標題: 轉載 ~ 多次被遺棄的菲菲 (曲女) [打印本頁]

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-18 06:33 PM     標題: 轉載 ~ 多次被遺棄的菲菲 (曲女)

轉載~ TOPIC : 多次被遺棄的菲菲

八個月前曾被人遺棄的菲菲,因領養人沒有能力飼養故再被遺棄。現得知菲菲眼睛有毛病,視力差,故急須有心人照顧牠。菲菲性格黏人,很乖。可是多次被人遺棄,現只好考慮暫養於一家獸醫診所,診所亦為菲菲提供相宜的價錢寄養牠,直至有心人領養。然而無可奈何,因義工資金不足,只能寄養菲菲一個月,讓菲菲有一個最後機會找一個家。最後若不果只好人道毁滅了。
希望各位給菲菲一個機會好嗎?
菲菲資料:
曲架狗女 , 約5-6歲 , 二尺多長 , 視力有問題
巳絕育 , 上年12月底巳打針 , 要滴眼藥水
如有查詢請電97801716 Iris chuiyiuli@hotmail.com

posted by  Iris on 2006-03-18 16:32:08
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 11:17 PM

會否考慮轉讓spca提供有適當醫療,公開等有心人領養...?
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-20 01:27 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-19 11:17 PM 發表
會否考慮轉讓spca提供有適當醫療,公開等有心人領養...?
我唔知呀...我都係轉貼呢單野....but我都同意你的想法
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 12:06 AM

希望你能聯絡醫院領菲菲轉spca。
唔...我睇到有兩人準主人想養英曲,不妨試吓。
我果隻狗係spca領養回來。
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-21 12:52 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-21 12:06 AM 發表
希望你能聯絡醫院領菲菲轉spca。
唔...我睇到有兩人準主人想養英曲,不妨試吓。
我果隻狗係spca領養回來。
我唔識呢個人
同埋我唔可以聯絡醫院領菲菲然後轉去spca,
因為我巳經有3隻狗.....我怕spca唔接收菲菲.....到時就頭痕!
我唔想菲菲轉咁多手
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 01:07 AM

咁難。。。
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-21 01:30 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-21 01:07 AM 發表
咁難。。。
我pm左Iris....佢係"被遺棄之家"既義工
希望多個人知, 多個幫助
作者: Irislam    時間: 2006-3-21 10:59 PM

呢個post有個朋友係petpetplayland睇到, 已要求對方提供照片, 但到依家對方都未有reply.....
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-22 12:12 AM

唉又揾人領養...又唔relpy....
作者: Chermaine    時間: 2006-3-27 11:37 PM

有相: http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/irischuiyiuli/my_photos
作者: Elsa    時間: 2006-3-27 11:48 PM

佢個樣好唔開心呀...
作者: Chermaine    時間: 2006-3-28 12:08 AM

個樣好慘呀...
作者: 小豆小O    時間: 2006-4-14 04:25 PM

好可憐呀
作者: Jade    時間: 2006-4-14 04:50 PM

希望菲菲快D搵到注可以終老既好人家。
作者: Chermaine    時間: 2006-4-18 01:46 AM

新消息: 菲菲已被人領養回家了...
我地在此祝菲菲有個溫暖的家,展開她人生的另一頁...
祝幸福!!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0