標題: 還有9隻唐狗bb待領養 [打印本頁]

作者: minikissss    時間: 2006-10-23 02:52 AM     標題: 還有9隻唐狗bb待領養

我住的那條村,本來是有3-40隻流浪狗bb出生,因為9月份的某個星期,連日瀑雨,甚至掛起紅雨及三號風球,當我們發現時,有多過一半的BB被雨水浸死了,現餘下18隻,現在部分BB已有好心人領養了,餘下的我們仍不忍心送牠們去SPCA,希望最後都能幫他們找屋企。

現在有7隻啡雜色,1隻黃色和1隻深啡雜色的待領,大部分都是男仔,約個半月大。

領養絕對是「免費」,不過如可以的話希望能捐出少少錢彧狗糧給我們,因為有部分BB患了skin problem,看了醫生,而且我鄰居餵養了二十多隻流浪狗和這些bb多時,我們也要替牠們做絕育,實在已很吃力,你們如能捐贈10元我們也很感激了。

不過為他們找屋企是最重要! 不捐獻也不打緊,請放心!

另外,希望請領養者不要介意,為了保障bb安全和幫到bb找到真正有愛心的主人,本人會抄下領養者的身份證資料和請出示近期的住址證明,並在日後的日子,會進行家訪。 希望也能與你保持聯絡,有機會成為朋友。

如須看狗,或想立即領養,請回覆時間便可,我隨時歡迎。
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-10-23 02:54 AM

o甘而家d bb 喺邊呀
作者: minikissss    時間: 2006-10-23 12:06 PM

部分在鄰居花園,部分仍然留在屋外地盤,不過他們全都看了醫生了。
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-10-23 12:27 PM

QUOTE:
原帖由 minikissss 於 2006-10-23 12:06 PM 發表
部分在鄰居花園,部分仍然留在屋外地盤,不過他們全都看了醫生了。
屋外地盤安唔安全呀???話哂係bb仔
作者: ingridiy    時間: 2006-10-24 04:28 AM

請問你同佢地去desex....夠唔夠人手呀....如果唔夠我可以去幫你地手架.....
同埋你地同佢地去where desex呀.....如果佢地係流浪狗狗同埋冇晶片嘅.....可以去saa做架....一次過可以帶4隻.....朝早10點去5:00接番佢地....只係要自己帶佢地去同走....如果你要我幫手就打俾我...62928537....
作者: ingridiy    時間: 2006-10-24 04:31 AM

係喎....不如你留低email or電話呀....我可以幫你post去其他網呀

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0