , 另有一隻6歲MIXED叫茶茶
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-6 01:33 PM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2007-3-4 23:01 發表
hi......我有一隻4歲半既英曲叫QQ , 另有一隻6歲MIXED叫茶茶
我隻主人Tigger好鬼衰,乜野叫Sit、Hand....一定唔做,但在家中睇T.V.就自動Sit,連環左右手Hand Hand{查實就係度爪緊我}問我取零食睇電視
作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-3-6 06:27 PM

我叫忌廉啊!歡迎你啊
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-7 01:04 AM

QUOTE:
原帖由 忌廉媽咪 於 2007-3-6 18:27 發表

我叫忌廉啊!歡迎你啊
嘩!我Tigger見到你就幣!因為Tigger鍾意'Lam'忌廉:p
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-7 01:17 AM     標題: 換了啦!

我用20個鋁罐換了狗頸'cool'剛剛好size!再肥D就幣!;p

作者: Jade    時間: 2007-3-7 03:26 PM

QUOTE:
原帖由 bonniechan97 於 7/3/2007 01:17 發表
我用20個鋁罐換了狗頸'cool'剛剛好size!再肥D就幣!;p
係咪淨係用個鋁罐換呀? 你知唔知美國版果隻膠罐得唔得呀?
作者: bonniechan97    時間: 2007-3-7 05:40 PM     標題: 唔得

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-3-7 15:26 發表

係咪淨係用個鋁罐換呀? 你知唔知美國版果隻膠罐得唔得呀?
只可日本版和繁體字版!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0