標題: 利用作繁殖的曲架仔仔待領(FW)(以領養) [打印本頁]

作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-11-8 06:29 AM     標題: 利用作繁殖的曲架仔仔待領(FW)(以領養)

仔仔是一隻被人利用作繁殖的曲架仔仔,當年紀到5歲左右卻因沒有利用價值而被遺棄。義工發覺仔仔沒有因被遺棄對人失去信心,而相反對人仍很友善和信任。但由於義工沒地方安置仔仔,現仍住在環境差的狗場中過活.....與以前不同的不用再被强迫作繁殖之用,然而仔仔仍每日活在籠中....
仔仔一生未嘗過有家的滋味及被家人愛鍚的感覺,現希望能尋一個愛他的家及爸媽,好讓嚴冬終至而能嘗得到家的日子!!!
如有意,請电6800 2482 or iris 8100 6087 or ruby 8200 6101

附件: phpThumb.jpg (2006-11-8 06:29 AM, 5.73 K) / 該附件被下載次數 4
作者: 小狗    時間: 2006-11-10 05:13 PM

一句 ”一生未嘗過有家的滋味及被家人愛鍚的感覺” 好令人感慨.

我亦希望仔仔能尋一個愛他的家及爸媽,能一嘗得到家的日子!!!
作者: Irislam    時間: 2006-11-12 11:32 PM

大家放心吧,
義工已幫仔仔已找到一個溫暖及合適既新家.....
作者: joankong    時間: 2006-11-13 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 小狗 於 2006-11-10 05:13 PM 發表
一句 ”一生未嘗過有家的滋味及被家人愛鍚的感覺” 好令人感慨.

我亦希望仔仔能尋一個愛他的家及爸媽,能一嘗得到家的日子!!!
我睇完呢句說話都覺得好心"up"
作者: joankong    時間: 2006-11-13 12:31 AM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-11-12 11:32 PM 發表
大家放心吧,
義工已幫仔仔已找到一個溫暖及合適既新家.....
咁就真係太好啦,希望佢以後開開心心啦
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-11-13 01:26 AM

仔仔終於可以有人愛錫啦!
作者: 小狗    時間: 2006-11-15 05:22 PM

好開心聽到這個消息, 以後仔仔有人鍚, 唔使愁啦.

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0