標題: IRISZE new club to apply [打印本頁]

作者: IRISZE    時間: 2006-3-10 01:42 PM     標題: IRISZE new club to apply

可否俾新會員no我,我有空多些join英曲活動。

附件: [george] 照片 040.jpg (2006-3-10 01:42 PM, 68.99 K) / 該附件被下載次數 1
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-10 01:49 PM

歡迎妳呀!!

盟主好忙......會員no. 可能耍遲d先有!有活動一齊join啦!妳log-in到就已絰得啦! no.嘅野.....唔駛理

hi!我有一隻2歲半英曲 仔~ 可樂
2隻得80日大立腸x史立沙女 ~ 思思 and 恩恩
作者: eileen@cookie    時間: 2006-3-10 03:55 PM

copy from Philip:

如何 加入英曲大聯盟

如果想加入 英曲大聯盟
你地只要
1. 當然要係有養英曲啦...哈哈
2. 再o係 英曲大聯盟討論區 ( http://pfhouse.net/BBS ) 登記左
3. 再去" 控制面板---->編輯個人資料 "入面寫低 你地狗狗 o既資料
4. 再pm話我知, 我就會俾一個 會員no.你地
5. 如果以前o係 http://ecschk.com 登記左, 咁你話番俾我知你地個 member no啦.

到時我就會幫你加番入去你地o既資料入面...

如果唔明可以再問我架..
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-10 07:21 PM

PHILIP已經開始做緊好多野~ 黎緊ge日子, 大家會有更多新野出現^^
另外, 會員no. , 你只要跟返以上程序~ 好快就會有啦~^^

welcome呀~我叫elaine, 我的英曲叫嘉嘉~
George好似dol 等人領養的mac呀~ 佢幾多歲呢?
作者: py    時間: 2006-3-10 10:07 PM

lee排好似新加入既cocker,心口都系白毛0既!

我系兩歲大0既~奀仔~媽咪<亞py>
作者: 露菲媽    時間: 2006-3-10 10:19 PM

halo~
George個樣...好認真喎!
哈哈~
作者: happydog    時間: 2006-3-11 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 py 於 2006-3-10 10:07 PM 發表
lee排好似新加入既cocker,心口都系白毛0既!

我系兩歲大0既~奀仔~媽咪<亞py>
係呀...我momo心口d看都係白色架
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-11 12:07 AM

momo ma~ 仲唔快D填FORM入會~^^
嘉嘉心口都有白毛~^^
作者: happydog    時間: 2006-3-11 12:18 AM

我just填咗啦......tks
作者: Chermaine    時間: 2006-3-11 10:12 PM

係呀... 呢期盟主好努力呀... 快d填咗d資料pm比佢啦... 佢好快就比到個英曲number你ga啦...
george個樣望上去好老積咁... 原來未夠兩歲ga...
我叫chermaine, 屋企有個無膽仔叫so ball,8月就3歲... 不過佢有baby face!
so ball心口都有白毛ga...
作者: Sue    時間: 2006-3-13 01:08 PM

George 好 handsome,希望可以快 d 見佢盧山真面貌。我隻叫阿 Ben 八個月大。
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-15 11:57 PM     標題: 再次申請...好無奈

好,我在三月十號申請咗"irisze"戶口,點知所有密碼吾記得,所以我今次第二次申請新戶口"irisze88"...唉...好無奈。
george去街膽小怕事,正好相反,在屋企咬一咬我 (玩...)做大佬咁。。。:
作者: Chermaine    時間: 2006-3-16 12:26 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-15 11:57 PM 發表
好,我在三月十號申請咗"irisze"戶口,點知所有密碼吾記得,所以我今次第二次申請新戶口"irisze88"...唉...好無奈。
george去街膽小怕事,正好相反,在屋企咬一咬我 (玩...)做大佬咁。 ...
咁你今次要記實個password啦...
其實你可以set咗default登入... 咪唔洗成日打password囉... (我呢d懶人係咁ga
作者: sanb313    時間: 2006-3-16 11:38 AM

佢好靚仔wor..........
得閒多o的上黎傾計丫.....
我個女叫Bebe....五個月大~
作者: Chermaine    時間: 2006-3-17 01:38 AM

george 同 ben 都好靚仔呀   
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 01:14 PM

我個仔心口到有白毛呀~~~

附件: LOK2.jpg (2006-3-17 01:14 PM, 23.8 K) / 該附件被下載次數 0
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 02:30 PM

係呀,我都想同你哋一齊見下世面,愈快愈好。。。 喂,版主叫咩名,可否俾會員no.我,我都成日出嚟同你哋傾曲架養得心得喎
作者: 奔妮吐    時間: 2006-3-17 02:55 PM

你好呀..
我都有一隻2個半月大既英曲..
佢叫CoCo..係女仔黎ka..
佢都係心口有白毛既..
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 03:42 PM

你好...COCO主人呀
我新嚟呀,我叫IRIS, 我養GEORGE己經一歲半,出生地點不明,佢在五個月大時在SPCA領養嚟。
佢都係心有白毛好像著白領咁....好CUTE
作者: jeffy    時間: 2006-3-17 04:25 PM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-17 03:42 PM 發表
你好...COCO主人呀
我新嚟呀,我叫IRIS, 我養GEORGE己經一歲半,出生地點不明,佢在五個月大時在SPCA領養嚟。
佢都係心有白毛好像著白領咁....好CUTE
咦!你又係黎自SPCA架
我都係 bor.....
我叫 Jeffy 仔
今年2歲
媽媽話我好曳喎
但我只係活潑左d者
希望有機會同你玩啦!
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 05:38 PM

真呀,當時領養george還有一個孖生哥哥還在spca,聽人家話有人領養george呀哥大半年後吾養俾番spca,太殘忍...後來有人領養不知所終,我好掛住george呀哥...(同george幾夾,畢竟孖生兄弟)。
希望george呀哥主人在此經過....唉!!! (想同george相聚)
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 05:47 PM     標題: HALO!

請問你的george是否在spca領養的!
因為的出生日期,樣子也跟我的狗狗差不多!!!
而我領養呀lok的時候他是和他borther一起!
呵呵~~~唔知有冇咁好的緣份等佢兩兄弟相應
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 05:53 PM

係呀....george在九龍spca領養回來,佢呀哥有一個特徵比george頭還要大,會否係你
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 06:02 PM     標題: 係呀~

我諗係呀~我領養事他bother已被人收養!
呵呵~真係開心啦!!!好有緣份呢~~~

附件: LOK2.jpg (2006-3-17 06:02 PM, 23.8 K) / 該附件被下載次數 0
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 06:07 PM

真不愧版主搞英曲大聯盟網....仲可以同你相認。。
你幾時收養阿樂?
我哋在上年二月尾收養george。
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 06:14 PM

我都參不多係lee個時間收養!!!
佢怕唔怕去街呀???
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 06:19 PM

去街好驚....佢永遠吾會近大門坐,有時帶佢出門落街硬著吾行,要我抱住佢出門後全身都震顫.....
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 06:27 PM

我果個咪又係咁!不過就死迫佢出門口一排就好D LOR!佢好鐘意同其他狗玩架!有其他狗狗陪佢咪唔驚LOR!
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 06:30 PM

其實我開頭到意為呀LOK個BOTHER係俾人領養左跟著又唔要!其實你係咪第一手領養George
???
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 08:27 PM

攪番清楚,初時george同佢呀哥在spca隔離兩室,只得兩隻曲架喎....
你會否攪錯?
我細佬話....見到第一手係女仔及二個frd領呀哥坐van車走...
我係第一手領george...(閹左一直吾肯食嘢,spca話吾可以領george回家,留多幾week觀察)
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 11:33 PM

哦!因為我見george被領養先,但係呀lok走得佢仲未走得!所以以為有人唔要佢!完來係一場誤會!
其實果個女仔咪係我lor!我冇唔要佢呀!
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-17 11:36 PM

希望有机會等佢兩兄弟相認!
我個仔係屋企係大爺,出到街又係驚到死呀
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 11:38 PM

原來真的係你.....太好,被我揾到。好嘢.....點同你相認???
我諗阿樂同george啱啱滿了一年應該在今年番spca打預防支針, 阿樂打咗支針未?
如未,不如約理一齊去。
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-17 11:43 PM

阿樂同george性格幾似喎..... 聽spca話佢哋好夾,成日玩。
作者: Elaine@傻嘉媽咪    時間: 2006-3-17 11:50 PM

你地快d約出黎見面啦! 我都想見你地呀! 搵日一齊呀!
不過你地2個住的地方, 同我差好遠......
作者: Chermaine    時間: 2006-3-18 12:41 AM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-17 02:30 PM 發表
係呀,我都想同你哋一齊見下世面,愈快愈好。。。 喂,版主叫咩名,可否俾會員no.我,我都成日出嚟同你哋傾曲架養得心得喎
我見你已經填晒d資料... 你有無pm 呢d資料比philip呀? 佢收到應該會比個number你...

哈哈,我地呢度都有一隻阿lok,而家有兩隻lok...

george真係好靚仔!
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-18 12:42 AM

係呀,快點搞一個party喎...(俾兩個兄弟相認...己經大好團圓)
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-18 01:11 PM

lok打左針啦!所以睇下有咩活動可以一起出來等佢地相認!!!
我相信lok見到呀george一定好開心呀~~~~好期待lee一日呢!!!
得閒多d post呀george的相上來俾我地睇下啦!
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-18 01:50 PM

好好好,你有沒有msn?
可以上去傾....
irisze88@msn.com
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-18 02:37 PM

嘩!狗海汒汒都相認到!英曲網好勁呀!
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-18 02:44 PM

呵呵~~~我冇msm呀!
呀lok有個怪習慣!就係去大大既時候唔似其他狗狗咁嗅下轉下圈先去,呀lok係話來就來!仲要係去緊果時先至轉圈........
唔知呀George係咪又係咁呢???

附件: 973bscd.jpg (2006-3-18 03:25 PM, 27.11 K) / 該附件被下載次數 0
作者: Chermaine    時間: 2006-3-18 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 chrisyaufish 於 2006-3-18 02:44 PM 發表
呵呵~~~我冇msm呀!
呀lok有個怪習慣!就係去大大既時候唔似其他狗狗咁嗅下轉下圈先去,呀lok係話來就來!仲要係去緊果時先至轉圈........
唔知呀George係咪又係咁呢???
快d嚟呢度download啦... http://messenger.msn.com.hk/xp/downloadDefault.aspx
george媽等緊你...

我諗過咗四週年之後ge活動,你地兩兄弟就可以相見啦...
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-18 03:44 PM

我係公司整唔到呀~~~icq仲可以~~
作者: py    時間: 2006-3-18 05:05 PM

我感動呀!
唔知兩兄弟重聚0個一刻系點呢??
要拍低佢添呀!!
作者: Chermaine    時間: 2006-3-18 05:50 PM

但係我已經好耐好耐無用icq...
咁你响屋企裝msn咪得囉...
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 01:27 AM

george吾會咁,他去厠所前嗅吓邊位置後轉來團便便,佢去小便時很聰明,我沒有教過佢,佢自創新招式,佢有時懶散吾想用整身入狗籠小便,佢整頭半身入狗籠門,後身在地板稍微趴下,後的右腿拉起一點,小便射準狗籠度,沒有濕過地下,他在約一歲前發明俾我第一次見識,好驚訝,好搞笑。。。
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 01:55 AM

我教過起碼三四次,佢學嘢真很快。在屋企裡膽子越來越大,相反....落定去街超無用,脾氣好古怪,佢好硬頸要我放指定的無人地方散步,有單車或行人行過來,佢好驚馬上找密密麻麻的大野草或小樹收理,散完步硬咗坐大草地或是大野草小樹收理到天黑吾回家,吾係就發脾氣硬要去或吾走...(差點車子撞死佢,又差點吾見了)....佢福命大,大吉大利....我見他很心痛,所以加倍照顧他比較辛苦點....(吾行要抱重18lb的肥佬落街回家,或是緊張又盯緊他吾好走失等)
阿lok同george有同樣的特點係"古怪佬".....
我諗....如果換了人哋沒有愛心耐性的主人,當然嚇死...吾要他們囉.....係咪?
好彩他們的命運落在我你手上過得很幸福,就算他們行為很古怪,但他們俾我們好多歡樂....
好多嘢說吾出口.....
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 02:09 AM

我本身是失聰,george心目中在全家之中最愛係我....佢搶老公的情,老公鍚我時,佢呷醋學番老公咁鍚我比老公還要耐,變相屋藏有兩個老公..... 佢聽門口聲或是(煲水)滾滾聲等會吠,對我好有幫助。
佢好叻......
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 02:17 AM

Chermaine : 都好,我好想你哋搞狗狗游水同樂會.....好想攝佢哋兄弟相。
作者: heather_hba    時間: 2006-3-19 02:30 AM

咁佢算唔算係助聽犬呀?
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-19 02:40 AM

佢吾算....幫我一點忙而己....佢有自己自由總好過做助聽犬
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-20 03:10 PM

如果去街度便便呀lok先會係話來就來!去緊果時先至轉圈........如果係屋企事就
會同其他狗仔一樣會轉圈同嗅下先去!佢在屋企去厠所到幾乖會自己係個籠去!我地到冇咩教佢到識!
開頭spca個職員仲同我地講話佢會踩屎踩尿,玩到成身到係!搞到我地幾擔心!不過好彩到唔係啫!
佢都試過d驚險野!險些被車車到~
出街佢到好驚青架,但有其他狗陪就好好多!如果係安靜的地方放他他會好開心!
如果屋企出面有人搬野同嘈佢會吠又或者驚到震!
不過呀lok到算係幾乖仔!有次煲野瞓著左佢係咁嘈醒我,有時佢個水樽冇水又會叫我幫佢換!
不過佢最百厭就係鐘意咬野,地毯,床仔,電線(好彩冇電),牆角,厠所隔毛架(由其情有獨鐘)!
不過鬧過佢同買d牛根俾佢咬就好好多,但係佢就情有獨鐘咬厠所隔毛架,話極唔聽,一有机會就會去咬!
最錯事鬧佢就會腳橕橕!我第一次見佢都係咁,唔知你果個會唔會咁!!!
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-20 03:17 PM

呀lok同george差唔多重wor!一様係肥仔!
呀lok好鐘意搓肚,好似女咁!
作者: Chermaine    時間: 2006-3-20 10:27 PM

QUOTE:
原帖由 IRISZE88 於 2006-3-19 02:17 AM 發表
Chermaine : 都好,我好想你哋搞狗狗游水同樂會.....好想攝佢哋兄弟相。
一定有機會ge!!
你同george搵到對方都係大家ge緣份同福氣!
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-20 10:37 PM

George鍾意在床或是梳化度搓肚咁HAPPY....
你幾時帶阿LOK出嚟同我, GEORGE一齊玩?
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-20 11:44 PM

如果去街度便便George先會係話來就來...沒有轉圏喎,同lok一樣。
但係...佢領養回來到1歲幾成日偷食屎....最後獸醫教我用辣椒汁倒屎度,最後俾佢辣死吾食屎(幾有效)
我最深記得....佢就快滿1歲當天早上,佢趁我瞓左了響電腦桌度偷好貴果部手機咬爛吾成形,我起身先發現來得太晚,駡佢都沒用。
上年成毎個月換新床單後,佢故意在床度瀨尿好幾次,俾我發現,佢驚失跑去收理,我捉佢去現場嗅吓駡實佢,帶番籠度嗅吓,話俾佢知吾准亂咁瀨尿...佢眨眼聽左訓話後跑走,氣死我
不過到最近己經乖咗了....
有時晾曬d衫,我拎晾衣架放梳化度,趁我吾在或吾不注意,佢好醒稍稍地偷衣架後跑去床度咬...
唉,只好拎膠水樽俾佢咬,最後冇破壞我d屋企嘢
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-20 11:46 PM

我feel到佢哋有心靈相屏
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 02:35 AM

hey, 阿樂主人.....你有沒有興趣參加呢個活動?
我等你一齊去報名...

PET WORLD迎夏復活下水禮

為左慶祝呢個夏季的來臨,寵物樂園將於4月舉辦

迎夏復活下水禮

歡迎各方水怪,水癡,水鬼,深水炸彈踴躍參與

(((迎夏復活下水禮))

日期:4月9日(星期日)

時間:早上11時至下午6時

活動:主人燒烤玩樂,狗狗到會美食

人狗音樂椅,跟尾狗運旦,下水禮,豐富禮品大抽獎

價錢:$100/位 狗會員免費 (非狗會員要加$40)

以上價錢已包括主人豐富燒烤包一份,狗狗到會美食,遊戲費用

<<<<<包池瘋狂喪游2小時>>>>>

請注意:以上4月9日的燒烤活動,凡8人以上團體才可獨享燒烤爐

報名方法:-  請於4月4日前致電寵物樂園(Tel:24706928)或

電郵至(Email: inquiry@petworldhk.com)留位及報名參加比賽

名額有限,先到先得

備註:(1.)以上活動資料暫只作參考之用,如有更改,恕不另外通知

(2.) 如狗隻於發情期間或狗隻有攻擊性,請不要參加
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-21 10:33 AM

希望你地9/4見到面, 記得記得影佢地團聚嗰刻啲相
post上黎俾大家睇呀!
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 11:21 AM

我果日可能要返工!我都有興趣!睇下調唔調到假先~~~
呀lok就冇食屎!可能呀george消化唔好啫!俾多生果佢食會好好多!
呀lok都試過發脾氣柯屎柯尿!不過好彩係地下!咁我咪打下佢個咀又鵝下佢,咁佢之後都唔敢啦!呀lok好怕人鵝∼∼∼

作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 01:55 PM

哈,佢哋各有特色。
george同阿lok都有腸胃敏感....(你吾好俾太多水果,不妨試吓食canidae(好多用家話好,便便靚靚), 仲有另一個新牌子乾糧(我吾記得,陣間揾到話俾你知)
george皮膚吾好, 買過死海泥沖涼液及海鹽俾佢沖先好點。
希望你調到假帶阿lok嚟.....

作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 02:20 PM

呀lok唔食得麥支!一食就柯到七彩∼∼呀lok而家都食緊過隻狗糧!真係唔錯呢!原本剛接佢返來的時候好多油脂粒!而家食左lee隻就好好!
你有冇george d相呀!我好想睇多d呀.....
其實我都好想佢地快d相應!可惜我地又住得太遠.....
唔好介意問一句!你住的那邊用不用坐船去???
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 02:20 PM

我揾到...
狗糧名叫Fromm Four Star Nutritionals, 專供有敏感隻狗
Natural Balance 都好....
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 02:29 PM

其實我都吾介意,大家都係網友麻,問多幾句也無妨。
george住映灣園(我細佬買的),我住東涌地鐵站對面屋邨,成日上細佬家陪george...當然吾洗坐船喎...
我好想快點同你見面....(我老公有架車隨時隨到)?
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 02:53 PM

呵呵∼∼∼咁就好啦!唔介意的話可以來香港區就好啦???

作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 03:10 PM

好,george今星期六去spca打支針, 你得閒約我出嚟???
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 03:19 PM

我要返工呀!要七點先得wor!
不過呀george打完針怕唔怕佢累呀???
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 03:56 PM

到時先算,你點同我聯絡?你叫咩名,我叫iris.....
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 04:35 PM

我叫chris!
電話  
e-mail chrisyaufish@yahoo.com.hk
icq 22271261

~~~~個mobile phone no.咁open show係到∼唔係咁好啦!
唔介意的話我同你delete 個mobile phone no. sin.
And i will PM your phone number to IRISZE88

作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 04:50 PM

好哇。
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-21 06:01 PM

THANK!
作者: sandy@王家3兄妹    時間: 2006-3-21 07:36 PM

希望你明白啦....可能我太保守啦...
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 08:48 PM

好。
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-21 11:43 PM

好。
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-22 12:09 PM

QUOTE:
原帖由 sandy722 於 2006-3-21 09:06 PM 發表
希望你明白啦....可能我太保守啦...
唔好咁講!你都係想保障返我啫!
thank!
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-22 04:48 PM

多虧版主想保障大家...thx!
作者: stacey    時間: 2006-3-22 05:49 PM

George個樣有d似寶寶wor*
haha...好英呀個樣
作者: Elsa    時間: 2006-3-22 10:56 PM

兩兄弟相認我覺得佢地一定認出大家架..可能個場面會好感人..記住幾時約埋相一齊出黎玩同相認既 話...拍底movie留為記念丫...唔記得介紹下我個仔添..佢叫coffee呀..兩歲大...下次一齊出黎玩丫..
作者: Chermaine    時間: 2006-3-23 12:37 AM

你地幾時出嚟相認呀?
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-23 01:55 AM

我都吾知,依家同chrisyaufish諗緊,佢近排忙著幫理小朋友補習考試,所以佢吾可以同我約定9/4夏日下水禮,我好想你哋搞第二個復活節活動...除了兩兄弟相認之外,仲可以識吓各位狗朋友湊熱鬧仲好....
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-23 01:56 AM

我都吾知,依家同chrisyaufish諗緊,佢近排忙著幫理小朋友補習考試,所以佢吾可以同我約定9/4夏日下水禮,我好想你哋搞第二個復活節活動...除了兩兄弟相認之外,仲可以識吓各位狗朋友湊熱鬧仲好....
作者: chrisyaufish    時間: 2006-3-23 11:57 AM

冇計啦......要返工
作者: IRISZE88    時間: 2006-3-23 12:00 PM

明白。
我同版主講有咩活動搞
作者: Chermaine    時間: 2006-3-23 01:26 PM

4月應該唔會攪住... 太趕啦...
可能會响5月, 但未定實... 要再傾傾先...

歡迎光臨 PF HOUSE & 英曲大聯盟 (http://pfhouse.net/BBS/) Powered by Discuz! 4.1.0