標題: 好慘~~~請給 b b一個機會~~~woo~~~woo~~~ [打印本頁]

作者: minglpc    時間: 2006-7-20 12:56 AM     標題: 好慘~~~請給 b b一個機會~~~woo~~~woo~~~

好唔開心, 我哥哥要放棄飼養他的5歲cooker (仔, 仲要係靚仔), 記得牠的性格活潑開朗, 細時喜愛搗蛋, 不過現在已定性多了, 懂去厠所, 一般英曲身形...

要放棄他的原因幾匹布咁長, 只知道 b b 跟住我阿哥, 都唔會有辛福, 我阿哥竟然話, 如果搵唔到人收養, 就放牠出街 "自由行"~~~my god!! 我同佢講, 如果真係要咁, 你都拎來我度先, 好過做流浪狗~~~真係好慘~~~都成5歲!! 不過我哥有煩事, 自己都顧唔到, 我知佢咁做係好唔arm, 但我迫唔到佢, 唯一可做的就是不要比 b b 做 "浪子"...大家唔駛擔心, 即使無人要, 我都會為b b想辦法, 但長遠有困難照顧3隻狗 (我現在已養了兩隻狗狗, 實在無能力養多一隻), 如果大家有朋友喜愛cooker, 希望比 b b一個機會~~~

我遲d會upload相片上來~~~

有意者請 email minglpc@gmail.com
作者: heather_hba    時間: 2006-7-20 01:05 AM

記得我嗎??? 我係heather 呀
原來你哥哥養cocker ga...限期幾時呀?

你可唔可以試下養住佢先...如果真係唔得先放棄佢呀?
作者: minglpc    時間: 2006-7-20 01:25 AM

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-7-20 01:05 AM 發表
記得我嗎??? 我係heather 呀
原來你哥哥養cocker ga...限期幾時呀?

你可唔可以試下養住佢先...如果真係唔得先放棄佢呀?
Hi, Heather, 我記得你ar!! shampoo one!! haha!!
都係ppc其他 member叫我上來幫下 b b搵新主人, 我先識上來哦~~~

我住居屋, 本身都唔養得狗, 自己養兩隻poodle, 細細隻, 偷雞都容易d, 不過 b b係cooker, 加上實在不能長遠take care 3隻, 所以有需要幫 b b 搵新主人, 如果呢個forum都無人幫到手, 都好難會有hope, 因為你地都係愛曲之人麻~~~
作者: heather_hba    時間: 2006-7-20 01:28 AM

咁我都明0既.....睇下啦...
呢期都好多狗狗冇人要....
作者: IRISZE88    時間: 2006-7-20 02:01 AM

不如一路暫養bb,一路揾好戶人家才為止。
但係有人住公居都養緊曲曲,我認為你照顧bb先,問你呀哥攞bb生活費,這樣減少負擔。
作者: 忌廉媽咪    時間: 2006-7-20 05:45 AM

你隻poodle好靚啊....
作者: minglpc    時間: 2006-7-20 09:56 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-7-20 02:01 AM 發表
不如一路暫養bb,一路揾好戶人家才為止。
但係有人住公居都養緊曲曲,我認為你照顧bb先,問你呀哥攞bb生活費,這樣減少負擔。
我依加唔係唔幫手暫養 bb, 亦唔係$$$的問題, 而係事實我真的無能力take care3隻狗狗, 養cook cook要有好多gea活動空間, 我間屋大約 500呎度, 加上我住居屋, 已經不能養狗, 即使有人住公屋, 甚至是無牌養狗, I mean 無係房署證記個d, 都唔係話大條道理係居屋度養3隻wow wow哦~~~~, 家中兩隻是小型犬, 但再keep多一隻cooker, 真的不夠空間加好易比人投訴, 我會盡力想辦法幫 bb, 唔會比佢做流浪狗, 只希望大家幫忙留意, 哥哥真的唔肯繼續照顧佢, 都要幫佢搵頭好gea主人家, bb佢好健康, 屬靚仔一族, 雖然已經5歲, 都想同佢試下, 睇下有無機會啦~~~萬分感激!!
作者: IRISZE88    時間: 2006-7-20 05:30 PM

依家找一個好戶人家己經好難,我睇你D狗狗真吾錯,我相信天有眼俾一個好好人同你D狗狗遇上,希望你靜心等待慢慢找,我都吾想你心急揾錯人家,否則他都吾幸福。

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0