標題: Lovely Cocker need Home(以領養) [打印本頁]

作者: Edma    時間: 2006-12-8 05:25 PM     標題: Lovely Cocker need Home(以領養)

Dear Friends

My name is Lucky and I hope to bring my owner happiness and luck all the time. I am a nearly two years old male British Cocker Spaniel, with Brownish Red hair. I am very healthy and sexually active (i.e. I have not been neutered by human) but I have been fully vaccinated and licensed to walk the street of Hong Kong.  I am very playful, affectionate and loyal!  I am looking for a good home.  If you are interested in me, please contact Sidney at mission7890@yahoo.com.hk.   Look forward to meeting you!

作者: 小狗    時間: 2006-12-15 05:14 PM

佢個樣好愁啊.好可憐啊. 希望佢快d揾到愛鍚佢o既新主人啦.
作者: apple1214    時間: 2006-12-18 12:51 PM

佢好可愛呀!!!!
作者: kayan_li    時間: 2007-1-13 10:48 PM

各位好~

我地已經領養左lucky喇~ =) 第一次養狗狗, 還在學習中, 以後請多多指教!
(今日從佢寄養主人度帶佢走.... lucky喊起上黎.... ~_~ 好心酸! 希望佢o係我地度住得開開心心!)

附件: [lucky最新近照] SP_A0219.jpg (2007-1-13 10:48 PM, 95.64 K) / 該附件被下載次數 2
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2007-1-13 11:14 PM

記得可樂仔第一晚由離開流浪狗埸主時....
我同可樂仔上左車..
在開車﹞@刻個儍仔都狂抓個車窗...
仲鳴 ~鳴~鳴 ~鳴o甘叫 ....巧心酸
但而家個儍仔巧happy哇
俾d時間 + 你的愛lucky會慢慢習慣...dont worry
作者: 531elmo    時間: 2007-1-14 12:55 AM

多謝你領養lucky呀∼ 
你同佢既日子以後都會巧開心架∼
作者: qqdog    時間: 2007-1-14 02:08 AM

佢會唔捨得人咁即係佢好有性. 面對新o既環境佢係要o的時間適應, 佢知道你對佢好同感受到自己有個好主人同家o既幸福之後, 佢就會開心o架喇!

Lucky你好幸福呀, 祝你以後日子快樂健康.
作者: tammy    時間: 2007-1-14 09:04 AM

Lucky慢慢就知道你錫佢

到時又有一隻開心靚靚曲架啦
作者: kayan_li    時間: 2007-1-14 10:17 AM

=) 多謝各位既鼓勵! 希望佢快d適應新生活啦~ (我都要適應下 ^^")
同埋.... 其實我都好感激佢暫養主人咁錫lucky, 養到佢又健康又活潑.... lucky真係好好彩... 佢初初俾第一個主人放左o係寵物店沖涼! 之後主人竟然走佬唔要佢!! \ _ /! 好彩暫養主人帶開自己隻狗狗去沖涼時見到佢咁可憐就帶埋佢番屋企 >~<.... 仲照顧得佢好好 (所以佢個名就叫lucky喇~ ^^)

我會定時大家報告lucky既最新消息!!! (同埋佢改左名.... 宜家叫 kidd) =)
作者: lichingho    時間: 2007-1-14 10:47 PM

我都係第一次領養狗狗!大家一齊努力呀
作者: wing    時間: 2007-1-14 11:14 PM

世上仲有好多好有愛心嘅人..
作者: 小狗    時間: 2007-1-17 12:27 PM

太好啦, lucky有你鍚鍚

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0