標題: 1歲雪橇 男仔 等人收養 [打印本頁]

作者: PHILIP    時間: 2007-1-22 02:47 PM     標題: 1歲雪橇 男仔 等人收養

乖...活潑..
希望有人收養佢啦

附件: roy.JPG (2007-1-22 02:47 PM, 23.15 K) / 該附件被下載次數 0
作者: Jade    時間: 2007-1-22 02:52 PM

唉 ........ 又一隻

呢排真係好多人唔要雪橇
作者: tobybobo    時間: 2007-1-22 02:55 PM

皆因年近歲晚
作者: Jade    時間: 2007-1-22 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 tobybobo 於 22/1/2007 14:55 發表
皆因年近歲晚
吓 ....... 咁即係d人想大掃除呀
作者: tobybobo    時間: 2007-1-22 03:13 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2007-1-22 02:56 PM 發表

吓 ....... 咁即係d人想大掃除呀
早幾日我個邊,都有只美曲比人接收左,好彩佢搵到個新主人炸,
得個4-5個月大,又要再換新環境

好心D人, 在養佢地之前, 真係"停一停,想一想"
作者: Jade    時間: 2007-1-22 03:32 PM

QUOTE:
原帖由 tobybobo 於 22/1/2007 15:13 發表

早幾日我個邊,都有只美曲比人接收左,好彩佢搵到個新主人炸,
得個4-5個月大,又要再換新環境

好心D人, 在養佢地之前, 真係"停一停,想一想"
d人真係越嚟越癲....佢哋真係當d狗狗係新衫、手袋咁款

玩一陣就唔要
作者: 小狗    時間: 2007-1-22 03:35 PM

我相信d人真係有"停一停, 想一想"架.
佢地係寵物店門口先停一停, 然後會想一想買邊隻囉
作者: lichingho    時間: 2007-1-22 04:13 PM

又一隻...
eight below 既效應過左嘛,d huskey咪俾人丟哂出黎囉
而家又興toy poodle, 遲d又興 bull terrier
沒完沒了

作者: 531elmo    時間: 2007-1-22 04:28 PM

政府點解唔諗下要d人讓寵物前應該要申請, 要遺棄/轉手亦應該申請 ... 唔好又講咩人權, d人係咁遺棄, 不斷製造問題同經濟負擔 ..

印度聖雄---甘地 :"一個國家的道德是否偉大,可以從其對動物的態度看出。
作者: sunnysideup    時間: 2007-1-22 05:15 PM

QUOTE:
原帖由 lichingho 於 2007-1-22 04:13 PM 發表
又一隻...
eight below 既效應過左嘛,d huskey咪俾人丟哂出黎囉
而家又興toy poodle, 遲d又興 bull terrier
沒完沒了

直頭係當fashion咁, 幾時興D乜, 過一年後, 嗰種狗就大量俾人遺棄...最衰D狗販大量繁殖, 之前興比高, 金毛, 雪撬, 依家就排山倒海咁俾人唔要.... 依家興toy poodle, bull terrier, 哥基, 遲D 就成街都係, 我希望呢個浪潮唔好輪到曲曲呀......
作者: Jade    時間: 2007-1-22 08:31 PM

所以有時d朋友話想養某一d當時好多人養既狗狗,

我就會同佢講等多幾個月或一年啦, 大把有得你領養
作者: 忌廉媽咪    時間: 2007-1-22 10:01 PM

點解d人日對夜對隻狗狗都會冇感情發生!
作者: Sue    時間: 2007-1-23 12:49 PM

好多人養寵物鴾葴A就好似買玹搳A從不認真考慮自己居住環境和要付出黈伅/心機,只係盲目跟隨,潮流過就棄/換,真係要幫呢d人流儭
作者:     時間: 2007-1-25 05:26 PM     標題: 洗唔洗錢呀

我想領養佢呀...我唔係玩玩下嫁
打比我啦 95119031
作者: lichingho    時間: 2007-1-25 06:11 PM

QUOTE:
原帖由 sunnysideup 於 2007-1-22 05:15 PM 發表

直頭係當fashion咁, 幾時興D乜, 過一年後, 嗰種狗就大量俾人遺棄...最衰D狗販大量繁殖, 之前興比高, 金毛, 雪撬, 依家就排山倒海咁俾人唔要.... 依家興toy poodle, bull terrier, 哥基, 遲D 就成街都係 ...
sorry, fashion 係有周期性架, 一定會到番曲曲架遲早

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0