標題: ~~新仔加入~~ [打印本頁]

作者: kuypo    時間: 2006-3-13 01:22 PM     標題: ~~新仔加入~~

我係新會員呀∼但未猜會員no∼
我個仔仔叫吱吱喳,係男仔.3個月大, 但已經識得
sitsit∼
但最叻都係咬我褲腳∼
nice to meet u all∼∼

附件: 2.JPG (2006-3-13 01:22 PM, 93.88 K) / 該附件被下載次數 0
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 01:23 PM

仲有一張

附件: 未命名.JPG (2006-3-13 01:23 PM, 56 K) / 該附件被下載次數 0
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-13 01:29 PM

吱吱喳你好呀!你好like講野呀!所以叫吱吱喳呀?
你好得意呀!
我係可樂哥哥, 已經2歲半啦!
我有2個百厭妹叫"思思" &"恩恩", 同你大佢地少少, 佢地得85日大乍
打齊針一齊出黎玩呀!
作者: Chermaine    時間: 2006-3-13 01:42 PM

你個樣好攪笑呀... 同個名好襯...
我叫so ball呀... 你好...
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 01:51 PM

係呀..吱吱喳仲未打過針gga~~
因為買反黎冇耐,佢就有d 咳~..又有打噴次..睇左第一個doctor..浪費左好多$$.但都未好反...而家change左去睇dr tint..好反好多啦..仲有一2聲咳..doctor話佢好反好多啦..之前佢又吾肯食野,飲水.我father話佢就去~..但我吾信..日日去dr tint到血清5日後,已經有好轉啦~..仲有幾日.就可以去打第一支預防針啦~
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-13 02:33 PM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-13 01:51 PM 發表
因為買反黎冇耐,佢就有d 咳~..又有打噴次..睇左第一個doctor..浪費左好多$$.但都未好反...而家change左去睇dr tint..好反好多啦..仲有一2聲咳..doctor話佢好反好多啦..之前佢又吾肯 ...
太好啦!呢几日凍呀!吱吱喳記住唔好凍親呀
作者: shiuhang    時間: 2006-3-13 03:36 PM

點解吱吱喳3個月大仲BB過我隻叮叮既??
我個女叫叮叮呀~而家2個半月ja~~
作者: py    時間: 2006-3-13 04:38 PM

吱吱喳好似成日都笑咁0既!
同埋佢咀邊0的毛系白色ga?
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-13 04:53 PM

QUOTE:
原帖由 shiuhang 於 2006-3-13 03:36 PM 發表
叮叮早熟麻
作者: Elsa    時間: 2006-3-13 05:05 PM

hi吱吱喳..你個名好似雀仔咁呀...同你個樣都好得意好可愛..我隻曲仔兩歲啦 佢叫coffee...仲有一對八哥細佬添..
作者: shiuhang    時間: 2006-3-13 05:15 PM

我想問下吱吱ja幾多磅呀?
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 06:05 PM

好多reply呀...吱吱喳個張相係2個月到影呀~但我成日都想佢大大大d~佢都係好似豆腐咁細~ha
佢有2.2kg ja~ 5 磅都未有,佢身邊個隻係佢最鍾意玩ge海獅公仔~..佢踏上去..好似擺出勝利姿態咁~
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-13 06:43 PM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-13 06:05 PM 發表
好多reply呀...吱吱喳個張相係2個月到影呀~但我成日都想佢大大大d~佢都係好似豆腐咁細~ha
佢有2.2kg ja~ 5 磅都未有,佢身邊個隻係佢最鍾意玩ge海獅公仔~..佢踏上去..好似擺出勝利姿態咁~
而家有2.2kg???3個幾月大呀?可以重多dd喎!有冇食狗奶粉呀?多d營養會好d
作者: shiuhang    時間: 2006-3-13 07:32 PM

叮叮而家已經接近5磅....但係我仲覺得佢好瘦咁...
但係吱吱喳睇落好似肥0都0都咁好得意
作者: Elsa    時間: 2006-3-13 07:42 PM

阿..狗女係細粒過狗仔架..你都見過我地班狗大帝啦..男仔係大隻過女仔..女仔嬌小好多架...
作者: chimil    時間: 2006-3-13 08:19 PM

歡迎你呀,好可愛

呢排天氣好反覆,凍既時候要小心保鈰暋D,暖既時候要留意通風夠唔夠,潮濕天最煩,一定要抽濕

我個女叫melody,一歲四個月大
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 09:30 PM

佢就真係好瘦,可能以前病,吸收冇咁好啦,我冇俾狗奶粉佢..但有飲PO萄糖水佢飲~.....我想問狗奶粉係平時俾沖俾佢就咁飲..定係用黎浸糧呢?
作者: Elsa    時間: 2006-3-13 09:32 PM

奶粉可以飲亦可以溝在浸濕糧入面
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 10:01 PM

咁佢等2時會吾會介吾到奶GA~
作者: kuypo    時間: 2006-3-13 10:01 PM

作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-13 10:08 PM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-13 10:01 PM 發表
放心啦!唔會既
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-13 11:37 PM

我就咁睇張相~ 佢唔似2個月大時候影~
你係邊度買呢? 醫生有冇話佢幾大呢?
因為我聽人講, 話bb眼仔的色, 好似你相中的狗bb咁ge話~
應該係岩岩1個月左右~ 過左一個月大, 眼仔就唔會咁呀~
而且你覺唔覺得佢肥呢? 因為得5磅真係輕左小小~
我嘉嘉買返黎3個月大, 都有7磅~

仲未介紹自己, 我叫elaine, 狗狗叫嘉嘉, 已經5歲~^^
作者: kuypo    時間: 2006-3-14 11:48 AM

我係寵物店買ga~..個sale 話佢2個月.依家大隻左d啦佢,佢e家一日食4次,每次一個拳頭咁多粒糧, 食緊first choice..諗住食完轉hills,仲有咩方法令佢大隻d..抵抗力好d呢

附件: [買佢反黎個時得咁大ja] 06-02-03_16-16.jpg (2006-3-14 11:48 AM, 68.8 K) / 該附件被下載次數 0
作者: kuypo    時間: 2006-3-14 11:49 AM

睇下佢的發展

附件: [食下食下又左d] CIMG0925.JPG (2006-3-14 11:49 AM, 133.26 K) / 該附件被下載次數 0
作者: kuypo    時間: 2006-3-14 11:49 AM

~~~

附件: [依家ge佢] photo0013.jpg (2006-3-14 11:49 AM, 47.39 K) / 該附件被下載次數 0
作者: kuypo    時間: 2006-3-14 11:50 AM

附件: [仲有一張] photo0016.jpg (2006-3-14 11:50 AM, 40.76 K) / 該附件被下載次數 0
作者: shiuhang    時間: 2006-3-14 08:25 PM

個樣仲好bb..同我隻叮叮無得比...佢個樣好鬼老
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-14 09:46 PM

真係好bb呀~ 而且個樣仲好靚tim呀!大個左個咀都應該幾方~^^
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-14 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-14 11:48 AM 發表
我係寵物店買ga~..個sale 話佢2個月.依家大隻左d啦佢,佢e家一日食4次,每次一個拳頭咁多粒糧, 食緊first choice..諗住食完轉hills,仲有咩方法令佢大隻d..抵抗力好d呢
唔好轉hills啦....考慮下其他brand啦
作者: Elsa    時間: 2006-3-14 10:30 PM

我啲狗在baby既時候都好驚佢唔夠營養好易病..去寵物用品店問人..人地介紹我比維他命膏佢地食..同埋溝小小鈣粉..後尾有人話食太多鈣粉唔好..咁我就無再比佢地食啦..淨係每日比小小維他命膏咋...其實我都唔知使唔使食維他命膏..不過人地話好..我又比佢地食囉..
作者: 露菲媽    時間: 2006-3-14 11:04 PM

lufe生過bb...
我都覺得你個仔好似未有兩個月大啊!

個樣仲好b,好鈍,好笨
作者: Chermaine    時間: 2006-3-15 12:52 AM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-13 01:51 PM 發表
因為買反黎冇耐,佢就有d 咳~..又有打噴次..睇左第一個doctor..浪費左好多$$.但都未好反...而家change左去睇dr tint..好反好多啦..仲有一2聲咳..doctor話佢好反好多啦..之前佢又吾肯 ...
dr. tint有無話佢有狗瘟? 我so ball都係睇dr. tint ga... 佢真係好好人...
咁你真係要小心d... make sure唔好比佢冷親同埋食多d嘢... 呢度有另外有隻英曲bb都係呀... 而家都係正在康復中...
第日好番一齊出嚟玩...
so ball細個都係有狗瘟,又係打血清好番ga!!!
加油!!!!
作者: Chermaine    時間: 2006-3-15 12:53 AM

QUOTE:
原帖由 shiuhang 於 2006-3-13 03:36 PM 發表
so ball 兩歲半個樣都仲好bb ga...
作者: Chermaine    時間: 2006-3-15 12:59 AM

QUOTE:
原帖由 Elsa 於 2006-3-14 10:30 PM 發表
我啲狗在baby既時候都好驚佢唔夠營養好易病..去寵物用品店問人..人地介紹我比維他命膏佢地食..同埋溝小小鈣粉..後尾有人話食太多鈣粉唔好..咁我就無再比佢地食啦..淨係每日比小小維他命膏咋...其實我都唔知 ...
so ball細個咪又係咁... 好瘦,又大病過,唔肯食嘢...
我都買過營養膏比佢食... 你都可以試下...
佢而家食嘢快唔快? 如果你想佢肥少少... 可以試下比多d糧佢食... bb唔怕食多d ga!
佢而家仲細,唔好咁快同佢轉糧住... 等佢再大d先啦...
作者: happydog    時間: 2006-3-15 01:37 PM

你好呀, 吱吱喳....
你要比心機快D好返呀, 我MOMO都努力緊....
我地一齊努力.....大個打齊針, 一齊去玩.............

係WOO, 介紹下自己先....
我叫SANDY, 我女女叫MOMO, 而家三個半月大
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-15 09:20 PM

BB 唔好比太多補品佢地食呀~
作者: heather_hba    時間: 2006-3-15 10:04 PM

而家比咁多...到有事時就會好麻煩
作者: py    時間: 2006-3-15 10:06 PM

吱吱喳真系好b
似公仔多0的喎
作者: kuypo    時間: 2006-3-15 10:22 PM

好清息~~佢今日終於都睇dr tint...打左第一支預防針啦, 重大約有5.8 lbs...
重左d呀~好好好開心,dr tint 仲話佢好穩定~情況好好
大半個月前Dr tint就係話佢有狗瘟..佢話好反ge機會員係50/50.
我個時好傷心,但係我一d都冇放棄打左5日血消~可能因為咁而窒左一窒,
冇大得咁快啦~個半個月真係好辛苦~佢又打乞次,又留nose 水,好好好"村"氣,我覺得得2成會好反,但我日日都定時偎佢食藥, 又ho佢訓,教好暖水袋~穿多幾件衫,
食左藥個幾星期.好反好多啦~冇咩nose水啦~
而家真係放心左dd
我上網話有一d係6合一的針,同平時佢地打個d有咩吾同呀?
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-15 10:43 PM

QUOTE:
原帖由 kuypo 於 2006-3-15 10:22 PM 發表
好清息~~佢今日終於都睇dr tint...打左第一支預防針啦, 重大約有5.8 lbs...
重左d呀~好好好開心,dr tint 仲話佢好穩定~情況好好
大半個月前Dr tint就係話佢有狗瘟..佢話好反ge機會員係50/50.
我個時好傷心,但係 ...
你的付出唔會白費的
六合一個d針咪係bb時速續打3針...然後每年再打一次个d混合針囉!

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0