標題: 只要保持牠的生命(以領養) [打印本頁]

作者: ingridiy    時間: 2006-9-2 02:09 PM     標題: 只要保持牠的生命(以領養)

這是烏咀主人重複幾次既說話……………

烏咀係一隻由露天停車場收養既唐狗, 只有五個月大,精靈乖巧,具備一切good dog既條件: 看更伯伯放假都會帶牠回家照顧,雖然只有幾個月大的牠也很懂事,不會亂吠、亦不會咬爛家具、更不會在家大小二便,就算跟伯伯返工也不用拖繩,只會緊隨伯伯,亦不會好奇嗅街上熙來攘往既途人;可惜牠也有唐狗一向堪苛命運,停車場要結業,伯伯要失業,以他的年紀亦難再找工作,所以佢打算回鄉生活,亦因此不能長期收養烏咀。

想起一個幾+歲既伯伯滿眼通紅咁同你講”只要保持牠的生命”,  完全感受到佢有幾緊張烏咀.............真係有講唔出既感動。

如果你可以幫到鳥咀,麻煩pm 或e-mail (ddt_rehome@hotmail.com)跟Annetta聯絡,唔該哂咁多位!

作者: carol1234560    時間: 2006-9-4 04:49 PM

好聰明喔....我家的小狗就笨笨的=.=   連坐下也不懂
作者: winyan    時間: 2006-9-9 01:13 AM     標題: 各位幫幫手

各位如果真係鍾意狗的話, 請幫幫手繼續俾愛心佢啦, 真係好慘呀, 其實有時我見到依啲報道都唔忍心睇, 因為都唔知道幫得幾多, 但我希望有人仲可以幫到佢. 因為我屋企都有兩隻狗仔, 以前我都有隻唐狗女同一隻迷你品, 不過佢地都離開左我, 我到宜家都好掛住佢地, 如果真係鍾意佢地的話絕對唔會介意佢係唐狗囉...thanks
作者: ceci_mina    時間: 2006-9-9 12:29 PM

希望有人會有地方收養啦∼

作者: elvin    時間: 2006-9-9 03:52 PM

單係口講點愛護唐狗無意思嫁,真心想為狗狗付出,917義務幫狗流浪狗場清潔,捐贈狗糧,須要大家支持,詳情請到下列連結:

917流浪狗場義工招募
作者: 小老三    時間: 2006-9-10 05:17 PM

烏咀俾人領養左啦

http://www.dogdogtravel.com/phpBB2/viewtopic.php?t=5605

轉自狗狗旅行社

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0