標題: 英曲待領 [打印本頁]

作者: kwokfaifai    時間: 2006-8-16 05:38 PM     標題: 英曲待領

因為要搬屋問題..唔可以再養狗..所以有好心人可以領養我屋企隻英曲嗎?1歲(m)已打4針..有意可以e-mail我.aaron103@netvigator.com

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-8-16 10:06 PM

搬屋問題..唔可以再養狗???
o甘你要搬去公屋定私人樓呀?
作者: blythepicca    時間: 2006-8-16 11:02 PM

你可唔可以比d相相我睇下呀~~
佢係乜野色架?
thxthx
作者: shirley    時間: 2006-8-17 12:39 AM

你養狗之前冇唸定架咩 就算你要搬你都可以試下養住先睇下係咪真係養唔到先再算囉
我地依度有好多人都唔係住花園洋房架啦 你可唔可以有番d責任感 隻狗跟左你咁耐有感情架(可能你冇)
作者: shirley    時間: 2006-8-17 01:05 AM

sorry !! 我可能係激左d  我一聽到人地搬屋就唔要隻狗我就好嬲架啦
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-8-17 01:14 AM

shirely,
你無講錯!
隻狗得一歲乍....
養狗前個主人好明顯無停一停...諗清楚....
搬屋絕唔會呢幾日嘅planning Lor
作者: ceci_mina    時間: 2006-8-17 11:00 AM

你隻狗狗個名名係咪叫薯仔喔?
因為我隻大曲曲有個朋友仔叫薯仔佢主人又係最近因為搬屋找人領養薯仔啊!
(我大曲曲住將軍澳,細曲曲住紅磡呢!)
作者: kwokfaifai    時間: 2006-8-17 11:13 AM     標題: 很抱歉地說一聲sorry

我唔係無諗過,而係因為搬屋唔係我一個人既問題,如果我係無負任心或者不負責任,我大可以將狗狗棄置,就係因為有感情我先想係度幫佢搵一個好一家,因為上得呢個網都一定係愛狗之人...仲有我想講我唔只養左一隻狗..我愛狗情度唔好比你地任何一個少.所以唔該唔知就唔好亂話人好無..我有幾唔捨得,你知道?

作者: Jade    時間: 2006-8-17 11:45 AM

不如你post狗狗既相同多d佢既資料出嘢吖!

等多d人知道多d狗狗既嘢,希望快d搵到戶好人家,

你又再想下辦法再同屋企人相糧下啦!

Good luck!
作者: sw5551    時間: 2006-8-17 12:18 PM

QUOTE:
原帖由 kwokfaifai 於 2006-8-17 11:13 發表
我唔係無諗過,而係因為搬屋唔係我一個人既問題,如果我係無負任心或者不負責任,我大可以將狗狗棄置,就係因為有感情我先想係度幫佢搵一個好一家,因為上得呢個網都一定係愛狗之人...仲有我想講我唔只養左一隻狗..我愛 ...
又唔係咁講喇!你搬屋既事唔係話突然間話搬就搬咖!一定之前有Planning,你係唔係應該個陣時已經要諗下呢個問題呢?
作者: kwokfaifai    時間: 2006-8-17 12:29 PM

當然唔係一早PLAN搬個隻...係特發性.由於係私人家事唔方便講,但係有興趣領養既我可以透露..不過可以先E-MAIL俾我,唔該.其他鐘意亂猜測,話人既,可以隨便講,清者自清,我都唔會再回答.
作者: 小強    時間: 2006-8-17 08:06 PM

....個個唔要狗狗就識上黎註冊新户口出Post揾人領養!都唔知咩世界
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-8-17 10:44 PM

希望你唔好党得我批評你

唔捨得....好愛狗狗...
o甘應該共同進退Lor...
我養左狗16年啦!
but我唔夠胆講自己好愛狗狗
我地搬過2次屋....(都係家庭經濟上的問題)
我地唔係有$$$人, 但每次都會以狗狗住的地方做大前題
最後我地寧願買舊唐樓...而唔揀私人樓
原因係...狗也是家人...養狗係承諾和責任
人的問題唔應該要狗狗承受Lor...

作者: shirley    時間: 2006-8-17 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 sandy@王家3兄妹 於 2006-8-17 22:44 發表
希望你唔好党得我批評你

唔捨得....好愛狗狗...
o甘應該共同進退Lor...
我養左狗16年啦!
but我唔夠胆講自己好愛狗狗
我地搬過2次屋....(都係家庭經濟上的問題)
我地唔係有$$$人, 但每次都會以狗狗 ...
sandy 我都好支持你呀
我都有搬過屋 之前住個度都比人投訴得好勁 仲比人登埋報紙tim呀 因為會影響我工作
所以我都搬左 而我又冇咩$$  所以依家都係住居屋 好彩都未有人投訴
作者: wing    時間: 2006-8-18 01:32 AM

我都係為左要同狗狗共同進退, 所以已經搵左地方搬.. 雖然無大花園, 但係就可以光明正大同狗狗一齊生活
作者: hinbee    時間: 2006-8-18 11:25 AM

的確...... 我前一排都俾人投訴,我們全家人都想搬去村屋,目的係為了可以養狗狗。
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-8-18 11:31 AM

棄狗可以有千百個理由!!!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0