標題: 多謝各位朋友^^我領養到曲曲了^^ [打印本頁]

作者: 天水圍周渝民    時間: 2007-2-12 03:30 AM     標題: 多謝各位朋友^^我領養到曲曲了^^

好多謝大家既忙幫 我搵到我既曲曲了 佢係我o係第2個網到領養到架 好開心呀^^
佢係女仔黎既 雖然瘦左d 但我養左佢第5日了 佢開始肥番d了 第一日黎我幫佢沖涼佢仲咬我
但第2日就冇 仲好鬼fd添^.< 佢而家仲識得俾手手同sitsit ,而o係報紙同臭臭同尿尿就...一時時啦
我會慢慢教既^^ 但唔知點解佢既耳仔好似短過其他曲曲 同埋佢第上有d傷痕而冇左毛毛 唔知仲會唔會生番添呀/.\
佢d耳仔既邊都係傷哂結哂蕉 但我幫佢查左d藥好好多了 同埋我都估唔到佢幾多歲 我睇d牙我自己就覺得8-9個月大到 平時佢都食得下野 但唔知點解尋晚佢嘔呀 之後就食少左野 但同佢出街街佢又冇事開心番 佢好小飲水架 都唔知點解會咁/.\頭痛中.......
佢叫做cookie

作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-2-12 03:45 AM

聽到你的消息,我就開心啦!其實狗狗都會有可能水肚不服,慢慢習慣新居就會好,而飲水少或者係換左個環境心情未平服都會有呢個情況,不過如果長期飲得少就最好睇下醫生是否身體不適?而耳仔短其實好多曲曲都有呢個情況,所謂十隻手指都有長短,希望狗狗會同你快樂過日子,得閒post下近況啦!
作者: PHILIP    時間: 2007-2-12 08:10 AM

真係好呢.. 多d post佢d 靚相上黎俾我地睇下啦.. 下次有活動, 記得帶埋佢出黎啊.. ^^
作者: p4uL1N3    時間: 2007-2-12 09:05 AM

又多隻曲奇呀...我仔仔都叫曲奇呀!
係囉...或者仲未完全習慣新環境所以先嘔下....留意佢多d....睇下有冇其他事囉!
佢又真係瘦左d....快d谷肥番d啦! 得閒多d post相上黎俾我地睇!
作者: lion680828    時間: 2007-2-12 09:14 AM

Better go to Vet to do examine first, then he will guess how old she is.  Also, may need to do some testing, like heart worm, vaccinate, chip, etc.  Better go before Chinese New year la, esp. with scars and not sure any other infection?
Wish you with happy life together.

作者: Dawn    時間: 2007-2-12 09:34 AM

戥你開心呀!
作者: lichingho    時間: 2007-2-12 09:47 AM

QUOTE:
原帖由 lion680828 於 2007-2-12 09:14 AM 發表
Better go to Vet to do examine first, then he will guess how old she is.  Also, may need to do some testing, like heart worm, vaccinate, chip, etc.  Better go before Chinese New year la, esp. with  ...
Agree !

Congratulations!
作者: 531elmo    時間: 2007-2-12 10:42 AM

congraduations~~

狗狗一個月頭一兩次嘔都好普通, 除非d嘔吐物有異樣啦~
耳仔短? elmo都係架...我咪幫佢留長d耳仔毛呃下人囉~ 

最緊要你同佢以後相親相愛~~~
作者: ceci_mina    時間: 2007-2-12 11:22 AM

QUOTE:
原帖由 531elmo 於 2007-2-12 10:42 AM 發表
congraduations~~

狗狗一個月頭一兩次嘔都好普通, 除非d嘔吐物有異樣啦~
耳仔短? elmo都係架...我咪幫佢留長d耳仔毛呃下人囉~ 

最緊要你同佢以後相親相愛~~~
Elmo又真係幾呃得下噃!
唔講唔知原來佢耳仔短呢!
作者: tammy    時間: 2007-2-12 12:42 PM

恭喜恭喜
終於揾倒你嘅曲奇
以後都不離不棄
作者: Jade    時間: 2007-2-12 04:46 PM

恭喜晒,07年又多個好消息嘞,

祝 你同cookie生活愉快,健康快樂 

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-2-12 06:20 PM

恭喜你呀
有曲曲陪過年
作者: qqdog    時間: 2007-2-12 06:39 PM

真係好喇, 你終於搵到同你有緣o既曲曲, 可以歡度情人節& 新年喇!
你留意多o的佢情況啦, 始終有段適應期. 但係如果你發覺一段日子都係咁就最好睇睇獸醫, 始終佢之前o既身體情況你未必好清楚.
參加下個月5周年活動o丫, 等我地可以見下你地!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-12 07:50 PM

你好!我叫Hinckley!真係好呀!呢個世界又多個幸福鴾p曲曲啦!我唸佢應該未習慣環境隉A有曭祖鈮s環境仲會有幾聲咳w,如果情況持續,就要帶佢睇醫生啦!耳仔長短都冇所謂啦,最緊要cookie幸福嘛!
祝您]生活愉快!
作者: dodo    時間: 2007-2-12 11:01 PM

恭喜!! 恭喜 !!!!呢個新年真係好開心丫
作者: Elsa    時間: 2007-2-12 11:17 PM

恭喜你呀...
作者: Dora    時間: 2007-2-13 12:29 PM

恭喜晒, 我以前隻英曲又係叫 cookie, 而家呢隻係在英曲網收養的, 佢叫 happy , 我而家暫住天水圍,

得閒一齊出來玩呀
作者: kayan_li    時間: 2007-2-13 03:56 PM

恭喜晒呀~ 我諗曲曲有你照顧同愛錫佢, 佢好快就會適應架喇! 我地收養既曲架都過左一個星期左右先互相適應到~ 努力呀~~
作者: wing    時間: 2007-2-13 07:21 PM

我隻臭豬都係叫cooky, 祝你地生活愉快, 大家都身體健康
作者: joyce815815    時間: 2007-2-13 09:33 PM

恭喜哂呀~~

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0