標題: 3歲英曲女女 [打印本頁]

作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2007-2-19 12:32 AM     標題: 3歲英曲女女

狗名: 傻豬
年齡: 3歲
性格: 乖巧聽話, 可同人同狗相處
住處: 東涌
聯絡方法: toningai@yahoo.com.hk

傻豬因為一個好無聊的人話佢成日係屋企行, 嘈到佢(投訴人住樓下).
因已經發出律師信. 現只好搵新主人. 如有興趣. 可以先見見傻豬, 現任主人只要求新主人會對傻豬好就可以. 唔會收$$的. 但領養者一定要住係養得狗的地方. 同埋要係領養前先見面. 等依家個狗主知道新主人岩唔岩養先得.

大家就算唔可以收養佢, 都請forward去其他地方.

p.s. 會再有全身相同正面相比大家睇的

附件: 英曲搵主人.JPG (2007-2-19 12:32 AM, 50.68 K) / 該附件被下載次數 3
作者: Jade    時間: 2007-2-19 12:48 AM

希望快d搵到好既新主人啦
作者: IRISZE88    時間: 2007-2-19 04:22 PM

呢主人真係好無奈,佢住的屋企近我呀,我試下同佢聯絡問候佢,唉。
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2007-2-23 12:20 PM

大家幫幫手呀~ 因為係我朋友的朋友ka....
我朋友本身想要, 但係屋企唔比養狗之餘, 佢mummy唔比呀~
佢依家都好緊張, 唔知點好呀...
作者: Chermaine    時間: 2007-2-23 02:09 PM

我想問下你朋友係住咩樓? 私人物業?
有無計諗下繼續養佢? 一齊相處3年轉主人好慘...
作者: lichingho    時間: 2007-2-23 06:24 PM

又一隻喇...
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2007-2-24 12:20 AM

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2007-2-23 02:09 PM 發表
我想問下你朋友係住咩樓? 私人物業?
有無計諗下繼續養佢? 一齊相處3年轉主人好慘...
佢住果度應該係可以養狗的...不過係因為有人投訴佢, 唔比佢養wor..
其實我都唔識養果個人. 因為係我朋友的女朋友的同屋住養......
都幾煩下....
作者: Chermaine    時間: 2007-2-24 02:27 AM

QUOTE:
原帖由 Elaine@傻嘉媽咪 於 2007-2-24 12:20 AM 發表

佢住果度應該係可以養狗的...不過係因為有人投訴佢, 唔比佢養wor..
其實我都唔識養果個人. 因為係我朋友的女朋友的同屋住養......
都幾煩下....
如果佢住個大廈ge公契係無寫明唔比養寵物ge話,佢應該出唔到律師信ga喎...
anyway,佢會唔會考慮下搬屋??
作者: jojo怡    時間: 2007-2-26 02:20 PM

希望狗狗快D揾到新主人
作者: laurenceli    時間: 2007-2-27 04:17 PM

可以暫避一下, 去人地屋企住住先,過左風頭火勢再返屋企呀。如果真係愛隻狗,實有辦法。
作者: Hinckley    時間: 2007-2-28 04:19 AM

如果係我事後一定去信承建商同屋宇處投訴大廈結構,有咩理由一隻狗狗行路聲可傳到樓下,莫非個地下薄?如果個人投訴狗狗成日吠,嘈到人就冇得好講!
其實個主人所住鴾j廈公契係咪唔俾養狗狗隉H會唔會徵詢法律意見?
作者: PHILIP    時間: 2007-2-28 08:22 AM

無計架.. 個問題係佢mummy都唔想養.. 唉.. 又一隻.. 希望有人收養到佢啦.

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0