標題: 各位我初螺屭 [打印本頁]

作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 02:40 PM     標題: 各位我初螺屭

HiHi ! 各位你]好!我叫仔仔,係隻英曲仔。我一家六口,呢個就係我啦!

附件: DSC02367.JPG (2007-2-9 02:40 PM, 156.37 K) / 該附件被下載次數 2
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 02:45 PM

我仲有個老婆仔叫囡囡,係咪好靚女呢?

附件: DSC02420.JPG (2007-2-9 02:45 PM, 150.94 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Jade    時間: 2007-2-9 02:53 PM

hi hi 你好呀!

我叫亞jade, 有三隻寶, 你睇下面簽名相就見到佢哋嘞

囡囡好靚女喎,

囝囝幾多歲呀

多d上嚟傾計吖
作者: PHILIP    時間: 2007-2-9 02:59 PM

HIHI..有埋老婆仔tim呀.. 真係幸福呢..
我係philip呀, 有一隻英曲仔 snoopy, 不過做左公公了..
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:00 PM

我仲有個酮國麊礂怴A叫美曲B B,呢張係我]鵀X照!

附件: Image2.jpg (2007-2-9 03:00 PM, 149.08 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:01 PM

再下面個位係我麉散茖苤A短毛臘腸,叫細細!
屋企仲有兩個工人,一個叫Daddy,一個叫Mummy,可不用理會!

附件: DSC02405.JPG (2007-2-9 03:01 PM, 145.11 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:10 PM

HiHi!阿Jade!我叫Hinckley,我老婆叫Garfield,我]都係初螺屭謘A但我]已養鱄^曲有九年。囡囡今年已七歲,尚未做人媽咪,無計啦,因環境空間問題,大家多禷汜麰p,仲有,囡囡有個唔知算唔算係壞鼤葴D,鍾意埧肸犰饡c出薄A唔知點解?有相為証!

附件: DSC02767.JPG (2007-2-9 03:10 PM, 144.69 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:13 PM

HiHI! Philip!你就好啦!我都不知幾想佢]可以做人Daddy & Mummy!
作者: ceci_mina    時間: 2007-2-9 03:22 PM

Nick Nick:你好哇!我叫吳小嚦,今年一歲零兩個月。我都有個靚老婆呢!佢叫細曲,又名吳小曲。佢大我少少,今年兩歲咯!雖然佢大過我,不過,媽媽話唔怕喎!家下興姐弟戀喔!我要追上潮流咁話喔!
你屋企都好狗多勢眾噃!有時間多上黎玩丫!呢度好多野睇咖!我成日都趁媽媽上網時貼住個螢幕呢!所以佢叫我大頭Nick囉!話我個頭好似個螢幕咁大喎!

附件: [右邊係我,左邊係老婆] ccc7scd.jpg (2007-2-9 03:22 PM, 20.14 K) / 該附件被下載次數 1
作者: wallis    時間: 2007-2-9 03:35 PM

hi,仔仔囡囡你地好!
囡囡好靚女呀~
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:39 PM

仔仔:Hi!吳小嚦、吳小曲!你]好!我就大我老婆兩歲,你好鍾意陪著媽咪上網哩!我Daddy一上網,對眼就貼著螢幕,攪到四眼仔囉!而我對眼就貼住Daddy,睇佢幾時關機,有時都冇眼睇!

附件: DSC03336.JPG (2007-2-9 03:39 PM, 155.08 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 03:44 PM

仔仔:「HiHi!Wallis哥哥!呢張相影得我老婆好索,好青春動『狗』呀!」

附件: DSC02502.JPG (2007-2-9 03:44 PM, 165.94 K) / 該附件被下載次數 1
作者: wallis    時間: 2007-2-9 03:53 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-9 03:44 PM 發表
仔仔:「HiHi!Wallis哥哥!呢張相影得我老婆好索,好青春動『狗』呀!」
哎唷~我唔係哥哥哦~我係姐姐嚟ga!
你post你囡囡張咁索既相上嚟,仔仔會唔會呷醋哦?
因住出現第三者哦~婚變就大檸樂la!
作者: ceci_mina    時間: 2007-2-9 03:54 PM

細曲:你好哇!我係吳小曲,係Nick Nick個老婆仔。唔好以為我大佢少少哇!其實我個樣不知細佢幾多,當佢十個月大時人人都當佢一歲,反而當我係BB喎!呵!呵!
我老媽呢∼∼呢∼∼就係下面張相果個喇!佢最腫意就係上網,佢基本上每日都長期在英曲大聯盟On line∼∼日日響度攪呢攪路∼∼其實除左我同Nick Nick之外,我地仲有個曲姨姨喔!佢就係我媽媽個皇帝妺大曲喇!阿姨佢好惡咖!(對我)成日話我上佢屋企攪攪震∼∼
多點上黎玩丫!呢度真係好好玩咖!

附件: [我老媽&我] f29cscd.jpg (2007-2-9 03:54 PM, 1.83 K) / 該附件被下載次數 1
作者: ceci_mina    時間: 2007-2-9 03:56 PM

細曲:呢∼∼呢個就係我個惡阿姨大曲喇!

附件: a314scd.jpg (2007-2-9 03:56 PM, 32.3 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 04:10 PM

QUOTE:
哎唷~我唔係哥哥哦~我係姐姐嚟ga
仔仔:「唔好意思!
係我衰。
放心啦!我]情比金堅,將一齊迎接第七年黿﹞H節呀!Yeah!
不過今年仲未唸到送咩俾老婆!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 04:19 PM

囡囡:「靜雞雞話個秘密你聽呀!我呢,果個酮國麊磾壣 B呀佢好叻謘A成日用佢齯聸蚤addy Mummy掃地謘I」
「咦!你有骨頭食,唔制喲!我又要!不過就......

附件: DSC027531.jpg (2007-2-9 04:19 PM, 165.56 K) / 該附件被下載次數 1
作者: p4uL1N3    時間: 2007-2-9 04:25 PM

你好..囡囡係好靚女喎!
我個仔叫曲奇, 一名鬼仔, 家住澳洲, 剛剛一歲大! 遲d會番香港, 有緣向香港見!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 04:48 PM

仔仔:「我]等你呀!」
仔仔:「話時話,點解個個成日都提我老婆囡囡呀,你]唔通想......
         「No No No!...!唔好唸多鬻r,我老婆只係愛我一個咋嘻!」
作者: Elsa    時間: 2007-2-9 05:07 PM

歡迎你兩公婆加入呀..
我隻英曲仔今年三歲..叫coffee仔...仲有兩隻八哥細佬呀...唔爭食果陣佢地三個都好fd..一爭食唔係你死就係我亡
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 05:12 PM

Coffee仔&Elsa:
   你]好!又可以再見到你]啦!
我係「四隻化骨龍鵀悃均v呀!
作者: Elsa    時間: 2007-2-9 05:15 PM

賣下廣告先...3月11日..係英曲大聯盟五週年活動呀..記住報名參加喎..到時一大班英曲齊齊玩..齊齊食呀
作者: KaYing    時間: 2007-2-9 05:16 PM

HELLO! 我都係有養英曲同臘腸呀
囡囡真係好靚女~~~細細就好得意~~
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 05:20 PM

QUOTE:
賣下廣告先...3月11日..係英曲大聯盟五週年活動呀..記住報名參加喎..到時一大班英曲齊齊玩..齊齊食呀
唉!到時候都未知我老婆有冇時間,希望佢有啦!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 05:23 PM

Kaying:
    你好!你隻臘腸&英曲都好靚仔靚女喎!
係呢,你隻臘腸叫咩名呀?
作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-2-9 07:00 PM

hello我係忌廉啊,歡迎你啊,仔仔!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 07:05 PM

QUOTE:
hello我係忌廉啊,歡迎你啊,仔仔!
忌廉&忌廉媽咪你]好!初螺屭魽A大家多禷汜麰p呀!
作者: KaYing    時間: 2007-2-9 07:16 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-9 05:23 PM 發表
Kaying:
    你好!你隻臘腸&英曲都好靚仔靚女喎!
係呢,你隻臘腸叫咩名呀?
腸腸係大家姐叫Bubble,英曲係妹妹叫Nana
佢地好夾架,簡直係超級組合
作者: Hinckley    時間: 2007-2-9 07:28 PM

我屋企關系就有灠暋D:
一隻英曲叫仔仔—家中大阿哥,咩都要行先,幾兄弟姊妹出街,有事一定介前面,唉!連俾我鬧都第一個走先。
一隻英曲叫囡囡—家中咋嗲一族,鍾意抱抱,一抱上手就成個頭挨落我麊蚖H上,係仔仔鵀拲C。
一隻美曲叫B B—家中緊張一派,專長係扮人狼叫,係囡囡心儀對像。
一隻臘腸仔叫細細—家中活躍份子,狗如其名,咩都係細細粒,能為我]無聊時提供忙碌。

附件: 四隻大頭狗.jpg (2007-2-9 07:28 PM, 52.82 K) / 該附件被下載次數 1
作者: joankong    時間: 2007-2-9 09:41 PM

仔仔同囡囡都好靚靚呀
我個仔叫pluto仔呀,而家9個月大,但身型都幾魁梧架
得閒多D上黎吹水啦
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 01:22 AM

Joankong

QUOTE:
仔仔同囡囡都好靚靚呀
我個仔叫pluto仔呀,而家9個月大,但身型都幾魁梧架
得閒多D上黎吹水啦
好呀!你幾時方便?我通常晚上12點後。
作者: Chermaine    時間: 2007-2-10 01:55 AM

hi hi, 你好呀!!! 我叫so ball, 係一隻3歲半ge英曲公公... 我個樣好傻,所以又叫傻波,但其實我又細膽又怕事!!!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 02:07 AM

QUOTE:
hi hi, 你好呀!!! 我叫so ball, 係一隻3歲半ge英曲公公... 我個樣好傻,所以又叫傻波,但其實我又細膽又怕事!!!
仔仔:「你好呀!我曮峊齯H我唸你都識哂啦!除鱄茖潃茪u人(Daddy & Mummy)。我Daddy話細膽又怕事唔緊要,最緊要係要錫媽咪,到以後大個仔就會唔怕事謚捸A仲要識得保護媽咪w。大家做個朋友仔呀!」
作者: Chermaine    時間: 2007-2-10 02:24 AM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-10 02:07 AM 發表

仔仔:「你好呀!我鱓屋企人我唸你都識哂啦!除鰦個兩個工人(Daddy & Mummy)。我Daddy話細膽又怕事唔緊要,最緊要係要錫媽咪,到以後大個仔就會唔怕事鮁啦,仲要識得保護媽咪銏。大家做個朋友仔呀!」
多謝你ge鼓勵呀... 但係我已經3歲,見到其他狗都仲係好驚驚... 有時有d狗朋友太熱情,我都會好驚,一驚,我就會惡惡ga啦,媽咪教咗我好耐,我而家好咗少少,不過都仲係好驚新朋友ga...
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 02:33 AM

QUOTE:
原帖由 Chermaine 於 2007-2-10 02:24 AM 發表

多謝你ge鼓勵呀... 但係我已經3歲,見到其他狗都仲係好驚驚... 有時有d狗朋友太熱情,我都會好驚,一驚,我就會惡惡ga啦,媽咪教咗我好耐,我而家好咗少少,不過都仲係好驚新朋友ga...
仔仔:「3歲隉I無論你幾歲都好,銃咪心中永遠都係小朋友。我今年9歲囉,酯茖潃茪u人心中咪又係BB仔一名。唔緊要啦,你多囓s媽咪帶你出街見多曭祖砥A慢慢你就慣啦。或者~~~~你叫媽咪搵多個細佬妹陪你仲好啦!
作者: mon    時間: 2007-2-10 02:43 AM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-9 03:10 PM 發表
HiHi!阿Jade!我叫Hinckley,我老婆叫Garfield,我]都係初螺屭謘A但我]已養鱄^曲有九年。囡囡今年已七歲,尚未做人媽咪,無計啦,因環境空間問題,大家多禷汜麰p,仲有,囡囡有個唔知算唔算係壞鼤葴D,鍾 ...
呢張相我係My Pet個網頁見過,好鬼馬不過家醜唔好外傳呀
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 02:46 AM

QUOTE:
原帖由 mon 於 2007-2-10 02:43 AM 發表

...........................!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 02:52 AM

QUOTE:
原帖由 mon 於 2007-2-10 02:43 AM 發表

HiHi!都未同你打過招呼w!
咦!咁夜你都重未唌H
我之前有 MyPet處,不過好少人同我傾計,轉鷞L蟈N好多人陪我,可能大家都有養曲架啦! MyPet個邊我發覺好少人養曲架!
得閒多禷汜黻捸I
作者: tammy    時間: 2007-2-10 11:40 AM

Hello
我係大佬威,啱啱2歲,有15個弟妹,
我爸爸係托托、媽媽係Coco,佢兩個都係3歲,
我屋企仲有2個妹,綿綿同飛飛,
好熱鬧嫁
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 11:51 AM

QUOTE:
原帖由 tammy 於 2007-2-10 11:40 AM 發表

Hello
我係大佬威,啱啱2歲,有15個弟妹,
我爸爸係托托、媽媽係Coco,佢兩個都係3歲,
我屋企仲有2個妹,綿綿 ...
咁又真係幾熱鬧喎!
咦!你執頭髮好型仔喎!
嘻!我都唔差隉I

附件: DSC02509.JPG (2007-2-10 11:51 AM, 148.17 K) / 該附件被下載次數 1
作者: tammy    時間: 2007-2-10 12:08 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 2007-2-10 11:51 AM 發表

咁又真係幾熱鬧喎!
咦!你執頭髮好型仔喎!
嘻!我都唔差隉I
嘩!仔仔對耳仔毛好長好靚呀!
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 12:14 PM

QUOTE:
原帖由 tammy 於 2007-2-10 12:08 PM 發表

嘩!仔仔對耳仔毛好長好靚呀!
仔仔:「係呀!我Daddy & Mummy由帶我反薇鴞荇a都未剪過我奰Y髮!仲有我老婆都係!

附件: DSC03445.JPG (2007-2-10 12:14 PM, 145.69 K) / 該附件被下載次數 1
作者: 波比媽    時間: 2007-2-10 01:26 PM

嘩..d頭髮直到好似做左負離子咁架..
hihi..你好啊..我d上黎傾下計喇..
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 01:36 PM

QUOTE:
原帖由 波比媽 於 2007-2-10 01:26 PM 發表
嘩..d頭髮直到好似做左負離子咁架..
hihi..你好啊..我d上黎傾下計喇..
HiHi波比媽!你好!呢張係囡囡琣P佢沖涼完影鵅A不過佢唔係咁happy!無計沖涼時因要閹皮膚,放鉒D室10分鐘(alone),所以好唔likey!
作者: Jade    時間: 2007-2-10 04:33 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 9/2/2007 15:10 發表
HiHi!阿Jade!我叫Hinckley,我老婆叫Garfield,我]都係初螺屭謘A但我]已養鱄^曲有九年。囡囡今年已七歲,尚未做人媽咪,無計啦,因環境空間問題,大家多禷汜麰p,仲有,囡囡有個唔知算唔算係壞鼤葴D,. 鍾意埧肸犰饡c出薄A唔知點解?有相為証!
我家樂樂瞓覺都鍾意伸條脷出嚟架,

我通常會幫佢 "督" 返佢入去

作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 04:43 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-2-10 04:33 PM 發表

我家樂樂瞓覺都鍾意伸條脷出嚟架,

我通常會幫佢 "督" 返佢入去
我就衰!鍾意"蚊"住佢條c,有時直頭想咬落去

附件: DSC03244.JPG (2007-2-10 04:43 PM, 146.99 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Jade    時間: 2007-2-10 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 Hinckley 於 10/2/2007 16:43 發表

我就衰!鍾意"蚊"住佢條c,有時直頭想咬落去
張簽名相好靚喎  
作者: Hinckley    時間: 2007-2-10 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-2-10 09:51 PM 發表

張簽名相好靚喎  
我試鴭Q!由mypet個度轉貼過薄I四隻小嘩鬼
作者: py    時間: 2007-2-10 11:10 PM

奀仔:hello....仔仔,囡囡
你兩公婆真系sweet
仲有表弟+契細佬
不過我都有個好嘈既臘腸妹
攪到家無寧日
本來媽咪想搵個老婆俾我,生番個仔ga
可惜搵0左兩年,買0左個衰妹~胚胚~後先有狗女出現
所以依家唯有係屋企睇住個妹點俾人日日鬧餐飽
~你地咁多張相ga~
我又要出下鏡先

附件: [被偷影了] o.jpg (2007-2-10 11:10 PM, 89.18 K) / 該附件被下載次數 1
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 01:08 AM

QUOTE:
原帖由 py 於 2007-2-10 11:10 PM 發表
奀仔:hello....仔仔,囡囡
你兩公婆真系sweet
仲有表弟+契細佬
不過我都有個好嘈既臘腸妹
攪到家無寧日
本來媽咪想搵個老婆俾我,生番個仔ga
可惜搵0左兩年,買0左個衰妹~胚胚~後先有狗女出現
所以依家唯有 ...
仔仔:「我屋介個工人(Daddy)話窈窕淑『女』,可遇不可求。老婆都係搵魖潀~幾至搵到。」
         「係呢!你隻臘腸女叫咩名?可唔可以俾張相我契細佬睇呀?旺旺!」
作者: 小狗    時間: 2007-2-11 03:06 AM

HI, 仔仔囡囡你地好, 我叫COFFEE, 我有個細細佬叫MOCHA, 重有個哥哥叫都係叫仔仔, 白色嗰隻呢.
囡囡, 你地D頭髮好長呀,你就嚟可以同你扎'孖辨仔'  
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 03:22 AM

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2007-2-11 03:06 AM 發表
HI, 仔仔囡囡你地好, 我叫COFFEE, 我有個細細佬叫MOCHA, 重有個哥哥叫都係叫仔仔, 白色嗰隻呢.
囡囡, 你地D頭髮好長呀,你就嚟可以同你扎'孖辨仔'  
囡囡:「COFFEE,MOCHA,仔仔你]好!我]一家新薄A多多指教呀!」
         「媽咪話喎,要留長衋Y髮致靚女,咁我咪留囉!你咁夜都未鵅H」

作者: 小狗    時間: 2007-2-11 03:26 AM

係呀, 你d頭髮咁靚, 你係咪耐唔耐焗下油咁架
作者: Hinckley    時間: 2007-2-11 04:30 AM

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2007-2-11 03:26 AM 發表
係呀, 你d頭髮咁靚, 你係咪耐唔耐焗下油咁架
囡囡:「唔係謘I係天生鵅I一直都係個兩個工人(Daddy & Mummy)幫我沖涼,媽咪話喎:沖涼時除鬙峔R涼液和護毛液之外,仲要用埋(D & M)儱R心,平時多囍P我梳鴾繯N得啦!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0