標題: 雖然我地唔係cook cook~~~都來say個hi sin~~~ [打印本頁]

作者: minglpc    時間: 2006-7-20 05:06 PM     標題: 雖然我地唔係cook cook~~~都來say個hi sin~~~

hello~~~我地mame因為要幫佢哥哥gea cookcook搵新主人, 所以認識到你地咁多位~~~
我地有時間都會多d上來傾計ka!!

等我地介紹下自己先~~~

choco豬!!8月25日生日, 十一個月大啦!! 重4.6kg.我gea士die奧係粗魯兼麻luck~~~
nana豬!! 10月15日出世, 九個月大, 重2.9kg. 我巧靚女ka, 人見人愛, 車見車載! 我依加長jor好多肉仔, 做jor肥婆nana呀!!!

我隻choco豬都有d似cook cook ka!! haha!!
作者: eileen@cookie    時間: 2006-7-20 05:18 PM

welcome!! 有冇佢地既相睇呀?
作者: IRISZE88    時間: 2006-7-20 05:24 PM

歡迎你,無論養咩種狗好,我哋都愛狗份子,可以分享養狗心得和趣事。
我隻狗狗叫佐治,男仔,今年八月尾兩歲,佢在六個月大在spca領養回來。
另一曲曲隻叫BB,女仔,今年四歲,佢仍是失踪,但我知她下落,佢D故事像一匹布咁長,我覺得佢跟某主人吾幸福,我好想拿番佢俾我養好過,我屋企好掛住佢,她是我哋最愛。
作者: cryingbear    時間: 2006-7-20 05:27 PM

QUOTE:
原帖由 minglpc 於 2006-7-20 17:06 發表
hello~~~我地mame因為要幫佢哥哥gea cookcook搵新主人, 所以認識到你地咁多位~~~
我地有時間都會多d上來傾計ka!!

等我地介紹下自己先~~~

choco豬!!8月25日生日, 十一個月大啦!! 重4.6kg.我gea士die奧係 ...
阿Q:姐姐哥哥你地好呀!
我都唔係英曲o黎架...我係拉布拉多 x ?8月就5個月大...
呢樹好好架....Q媽成日有好多問題都係响呢樹搵到答案架....
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-7-20 06:31 PM

你好啊!我囝囝係忌廉怪性格木獨,鏡意擒著d靚姐姐,除左媽咪,勁為食怕事,9月就三歲啦。
作者: minglpc    時間: 2006-7-20 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-7-20 05:24 PM 發表
歡迎你,無論養咩種狗好,我哋都愛狗份子,可以分享養狗心得和趣事。
我隻狗狗叫佐治,男仔,今年八月尾兩歲,佢在六個月大在spca領養回來。
另一曲曲隻叫BB,女仔,今年四歲,佢仍是失踪,但我知她 ...
Hi, iris, 聽落去真係幾耐人尋味...
咁你依加咪成日排住個女女lor~~~比着我實掛死呢~~~
作者: minglpc    時間: 2006-7-20 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 eileen@cookie 於 2006-7-20 05:18 PM 發表
welcome!! 有冇佢地既相睇呀?
hello, 佢地d相仲多過我呀~~~haha!!
我得閒整理一下再post上來~~~
作者: IRISZE88    時間: 2006-7-20 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 minglpc 於 2006-7-20 07:52 PM 發表

Hi, iris, 聽落去真係幾耐人尋味...
咁你依加咪成日排住個女女lor~~~比着我實掛死呢~~~
係呀,我掛住佢好耐,佢係我第一次養佢大,感情比主人那種沒法可以取代,只是主人跟我鬥氣,這樣傷害到BB,又吾識著手帶大,佢養BB肥過我養時磅數幾,我睇到影帶錄時佢俾可樂佢飲,又聽人話佢俾火腿當作零食,我在當時咁辛苦幫BB減肥,結果主人弄到BB肥到吾健康,

但係我知道佢養吾耐住,好相信BB有一朝回到我身邊,試過為她哭咗一年。
作者: 小豆小O    時間: 2006-7-20 11:58 PM

Welcome Welcome~
作者: heather_hba    時間: 2006-7-21 12:23 AM

MINGLPC:
我上次有冇話你知我男朋友隻husky 都叫 nana?
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-7-24 03:33 PM

你好呀~ 我得一隻英曲叫嘉嘉. 女仔黎ge~^^
我成日都見到好多唔同size的poodle~^^
不過你果隻真係幾得意呀! (因為我日日對住, 所以都唔會話覺得邊隻特別可愛)

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0