標題: 又有3隻golden [打印本頁]

作者: heather_hba    時間: 2006-4-11 11:21 PM     標題: 又有3隻golden

唉... 今日知道左呢個消息, 都有d唔開心, 如果你地幫到呢幾隻狗狗就contact我喇...

有friend個親戚諗住放棄3隻約2-3歲o既金毛尋回犬, 因為怕煩喎, 聽左真係戥呢幾個小生命難過

因為我同個狗主冇direct contact, 我所知o既資料實在唔多, 如有問題或者想領養的話, 請你留言俾我, 我會盡量安排...

- 3隻金毛尋回犬: 1仔2女
- 全部狗狗都身體健康
- 仔仔已經絶育

有意contact 我
我shiba 0個面d member 出0既post

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-4-11 11:30 PM

唉....又有三個小朋友失去愛啦
點解呢?
作者: heather_hba    時間: 2006-4-11 11:31 PM

因為怕煩喎
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-4-11 11:32 PM

怕煩?! 佢地依家整d''煩惱''出黎, 我地仲怕佢地啦~^^
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-4-11 11:32 PM

煩....点解????
養完一隻又二隻到而家三隻呀
作者: Elsa    時間: 2006-4-11 11:34 PM

呢啲叫玩狗..唔係叫養狗..玩厭左咪唔玩囉...將自己煩惱掉出去..等人幫佢解決...
作者: heather_hba    時間: 2006-4-11 11:41 PM

其實..尋日已經有一單...
有個女仔..佢隻狗狗叫bu bee...同 boobee 同音...
隻狗唔叫得上靚...但係真係幾可愛...
佢同我老世講:

"我覺得bubee 唔係一隻 靚0既史立莎...我想唔要佢...搵隻靚d..."

我偷聽到...
我同我老世講"你同佢老母講...你老母生你出黎...你大大下好樣衰..你老母可唔可以唔要你...換過個"

點解要咁姐???
我明白...人有時一定想要最好
但係你一係買0既時間捨得比$$ d...
比多d $$ 買隻靚0既...養佢一世...
你唔捨得...就唔好啦....

我同我亞媽講....
我亞媽話...咁人地比$$...of coz 想要最好...
唔鐘意咪就咁ga la...
我話0個d 係生命...唔係貨...
佢又話: 咁d 人又賣狗...

我都知冇得再講...
因為佢再下一句一定攞爸爸出黎講...
我已經唔再出聲...
但係bubee 真係好得意...好乖...
佢亞媽又唔同佢梳毛...
次次落黎成身都cake...
淨係解cake 佢都好痛
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-4-11 11:45 PM

隻狗靚唔靚....可以後天補夠啫
俾你買隻show dog又點.....又唔係出show...
喺條街or 公園到show.....セ狗都得la
作者: Elsa    時間: 2006-4-11 11:45 PM

狗主永遠都覺得 自己既狗係最靚既....唔單止係講外貌...要講感情...相處耐左只係狗與主人既感情..唔係講個樣架...佢應該買玩具狗..除時可以掉..亦可以買第二隻...但一條生命...隻狗無左主人..佢有得揀咩??...生死全部操縱在人類手裡..好無奈..
作者: heather_hba    時間: 2006-4-11 11:48 PM

我尋日望住bubee...
我見佢成身cake...
我同事又同佢剪緊...
我都同佢講.....算你唔好彩..你命生得唔好
作者: jodi    時間: 2006-4-11 11:49 PM

3隻金毛一齊唔要???  
作者: heather_hba    時間: 2006-4-11 11:49 PM

冇錯
作者: penguin1212    時間: 2006-4-12 12:06 AM

d人係咪痴線ka!
d人要得隻狗就應該promise愛護佢一生一'細'.
好似對家人一樣,
會唔會無端端唔要自己阿爸,阿媽同仔女ar?!

by the way, 最後隻史立仔點ar?
同埋個post有無係金毛個net post 過???
作者: heather_hba    時間: 2006-4-12 12:12 AM

個post 冇post 過金毛0個面呀~

bubee 就唔知啦~
過2日番去8下
作者: penguin1212    時間: 2006-4-12 12:28 AM

如果post 係金毛個邊可能個chance大d,
heather,如果係我可以伐勞.
不過就可能要留contact.
你覺得好唔好???

或者你有無contact person???
作者: chimil    時間: 2006-4-12 08:31 AM

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-4-11 11:45 PM 發表
狗主永遠都覺得 自己既狗係最靚既....唔單止係講外貌...要講感情...相處耐左只係狗與主人既感情..唔係講個樣架...佢應該買玩具狗..除時可以掉..亦可以買第二隻...但一條生命...隻狗無左主人..佢有得揀咩??...生死 ...
elsa:絕對同意你的講法,所以我點都會照顧melody一生一世,(雖然佢真係唔靚靚)
作者: megan    時間: 2006-4-12 08:38 AM

唉, d 人真係有病架!  你同佢講, 你都好麻煩, 個天都就快吾要你喇!!  痴線.  太多無謂既借口.

我可以再問我媽咪, 睇下佢仲要吾要囉......
作者: megan    時間: 2006-4-12 08:39 AM

但係只可以要一隻, 因佢家已有二隻cat!
作者: 波比媽    時間: 2006-4-12 11:27 AM

呢個人都傻既..d狗而家都兩三歲先話唔要..仲要話係因為煩..
佢都養左咁多年喇..唔通佢地細個唔會煩過而家既咩..
難道佢地細個時好乖好聽話..而家d煩既問題先出現啊

作者: heather_hba    時間: 2006-4-12 11:41 AM

MEGAB:
麻煩晒!!!!

polly:
我問完我個frd 再pm 你 ~
作者: penguin1212    時間: 2006-4-12 12:47 PM

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-4-12 11:41 AM 發表
MEGAB:
麻煩晒!!!!

polly:
我問完我個frd 再pm 你 ~

係咪指我呢???
我係Cherrry ar, 衰鬼~
作者: ilovebb    時間: 2006-4-12 01:30 PM

好心啲人啦~一唔鐘意就唔要,咩人黎ga?
作者: heather_hba    時間: 2006-4-12 01:40 PM

QUOTE:
原帖由 penguin1212 於 2006-4-12 12:47 PM 發表

係咪指我呢???
我係Cherrry ar, 衰鬼~
sorry呀~
因為polly 又有 golden...我都記錯晒~sorry呀
作者: penguin1212    時間: 2006-4-12 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 heather_hba 於 2006-4-12 01:40 PM 發表

sorry呀~
因為polly 又有 golden...我都記錯晒~sorry呀
衰鬼lai ka, 見係你jar~算你la~
第二個我要佢罰抄100次ka~

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0