標題: 待安享晚年的黑曲架急尋家!!!(FW)(以領養) [打印本頁]

作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-11-8 06:27 AM     標題: 待安享晚年的黑曲架急尋家!!!(FW)(以領養)

黑力架是一隻12歲的黑色曲架,早前被舊主人厭棄年紀大而遺棄並放在路旁。幸好義工途經發現,將黑力架拖走。可能很多人厭棄黑力架年紀大,所以仍未找到一個家。現在黑力架被安排住在狹窄的狗場籠中過活,每天都默默靜伏着看着籠外,像等着有天能有一個家。可是年紀12歲的她等了一天又一天,仍沒半點希望。
義工看見她失落的眼神實在不忍心,現致力為黑力架尋暫託或領養,希望為她餘生帶來點點希望!!如有意,請電6800 2482 or 8100 6087

附件: phpThumb.jpg (2006-11-8 06:27 AM, 5.74 K) / 該附件被下載次數 9
作者: ceci_mina    時間: 2006-11-8 09:56 AM

個前主人無感情咖?
老左就唔要~~~對左十二年喔!十二年喔!
日日對住由細睇到大~~
唔通咁多年黎只係當佢係普通狗狗?

作者: Jade    時間: 2006-11-8 10:30 AM

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 8/11/2006 09:56 發表
個前主人無感情咖?
日日對住由細睇到大~~
我諗呢12年裡面, 已經都唔知轉過幾多手主人,
作者: ceci_mina    時間: 2006-11-8 10:39 AM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-8 10:30 AM 發表

睇佢個樣好可憐喔!嗚~~
最衰無地方~~~
不過,十二歲好多人都唔想要喔!
作者: PHILIP    時間: 2006-11-8 10:59 AM

見到佢真係好可憐呢..
不過12歲真係好難搵人收養..
希望真係有好心人收養佢啦...
作者: PHILIP    時間: 2006-11-8 10:59 AM

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-11-8 09:56 AM 發表
個前主人無感情咖?
日日對住由細睇到大~~
有好多人都係無人性o既..
hk都有大把dd人...無計...
作者: Jade    時間: 2006-11-8 11:19 AM

我好想帶埋佢返屋企, 但係屋企人反對呀!
作者: ceci_mina    時間: 2006-11-8 11:31 AM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-8 11:19 AM 發表
我好想帶埋佢返屋企, 但係屋企人反對呀!
我係我兩個寶貝吳小曲同吳小嚦反對喔!∼∼
早幾日有個狗街坊帶隻狗狗黎坐下都比佢兩個下逐客令喇!唔比人地狗狗入屋,要人地坐門口位∼∼∼∼我屋企兩隻童黨黎喔!∼
作者: Jade    時間: 2006-11-8 11:48 AM

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 8/11/2006 11:31 發表

我係我兩個寶貝吳小曲同吳小嚦反對喔!∼∼
早幾日有個狗街坊帶隻狗狗黎坐下都比佢兩個下逐客令喇!唔比人地狗狗入屋,要人地坐門口位∼∼∼∼我屋企兩隻童黨黎喔!∼
我屋企人又反對狗可樂仔都反對呀! 我男朋友細佬隻大狗狗過親嚟我屋企佢都唔高興會成日去整佢, 而果隻都唔輸蝕, 可樂仔係要其他狗怕佢架 好大亞哥款, 所以每次我男友細佬隻大狗狗過嚟我屋企, 我哋都要將佢哋綁住, 如果唔係會.............另外魔魔都唔知點解見親狗就會走, 好似佢自己唔係狗咁, 如果見得多果d就當睇佢唔到

不過此情不再lu, 大狗狗已經係早兩個星期去咗彩虹橋享年十七歲
作者: rbearbear    時間: 2006-11-8 12:17 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-8 10:30 AM 發表

可能好似lola咁呢! 跟本就係一件生财工具!
作者: Jade    時間: 2006-11-8 12:41 PM

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 8/11/2006 12:17 發表

或者係
作者: imannie    時間: 2006-11-8 12:46 PM

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-11-8 12:17 PM 發表

佢唔係生財工具........ 係一個衰人係佢10歲果時, 嫌棄佢年紀大, 唔要佢掉佢係街, 唔要佢........   最過份係佢主人唔肯出黎認番佢(狗狗有精片), 真係p&k黎ga!!  近呢半年, 佢覺得自己無人要無人錫, 變得好down, 俾狗狗蝦就行埋一邊.......    但對人狗都有善, 少了主動親近!!
作者: Jade    時間: 2006-11-8 12:48 PM

QUOTE:
原帖由 imannie 於 8/11/2006 12:46 發表

佢唔係生財工具........ 係一個衰人係佢10歲果時, 嫌棄佢年紀大, 唔要佢掉佢係街, 唔要佢........   最過份係佢主人唔肯出黎認番佢(狗狗有精片), 真係p&k黎ga!!  近呢半年, 佢覺得自己無 ...
睇完個心好痛呀
作者: Jade    時間: 2006-11-8 12:49 PM

有無張大少少既相呀 ?
作者: imannie    時間: 2006-11-8 12:56 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-8 12:48 PM 發表

睇完個心好痛呀
我聽到都好心痛, 好想俾個家佢, 但我今晚要開家庭會議, 同daddy, mammy, 妹妹, 貓哥哥樂樂, 狗弟弟booboo, 傾傾....

ps: 黑力架無晒牙會流口水的, 若有心養佢ga, 要考慮呢點, 因為佢無晒牙..
作者: Jade    時間: 2006-11-8 01:02 PM

QUOTE:
原帖由 imannie 於 8/11/2006 12:56 發表

我聽到都好心痛, 好想俾個家佢, 但我今晚要開家庭會議, 同daddy, mammy, 妹妹, 貓哥哥樂樂, 狗弟弟booboo, 傾傾....

ps: 黑力架無晒牙會流口水的, 若有心養佢ga, 要考慮呢點, 因為佢無晒牙..
睇埋呢句個心仲痛

希望聽到你好消息啦! 如果你ok咗, 第日我可唔可以嚟探佢呀 ?

佢12歲咋喎, 係完全無晒牙定係無咗主要嗰d呢?

如果係完全無晒, 佢前主人都唔方對佢好 .

作者: Irislam    時間: 2006-11-8 01:17 PM

詳情睇返doggygarden以下條link,
有cokecoke既來龍去脈及身體情況既詳細紀錄.....

http://www.doggygarden.org/index.html
再到討論區, 有幾個專講cokecoke既topic
作者: 小豆小O    時間: 2006-11-8 01:25 PM

好可憐呀
作者: qqdog    時間: 2006-11-8 01:42 PM

哎呀, 黑力架真係好慘呀, 點解o的人咁忍心o架

狗狗老o左應該要更加照顧佢地先係, 我 5 隻狗狗都全部 13, 14 歲喇, 我成日提住自己要更加錫佢地呀
作者: Jade    時間: 2006-11-8 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 8/11/2006 13:17 發表
詳情睇返doggygarden以下條link,
有cokecoke既來龍去脈及身體情況既詳細紀錄.....

http://www.doggygarden.org/index.html
再到討論區, 有幾個專講cokecoke既topic
iris, 唔該晒
作者: ceci_mina    時間: 2006-11-8 02:18 PM

係咪已經被收養呢?
唔見既∼∼∼∼
作者: imannie    時間: 2006-11-8 02:40 PM

QUOTE:
原帖由 Jade 於 2006-11-8 01:02 PM 發表

睇埋呢句個心仲痛

希望聽到你好消息啦! 如果你ok咗, 第日我可唔可以嚟探佢呀 ?

佢12歲咋喎, 係完全無晒牙定係無咗主要嗰d呢?

如果係完全無晒, 佢前主人都唔方對佢好 .
救左佢之後, 醫生發現佢d牙壞晒, 所以.... 咪無晒牙囉... 另外, 佢之前有腎石, 醫生同組織都醫番好晒喇~~
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-11-8 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 ceci_mina 於 2006-11-8 02:18 PM 發表
係咪已經被收養呢?
唔見既∼∼∼∼
應該未啊!尋晚睇到個post先貼出黎
作者: 小老三    時間: 2006-11-8 10:45 PM

可惜MUMMY家住居屋, 並已有四隻狗, 否則可以拎返去
作者: 小狗    時間: 2006-11-10 05:22 PM

嗰d所謂似人形o既衰主人, 究竟個心係用咩做架
作者: imannie    時間: 2006-11-10 05:37 PM

我地住居屋, 養唔到佢, 星期六會去探佢...
作者: Irislam    時間: 2006-11-12 11:30 PM

大家可放心,
cokecoke已被有心人領養
於新家安享晚年啦....
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-11-12 11:39 PM

哇...太好啦!
QQ媽....辛苦哂
作者: joankong    時間: 2006-11-13 12:37 AM

雖然呢個世上衰人好多,但我仍然相信好人更多
佢同佢既新主人一定會開開心心架
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-11-13 01:23 AM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 2006-11-12 11:30 PM 發表
大家可放心,
好彩呢度仲有好多有心人,比個
作者: Jade    時間: 2006-11-13 01:50 AM

QUOTE:
原帖由 Irislam 於 12/11/2006 23:30 發表
大家可放心,
安樂晒 ,

thanks iris

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0