標題: 有冇人想要6個月大的拉布拉多o牙(以領養) [打印本頁]

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-5-10 11:39 PM     標題: 有冇人想要6個月大的拉布拉多o牙(以領養)

拉布拉多, 男仔, 6個月大

作者: sanb313    時間: 2006-5-11 12:59 AM

可樂媽,做咩post呢個topic o係吹水區既??

作者: bingo    時間: 2006-5-11 07:19 AM

咦!點解成日都有人唔要狗架?仲要6個月大仲噤可愛都捨得唔要,乜解究呀?
作者: megan    時間: 2006-5-11 08:54 AM

隻狗係你朋友吾要淨點呀?  可吾可以講清楚少少呢?
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-5-11 09:07 AM

呢隻狗是我朋友的.....
不是被遺棄.....
只是有一胎BB.....
大部份巳有人要了.....
現只剩吓這一隻仔仔....

仲有仲有......希望承諾領養後.....要disex wor

作者: 匿名     時間: 2006-5-11 09:26 AM

我諗如果佢兩三個月大都真係幾多人貪佢bb可愛而收養,半歲都可以話係最百厭同最用心機教嘅時期,不如你介紹多啲丫,例如佢咩色,百唔百厭呀,識唔識去厠所,打齊針未呀........
作者: bingo    時間: 2006-5-11 09:29 AM

唔好意思,頭先扮神秘唔記得登入
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-5-11 09:32 AM

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-11 09:29 AM 發表
唔好意思,頭先扮神秘唔記得登入
....
今晚問多d再話你知.....
因為都係我朋友幫朋友乍......
作者: bingo    時間: 2006-5-11 10:37 AM

其實我就一直想再養多兩至三隻狗,但拉布拉多就並唔係我理想中想養,因為舊時都養過,確實好百厭,但可惜佢1歲無噤百厭嘅時候就走失左,激死我不過就一路有養緊佢嘅近親金毛
我都真係眼見好人見到拉布拉多bb可愛,然後就買嚟養,d大型狗又大得快,好快個bb樣就唔見左,加埋佢d驚人嘅破壞力就唔要佢,唉...........真不負責任
作者: rbearbear    時間: 2006-5-11 10:55 AM

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-11 10:37 AM 發表
其實我就一直想再養多兩至三隻狗,但拉布拉多就並唔係我理想中想養,因為舊時都養過,確實好百厭,但可惜佢1歲無噤百厭嘅時候就走失左,激死我不過就一路有養緊佢嘅近親金毛
我都真係眼見好人見到拉布 ...
咁你想養多隻咩狗呢 我朋友成日幫狗狗re home架!!
作者: megan    時間: 2006-5-11 11:38 AM

隻lab 係乜野色架, 有無相睇.  打齊針未?
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-5-11 11:42 AM

QUOTE:
原帖由 megan 於 2006-5-11 11:38 AM 發表
隻lab 係乜野色架, 有無相睇.  打齊針未?
我要問我個朋友....
再叫我個朋友...問佢個朋友....
先有相....同其他資料....
作者: bingo    時間: 2006-5-11 11:47 AM

我一直都比較鐘意大型狗
第一就係最想幫我個大仔揾老婆,佢係一隻金毛(bingo),年幾前有個朋友唔要,收養左,而我又唔捨得去買,咪揾去而家都未揾到囉
第二就係狼狗,因為自已有小朋友,所以養嘅狗都係想比較純同忠心囉.
第三就係雪橇,不過噤啱前幾日有個朋友隻99生左5隻,話養唔晒噤多,所以比一隻我,等dBB大多兩個月就有喇,真係好期待呀
作者: SUSANNA    時間: 2006-5-11 12:34 PM

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-11 11:47 發表
我一直都比較鐘意大型狗
第一就係最想幫我個大仔揾老婆,佢係一隻金毛(bingo),年幾前有個朋友唔要,收養左,而我又唔捨得去買,咪揾去而家都未揾到囉
第二就係狼狗,因為自已有小朋友,所以養 ...
雪橇
作者: bingo    時間: 2006-5-11 12:44 PM

QUOTE:
原帖由 SUSANNA 於 2006-5-11 12:34 PM 發表

雪橇
都真係唔知點解,家陣越百厭嘅狗就越多人鍾意養,我所知雪橇又係百厭到不得了嘅,咦!乜你又啱呀?
作者: shiuhang    時間: 2006-5-11 12:56 PM

susanna 佢好鐘意husky 架!!!!
作者: rbearbear    時間: 2006-5-11 12:57 PM

QUOTE:
原帖由 bingo 於 2006-5-11 11:47 AM 發表
我一直都比較鐘意大型狗
第二就係狼狗,因為自已有小朋友,所以養 ...
最近 re home 梗隻中型牧羊狗, 好靓架! 可惜我養唔倒咋!!

附件: 中型牧羊狗.jpg (2006-5-11 12:57 PM, 86.08 K) / 該附件被下載次數 2
作者: bingo    時間: 2006-5-11 01:20 PM

QUOTE:
原帖由 rbearbear 於 2006-5-11 12:57 PM 發表

最近 re home 梗隻中型牧羊狗, 好靓架! 可惜我養唔倒咋!!
thank you先,唔知點解我一直對養某幾種狗都不感興趣,牧羊就係其中一種,其實全完唔關隻狗嘅價值問題,可能哩d就係眼緣啦,問心丫,其實我好想養国產嘅沙皮,但我老婆極力反對,唉......
作者: bingo    時間: 2006-5-11 01:23 PM

再望真d,隻牧羊真係好靚
作者: rbearbear    時間: 2006-5-11 02:46 PM

係呀!! 幾靚架!! 真係唔明D人點解咁衰,就咁掉佢地出街!!
作者: 匿名     時間: 2006-5-18 10:25 PM

我想領養,Can you email to me???
My email: makzoe2002@hotmail.com
作者: poohsum    時間: 2006-6-8 04:24 PM

我想領養丫
可否MAIL給我, MY MAIL: WINSUMROY@YAHOO.COM.HK
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-6-8 10:34 PM

sorry...sorry....
隻拉布bb仔........我朋友個friend自己養埋呀
作者: py    時間: 2006-6-8 11:46 PM

咁咪好囉!留多個仔係身邊丫麻

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0